Bröstcancer

Jag jobbar mycket just nu. Och det leder alltid till att min hypokondri gör sig påmind.

Men jag är också uppvuxen med en av Sveriges bästa läkare inom bröstcancer . Detta göra att jag tidigt lärde mig undersöka brösten. Vara lyhörd inför symtom och jag har alltid älskat medicinska tidskrifter och medicin.

I veckan hittade jag en knöl i bröstet. Det har hänt förut och jag kan rutinerna. Men trots det blev jag såklart orolig. Jag kan statistiken. Och vi är mitt i oktober månad. Då kampanjerna avlöser varandra. Och det är viktigt.

Tack vare pappas undersökning kunde vi båda konstatera att det inte var någon fara , men att VETA hur man undersöker brösten – och går på sin mammografi räddar liv.

2020 är året då kvinnosjukdomar börjats prata mer om. I ha flickor pratar om sin sexualitet och det grova våld som porr industrin skapat.

Förlossningsskador börjar få ta plats på Mvc och i medier och kanske kanske att detta år gjort oss mer lyhörda för hälsa generellt.

Att lära känna sin kropp, att ifrågasätta vad du stoppar i den, hur du behandlar den. Kanske börjar få ta plats. Så du kan rädda liv.

Ditt liv.

3 reaktioner på “Bröstcancer”

 • Margita skriver:

  jätteviktigt, men det känns lite konstigt att din pappa undersökte dina bröst, om jag fattade det hela rätt!

  • Emilia Löf Karlsson skriver:

   Inte alls, han är den mest proffsiga och bästa vi har i detta land. Så det är självklart. Har faktiskt aldrig ens tänkt tanken att det skulle vara konstigt. Å blivit undersökt av andra och de som arbetar med detta är väldigt proffesionella.

 • Clara skriver:

  Tack för att du delar 🥺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram