Ny rengöring från Estelle & Thild

Apr 18
Skrivet av: Maria Persson 2012-04-18 04:43 RSS

Hej!

Idag tänkte jag berätta om min nya ansiktsrutin. Köpte ju i julas nya grejer från Decleor, men nu visade det sig att min hy inte alls tyckte att de produkterna var roliga. Så det var bara att byta igen. Denna gång går jag mot det ekologiska. Och svenska faktiskt!

Estelle & Thild är en ekologisk svensk serie som grundades av Pernilla Rönnberg. Först kom det en barnserie men har på senaste åren även gått in på hudvård och kroppsvård för vuxna.

Min egen hy är ju som ni vet ganska kinkig. Vissa saker tål den hur bra som helst, medans andra inte fungerar alls. Så jag var lite nojig över hur den skulle ta emot dessa produkter. Men nu har jag använt produkterna i några veckor och inte märkt av några irritationer.

Som ansiktstvätt har jag Cleansing gel Neroli.

Denna gel innehåller bl.a Aloe vera och blåklint som ska ha en uppfriskande och sammandragande effekt på huden. En lite ovanlig sak med denna är att den inte löddrar vilket gjorde det lite svårt i början att dosera rätt mängd. Sen upplever jag att jag måste tvätta två gånger för att sminket ska försvinna helt. Men den är skön och huden känns inte stram och uttorkad efteråt.

Pris: 195:- för 150ml

Som ansiktskräm har jag testat krämerna från Rose Otto serien.

Rose Otto advanced age prevent- en serie för torr eller mogen hy.

Jag har nattkrämen, dagkrämen samt en ögonkräm. Det jag kan känna är att dagkrämen är aningens för kraftig för min hy. Jag måste vänta ganska länge innan jag lägger sminket så att krämen verkligen kan gå in. När det gäller nattkrämen tycker jag att det är bra att den är lite fetare. Ögonkrämen är bra i fukten! Har inte märkt att den är för fet så att inte sminket sitter kvar där.

Min hy känns bättre igen! Nu är det lite väl tidigt att betygsätta den än, vill testa den minst några veckor till först. Men det bådar väldigt gott måste jag säga!

Priser:

Face cream: 375:-

Night cream: 395:-

Eye cream: 235:-

 

Estelle & Thild finns på 1200 butiker i Norden bl.a Åhlens, Kicks och Apotek hjärtat.

Ska sätta mig och recensera min förra ögonkräm någon dag framöver nu när jag bytt. Kommer snart i en blogg nära dig!

Kram på er

Maria

8 kommentarer

Trackback-länk

Det är en jättebra fråga som vi själva ställde oss så sent som i förra veckan. Tycker oxå att solkrämer är för feta för ansiktet. Ska luska lite i problemet. Min dröm vore att hitta en solspray.Men jag ska även testa gloMinerals 30 spf puder. Om det är lika mildt mot huden som deras pressed base så kommer det va en favorit i sommar.

Skrivet av: Maria Persson 2012-04-22 21:29

Hej!

Har också grymt känslig hy, får acne av nästan alla krämer. Värst blir det av solkräm. När jag använder dermalogicas vanliga produkter så är jag näst intill problemfri, men när jag använder solkräm så blir det explosion i ansiktet, även av dermalogicas solkrämer. Har du något bra tips på just solkräm?

Skrivet av: Ninni 2012-04-20 17:47

Du har antagligen “feta” ögonlock. Fettet på locken löser upp pennan och ger denna effekt. Har du testat ögonprimer? Den fäster även pennan och gör att den sitter bättre. Leta efter en penna som inte är så mjuk, mjuka pennor “blöder” oftare ut än lite torrare. Dock så kan torrare pennor vara svårare att applicera… Ett annat tips är att pudra lite lätt över pennstrecket. Använd en skugga i liknande färg för att den inte ska mattas ner för mkt- lycka till!

Skrivet av: Maria Persson 2012-04-20 08:48

Jag använder inte brun utan sol. Hatar doften och tycker ofta att det ser fejk ut. Jag är ju så blek i mig själv, så jag har aldrig upplevt att det varit bra på mig. Anna är den av oss som använder BUS. Jag säger til henne att hon gärna får skriva om sina favoriter. Kan även fråga runt lite själv hos folk som använder det och få tips att ge er. Men tyvärr så kommer det förmodligen inga tips från mig persnoligen på den fronten.

Skrivet av: Maria Persson 2012-04-20 08:45

Vad kul att du med gillar Estelle & Thild. Du måste kolla in min webshop (och blogg), där jag säljer min & min dotters livsstil, där finner du bla. Estelle & Thild.

http://www.byengberg.com

Ha en jätte fin dag!

Skrivet av: Johanna 2012-04-19 18:06

Älskar aloe vera är superbra för min hy.
http://www.aloeveraportalen.se/anvandning-aloe-vera-gel/

Skrivet av: Nia 2012-04-19 14:05

Hejsan!

Jag skulle vilja ha tips på bra brun-utan-sol-produkter. Tack!

Ha en bra dag!

Skrivet av: Anna 2012-04-19 08:55

Hej!
Jag har en fråga angående eyeliner.
Jag använder penna och när jag lägger den på ögonlocket så så fort jag tittar upp så blir det streck från den på hela ögonlocket.. Tycker också att den “försvinner” fort. Hur lägger man eyeliner med penna bäst? :)
Kram

Skrivet av: Elin 2012-04-18 22:05

Lämna en kommentar

Kommentar