Porr

IMG_2544.JPGOkej, jag erkänner. Jag gillar porr. Porr är inte för alla. Det respekterar jag, och kan på många sett förstå det. Vi gillar olika, och så ska det vara. Men det pirr i kroppen man känner när man ska få uppleva den, när varje cell inut i dig längtar efter hetta, kyla, stryka och råhet. När det kittlar till på tungan, när hjärtat slår snabbt och du bara vill ha mer, men ditt förnuft säger – Nej. Det är inte bra för dig. Sluta. Små portioner i livet ger desto större njutning. Du vet att du måste ta det lugnt, att det är en unik situation som du får uppleva med så många andra, men för dig är den ändå unik.

Så kommer den, klimax. Explotionen. Du ser stjärnor, ler och måste nästan hålla tillbaka ett stön.

Yepp – Mat är fantastiskt.

Igår var vi på The testkitchen i Kap Staden.  När vi frågade var den första lediga bordet i september 2015. Jag förstår varför. Min väninna jag är här tillsammans med är kock. En av de bästa i världen skulle jag säga. Vi nördar ner oss och diskuterar textur, kombinationer av rått och kokt på tallriken och vinerna som följer. Jag är inget fan av komplicerad mat. Minns ni ”the sliding icecub” reklamen? Väldigt roligt men nej. jag vill ha mat.

IMG_2593

Ett kocklag som passionerat skapar, utvecklar och med hjärta lagar mat i ett öppet kök – ja det är porr för mig. Att se passionen och hettan i dem som arbetar. Att få det presenterat och sedan utöva tungrörelser och känna smakkombinationerna – yepp. Thats the nerd in me. Killen ni ser på bilden nedan gjorde allt som om han spelade ett instrument, eller en sport. Man kunde time´a honom likt tik tak tik tak tik tak, som rytmer, i alla rörelser han gjorde. Galet att se. Vara i ett kök som detta är som att vara på en konsert.

IMG_2563

Innan maten nedan skars upp och las på tallriken så kom det ut för att visa oss den direkt från pannan. Det luktade granris och sött.

IMG_2577

Den färdiga rätten innehöll bland annat maräng. Mmm….

IMG_2579

Nedan följer menyn vi åt. Kan också nämna att man i den här klassen går på en europeisk krog för ibland flera tusen kronor. (Dyr porr) Här i Syd Afrika kostar den mellan ca 500kr-800kr inkl vinpaket. Det mina vänner. Finner man inte var som.

IMG_2561.JPG

Ett liten räkskal? Jag erkänner att just denna var det lite ”Sliding icecube” över hahahaIMG_2578

Mätt och uppfylld av all matporr landade jag i sängen och somnade till ljudet av vågorna.

Namaste

Ja just det – mitt i allt det härliga. Har bränt sönder hela pannan för dem som vill gotta sig i lite smärta mitt i allt det underbara;)

Jag har ALLTID 50 SPF i ansiktet, året runt. Men – jag badade, torkade mig och poff. Två timmar senare var jag svullen och röd. I panik fick jag tag på min hudterapeut i Sverige som såklart skällde ut mig (på ett gulligt sätt, men välförtjänat) Hur kunde jag vara så oaktsam. Hon har rätt. Men ett hav, en sol, sand mellan tårna, musik, kanske lite bubbel och tjejsnack – vem kan inte glömma då. Så nu straffas jag. Ont ont ont. Har fått krämer av den lokala farmacian som givetvis är vana vid dumma turister.

Alltid alltid alltid bär jag solskydd. Men inte igår.

 IMG_2507

9 reaktioner på “Porr”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram