Vit salvia

Ni är många som frågar om min energipåfyllnad.

Om hur jag jobbar med att rensa ut och fylla på.

Att börja morgonen med positiva tankar är A och O – min morgonmeditation här kan hjälpa. Samt min Mirror här.

Annars handlar allt om inställning. Finna det lilla i det vi kallar vardag. En solstrimma. Att känna tacksamt över att kunna resa sig upp ur sängen. Att kunna se. Känna. Att faktiskt leva.

Att börja varje morgon med 5-10 min meditation. Sätta en positiv tanke inför dagen. Tex ”idag ska jag möta alla med kärlek” eller ”Oavsätt vad som sker idag ska jag ta tre djupa andetag och behålla lugnet” eller ”idag ska jag förlåta mig själv” eller ” idag ska jag vara extra kärleksfull mot mig själv – och andra ”

Känner man tryck över bröstet eller tungt att andas ( energier ) kan man ta hjälp av några minuters tokdans ( jodå!) och/eller vit salvia och palo santo.

Jag kallar det att ”rensa” – och använder främst vit salvia, men det finns en uppsjö av växter – och då kallas det att smudga – en naturlig rökelse som består av en blandning torkade växter med specifika egenskaper. Att ”smudga” är en reningsritual, som använts av ursprungsbefolkningar i tusentals år. Man kan smudga både personer, djur, föremål, platser och allt som man vill rena, balansera och välsigna.

Man kan smudga sig inför viktiga beslut, eller innan man ska meditera, innan man ska in i ett möte och behöver vara mer balanserad och receptiv. Du kan också smudga dig innan du ska ha familjemiddag, träffa vänner eller efter en jobbig dag. Eller efteråt;)

När du känner dig ur balans, fysiskt eller känslomässigt, när du behöver samla dig inför en uppgift. Använd fantasin och prova dig fram!

Andas!

Min familj avskyr doften men jag älskar den. Någon gång i framtiden kommer iallafall barnen lära sig älska den med hahaha…

Vit salvia och Palo santo finns på kristallhus och på nätet. Va lite varlig med varifrån produkterna kommer ( som ALLT Vi konsumerar ) och ta bara av ett bland i taget 😉 om du inte ska rensa en hel lägenhet eller hus 😉 – ett steg i taget )

Och kom ihåg att det har egentligen inget att göra med magiska stenar eller örterna. Utan det har MED DIG att göra. Hur du tänker och tillåter dig själv att MÅ – och LEVA. Varje dag är en praktik. Inte en prestation. DITT LIV. Pågår idag! Inte igår, inte imorgon. Idag.

Lycka till💖

5 reaktioner på “Vit salvia”

 • Charlotte skriver:

  Hej, läser Pernillas blogg. Du gav henne en plånbok vad jag kan se iaf. En dyr sådan. Varför? Är inte det bara att ” byta” pengar?

  Att ge en sådan present när vederbörande redan HAR råd?
  Hur tänker du egentligen?

  • Emilia Löf Karlsson skriver:

   Ok vilken konstig fråga. Läser du Pernillas blogg så vet du att vi ofta köper små omtänksamma presenter till varandra. Vad jag lägger min privatekonomi på helt och hållet upp till mig. Om jag ger någon jag tycker om en present eller spara till pensionen så är det upp till mig. Det har absolut ingenting och göra med priset på presenterna – det kan vara alltifrån någonting ifrån en pysselbutik eller djurbutik, utsläppsrätter eller i detta fall en plånbok.

   • Charlotte skriver:

    Tack för svar:) ja du , låter knäppt i mina öron varför man ger en dyr plånbok till en miljonär, men det är nog pga att jag inte fattar bättre;)

 • Anna Mountain skriver:

  Det är bra
  morgon vana

 • Johanna skriver:

  Å tack, exakt vad jag behövde just nu! Lätt att glömma vad man behöver ge sig själv och tänka på.
  Tar till mig dina ord, tack 🧡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram