Livsväven

Du… Du vet väl om att du väver din egen väv. Att allt det som du gör, vävs in i din alldeles egna livsväv. Du spinner en tråd. Går vidare till vävel. Och med varsamma fingrar adderar du tråd efter tråd till din unika väv. Ditt liv. Unikt. Ett. Ditt. Liv.

Tar du ett steg tillbaka kan du se vart du varit, vilka val du gjort och kanske varför du är där du är just nu. Men från och med nu. I denna stund, och framåt är det tomt. Du kan när som helst resa dig upp. Välja ett annat material på din tråd. Du kan byta färg, spinna mer varsamt, släppa taget , väva annat mönster. 

För framtiden är din. Du väljer. Vi har alltid ett val. Rädslor och vanor håller oss ofta tillbaka. Vi tittar för mycket på andra vävar istället för att lyssna på vad som är rätt för oss. 

Du är unik. Speciell, och på hela jordklotet finns bara en av dej. Av din väv. 

Du spinner en tråd. Du väljer mönster. Du väljer vart trådarna ska in. Kanske blir inte färgerna som du först trott, men var inte osäker. Väven kommer bli bra. Allt blir bra. 

Glöm bara inte bort att väva din egna väv. 

Namaste  

 

8 reaktioner på “Livsväven”

1 2
  • Anna skriver:

    Fina Emilia. Vad jag gillar din blogg!

    Kom precis också på att min dotter heter Emilia i andra namn <3
    Men det var inte det jag skulle "prata" med dig om :)

    Det du skrev i ditt inlägg, om vår egen livsväv, det tror jag stenhårt på.
    Jag har alltid varit driven, och när jag var yngre satte jag upp mål för mig själv som jag sedan stolt kunde konstatera att jag uppfyllde, en efter en efter en…

    MEN.
    Det är här jag gärna skulle vilja ha din kloka rådgivning, eller syn på saken – min livsplan har nämligen hakat upp sig lite sedan jag fick barn. Och nu när jag står vid ett stort vägskäl i livet, så är jag så villrådig…

    Gah! Jag försöker känna efter och lyssnar inåt, men jag kommer inte till klarhet.

    Jag förväntar mig såklart inte att du ska lösa mitt liv åt mig, men jag undrar lite hur du brukar göra när du, som mamma, hamnar vid ett vägskäl i livet? När man inte bara har sig själv att tänka på, och de val man väljer kommer att ändra ens älskade barns liv också?

    Varm kram till dig.
    Anna

  • Mari skriver:

    Fint och stärkande!
    Tack

  • lasueca skriver:

    Guapa,
    Kloka du <3
    En underbar start på veckan får du av mig.
    P & K / Lolo

  • Rosa skriver:

    Åh så vacker beskrivning av livet dina ord är magiska. Tack för en underbart start på dagen, veckan och framtiden.

  • Eva skriver:

    Underbara människa

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram