Meditera

Små saker i livet kan göra stor skillnad. Att börja experimentera med meditation tex. 

När jag fann mig själv på golvet en vårdag när solen dansade kring väggarna efter månader av själsliga och kroppsliga slitage så var jag tvungen att göra nått åt mitt liv. Kroppen hade sagt ifrån och min själ behövde en väg att gå på. 

Av en väldigt duktig läkare och med hjälp av min magkänsla ( eller väldigt högljudda intuition) började jag finna lugnet i vardagen genom meditation. 

Jag blev efter ett tag lugnare, läkte snabbare och tog motgångar, krav och stress på ett helt annat sätt än tidigare . 

Pröva!

   
 
Namaste 

4 reaktioner på “Meditera”

 • Mia skriver:

  Hur hittar man lugnet, undrar jag?
  Jag har för en tid sedan varit sjukskriven, pga utmattning från stress, och jag har funderat på yoga för att hitta lugn och samtidigt röra på kroppen.
  Men jag kan inte koncentrera mej! Tankarna flyger iväg och jag tappar fokus..
  Har du något tips?

  • Ulrika skriver:

   Bra fråga. jag undrar det samma och är i ungefär samma situation som dig. Försökt att yoga men jag kan inte andas, den har fastnat långt uppe i bröstet och ska jag lägga mig ner och bara vara (ett försök till meditation) så är det tusen myror i mitt huvud. Men jag tänker att återkommande försök ska till slut ge det till att lyckas. sköt om er.

   • Emilia Löf Karlsson skriver:

    Det är okej med tusen myror Ulrika. Och du har rätt. Återkommande försök – övning ger färdighet. Att lägga ifrån sig en ”myra” i taget kan ta tid. Men att tex se sig själv i ett rum. För att sedan öppna en dörr, och lämna allt rörigt bakom sig kan hjälpa. Att stänga dörren bakom sig och befinna sig på en sandstrand med enbart kluckande vågor som sällskap kan fungera. Eller att plötsligt kliva på en tom buss, som färdats dig mjukt genom vackra landskap. Pröva dig fram<3

  • Emilia Löf Karlsson skriver:

   Hej Mia. Ja det är svårt. Jag lät tankarna flöda. Sedan kan man med hjälp av ett så kallat”mantra” släppa taget om alla tankar. Man kan visualisera att man går på en strand. Man sätter sig ner, ser alla sina tankar som små pärlor. Lägg dem mellan dig i en grop. Säg sedan högt, jag lämnar er här. Jah kan när som helst återkomma till er och när jag ”vilat” så kan jag ta upp er alla igen.

   Man kan också sortera dem i olika högar efter, oro, vardag, planering mm.

   Det finns massor av bra meditationsguider. Både i appformat och på internet. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram