Visar arkiv från april 2017

Cykel meditation 

Hur går det med meditationen? Svårt och hitta ro? Svårt att sitta still? Det behöver inte göra! Det finns flera teorier som säger att du absolut inte behöver sitta still din meditation! Utan att det går precis lika bra att promenera eller cykla .
Det du behöver göra då är att du tänker på att det går i lugn takt eller att du cyklar en miljö som du känner dig harmonisk i . 

Jag vet att jag är tjatig när det kommer till naturen. Men det är för att den är verkligen skillnad! Särskilt nu på våren och fåglarna kvittra och man kan verkligen se hur naturen exploderar ut för varje dag som går. Kan du inte ta dig tiden att ta hand om din själ. Så kommer du behöva ta tiden att vara sjuk. 

Alltid en solstråle att hitta :-) för den du är expert på att hitta och se livet från den ljusa sidan :-) 
Men Instagram här om dagen så tipsade om den här filmen minimalism. Den finns på Netflix och jag kan varmt rekommendera den! Se den och fundera !!

Namaste 

5 år sedan kraschen

Idag har det gått 5 år sedan jag kraschade på golvet. 

5 år sedan jag trodde jag skulle dö på köksgolvet. 

Det var egentligen många små saker som gjorde att jag hamnade där. 

Eller kanske en stor. Jag slutade lyssna på mig själv. 

Jag föll för det gamla tricket: Samhällsnormen. Jag föll för andra människors åsikter istället för att – likt jag gjort hela mitt liv – lyssna till mig själv. 

Jag presterade, jobbade, levde för andra. 

100% jobb

100% mamma

100% vännina

100% fru

Men vänta…. vi har ju bara 100%

Kanske 110%…

Men allt ovan ska in i de 110%… gör vi mer, under en längre period. Kraschar vi. 

Jag kan via Facebook uppdateringar följa men långsamma nedbrytning. Jag kan se hur mina jobb blommade, hur stark jag såg ut – men hur trött jag var.


Hur desperat jag var. 

Men vet ni, jag hade aldrig velat vara utan ”kraschen”.

Det fick mig att vakna. Den fick mig att sålla, den fick mig att genom smärta, tårar och insikter komma ut på andra sidan STARKARE, SMARTARE, KLOKARE, mer ödmjuk, MINDRE SÅRBAR.

Jag kan också känna att jag idag fortfarande är 110% men gör det jag älskar. Och i dessa 110% får både jobb, barn, vänner och jag själv plats. Jag är lika ”bra” som innan. Men mer lyhörd. Mer ”här”. Mer ”jag”. 
Jag behövde krascha. För att inse. Vad som verkligen är viktigt. Viktigast. 

Kärleken till mig själv. För att kunna ge kärlek till andra. Så måste jag ta hand om och älska mig själv. 

Namaste 

Instagram