Skicka vidare

Det är de små sakerna i livet som gör skillnaden. 
Att göra små ting hela tiden, kan leda till

Stora förändringar. 
Att hjälpa varandra. Säga snälla saker. Inte göra andra ledsna. Att inte vilja andra ont. Glädjas åt andras lycka ger dig mer glädje. Och lycka. 
Var generös. Ge beröm. Det är så små saker. Som ger så mycket. Tillbaka. 

 
Solnedgång över Tarifa igår….  
 
Naturen har sådan makt över mig. Den slår ständigt omkull mig och påminner mig om det kretslopp vi Lever i. Att allt går runt. Att det är upp till oss vart vi väljer att sätta ner fötterna som Gör skillnaden. Hur vi väljer att se saker. Det gör skillnaden. 

I svåra stunder ska man försöka tänka, vad lär jag mig av detta? Vad säger livet mig? Finns det nått gott i allt det onda? 

I de små sekunderna som kallas lycka ska vi, när de inträffat – försöka vara där. Känna varje sekund. Pausa. Stanna upp. Lycka kommer, lycka går – det är hur du ansvarar för dina egna tankar som styr. Hur lycklig du kan bli. 

  
PS:

En man framför mig i parkeringsgaraget var svettig och förstod inte hur maskinerna fungerade. Sedan när jag visat honom fungerade inte hans betalkort. Så jag betalade åt honom. 2€ . Inga stora pengar. Han blev oerhört tacksam. Frågade mig varför jag gjorde så. Jag sa att det inte var någon big deal. Pay IT forward helt enkelt. 

DS

Namaste

13 reaktioner på “Skicka vidare”

1 2
  • bitte skriver:

    Den där positiva tanken som handlar om att någon har en fin tröja, har gjort något bra på jobbet, varit modig eller behöver en hjälpande hand, den tanken som är på väg att passera i flödet med alla andra tankar: fånga den i flykten och säg det du tänker eller sträck ut den hjälpande handen. Belöningen är stor! Emilia, din blogg har blivit min bibel, jag behöver dina ord så väl just nu. Läser dina ord nästan varje kväll, går tillbaka & begrundar <3

  • André skriver:

    I like you a lot!! :).. så fint gjort!.. yes pay it forward!.. bra film, bra budskap och fin du! Massa kramar och ha en fortsatt superfin ferie!

  • Betty skriver:

    Så sant , bara man inte hamnar bland människor som ser detta och börjar utnyttja det. Försöker just nu att ta mig ur detta…. så svårt! Sa faktiskt Nej idag – lite stolt
    kram

  • Petra skriver:

    Det häftiga med att ge av sig själv är att Du alltid får det tillbaka… Men kanske inte alltid från där Du tror…underbart tycker jag!!… Magi!!

  • Marita skriver:

    Det är så fint att kunna föra vidare, att göra en god tjänst utan att kräva något tillbaka.
    En levnadsregel som ger glädje.

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram