Våryoga

Hälsa handlar inte om prestige – att sträva mot en hälsosam kropp handlar inte om att späka sig, svälta eller träna 6 dagar i veckan. Att dieter eller hård träning skulle ge långsiktiga resultat vet vi alla inte alltid stämmer.

Att finna sätt att röra på sig, är det viktigaste. Vardagsmotion i kombination med att finna ett sätt för kroppen att göra det naturliga våra kroppar var skapta att göra – röra på sig.

Yoga är på tapeten just nu och det är jätteroligt att så många ”funnit” den eller prövat den. Jag har sagt det förut – yoga är andning, övning, balans,NOLL prestige och praktik.

Pilates är en annan form av träning som kvinnokroppen ofta reagerar positivt på. Jag brukar kombinera dessa två. Jag har så många hjärtslag per dag ändå – så jag behöver (orkar inte) för mycket pulshöjande träning. Vi är alla olika.

Vi blir sjukare och allt mer olyckliga – men jag tror på männikans vilja till utveckling – och vi är överlevare. Vi VILL leva. Då måste vi ta hand om oss själva. Och varandra.

Lovade en av mina bloggläsare att posta denna video. ALLA kan yoga. Alla kan lägga sig på en matta och andas. Ta trappan istället för hissen. Byta ut gräddglassen till en sorbet.

 

Här finner ni också min lilla morgonövning. I Solen, bland fåglarna – och Fernando 😉

Namaste <3

23 reaktioner på “Våryoga”

1 2
 • Petra skriver:

  Vilken solskens story:)… Härligt!!

 • Anna skriver:

  Åhhh, mer sånt! Jag är på jakt efter en bra yogabok alternativt DVD – har du några tips?
  Gör övningar varje dag hemma och har börjat fastna för yoga mer och mer, men jag kan inget! Har gått pass med olika yogainstruktörer också men vill gärna utföra det på en daglig basis hemma. Tack för att du delar med dig på ett sånt underbart sätt här i bloggen!

  • Hej Anna! Jag använder appen All-in yoga. Den har lärt mig massor!!! Jag trivs inte i yogaklasser utan vill göra saker i min egen takt. Ladda gärna ner den. Det har stärkt, hjälpt och utvecklar mig. Kram

   • Anna skriver:

    TACK! Det ska jag genast göra. Samma här, jag kan gå dansklasser och göra annat i grupp men just yoga föredrar jag att göra i min ensamhet också. Det är ju lite det det handlar om tycker jag, att gå in i mig själv och finna min egna andning och försöka hitta ett lugn i mig själv.

 • Gerd Pettersson skriver:

  Bara helt underbart -livskraft, styrka och positivt tänkande – allting går och det gör det ju… Har man sedan en liten hund och fågelkvitter omkring sig då kan man inte vara annat än lycklig.

  • Lycka är små små pärlor , små korta droppar som försvinner lika snabbt som de kommer till en. Därför är det extra viktigt att ta vara på dem. Verkligen känna in dem, när de faktiskt finns där<3

 • Fika skriver:

  Så bra övningar i fågelkvitter :-)
  Kram

 • tine skriver:

  Hej,

  sitter på jobbet och blir hel gråtfärdig, vilken underbar och livsbekräftende video jag nyss så.
  Tack för att du delar med dig.

  Mvh. Tine

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram