Rent vatten&citron

Att börja morgonen med ett glas ljummet vatten fyllt med en halv färsk ekologisk pressad citron sätter igång systemet och rensar ut slaggprodukter. Under natten har vi ”fastat” och kroppen behöver både syre, näring och bra bakterier efter natten. 

  En bra morgonrutin kan vara att dricka ett glas citronvatten, duscha, göra sig i ordning och sedan göra en stor fruktsallad med valfri yogurt eller smoothie. Det braiga med smoothies är att du kan få ner både frön, kokosfett, grönsaker och superbär. Allt i en och samma cup. 

Jag gillar att variera mig då jag ibland vill ”tugga” min frukost. 

Då kokar jag tex eko ägg, mosar avokado på tunna skivor fröbröd eller surdegsbröd, pressar juice, grapefrukt och drinker kaffe. 

Lyssna på kroppen, var snäll mot den. Den är duktig på att prata med en. Om man lyssnar.  


Morgonenergifylld Namaste

4 reaktioner på “Rent vatten&citron”

 • tine skriver:

  Hej Emilia,

  Citronvatten hur är det för magen ? jag har lite problem med magsyra därfor har jag unvikat att dricka det.

  //Tine

  • Therése skriver:

   Hej Tine,
   Jag har också STORA problem med magsaften, tyvärr ärfliga. Men när jag dricker citronvatten direkt på morgonen så har mina problem minskat, känns som magen blir neutral på något sätt. Jag brukar ta en halv kopp tevatten från vår kaffemaskin, fylla på med kallt vatten nästan ända upp och sedan pressa i en halv citron. ( Använder du inte ekologisk så tvätta den ordentligt så gifterna inte följer med ner i koppen.) Sedan brukar jag vänta en halvtimme innan jag äter frukost så magen känns redo. Fungerar finfint för mig, testa!
   Hälsningar Therése

 • Jessi skriver:

  Jag har börjande det där efter att jag såg det på din instagram! Så grymt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram