Mala halsband

Igår kom de, mina efterlängtade Mala halsband. Jag har trånat och önskat mig och som en försenad julklapp till mig själv slog jag till. Ett mala halsband som ska användas vid meditation har 108 pärlor. Den ska ha en större pärla (guru bead) och finns både med och utan tofs.

Att en mala har 108 pärlor finns det flera förklaringar på, en är att siffrorna 1, 0 och 8 representerar Ett ting, Ingenting och Allting (oändligheten). 108 står då för alla dessa i ett och samma tal – Enheten, Tomheten och Oändligheten.

Mala halsband bärs av oxå av både män och kvinnor och är idag inte bara vid meditation utan många vill bära sin mala som fint smycke. Kombinationen av smycke och vetskapen av att ha ett vackert ting som i bästa fall har lite magi, ja det är väl inte annat än bra;) 

Sajten Tiny Devotions är både vacker att se på och ger väldigt fin inspiration. Här kan du botanisera bland magiska ting och vackra smycken. Mycket fina texter och kvinnlighet. Prismässigt ligger de helt bra oxå. Även om det är utanför EU och blir lite skatt på. Men det var det värt. Det finns flera svenska sajter som säljer Mala  oxå. 

Jag har några, bland annat ett ni alla tyckte mycket om som ” bor” i Spanien. Halsbandet alltså;) Dessa två kommer få följa med mig under våren;)    

Denna bild tog jag från min snapchat . Vanessa är en god vän till mig;)  
  
Namaste 

2 reaktioner på “Mala halsband”

  • Matilda skriver:

    Hejsan :)
    Fina smycken du köpt! Jag undrar dock en annan sak 😉 vart har du köpt Buddhan som du yogar framför ? Tips på vart man kan köpa någon liknande ?
    KRAM till dig och din härliga blogg

  • Jillan skriver:

    Var inne och titta på sidan, där fanns såå mycket fint 😀 fick du välja scarf lr var det en överraskning? De har ett litet fint erbjudande om just det. Mvh! Jillan på Orust

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram