Att njuta

SOMMARBLOGGEN
Att njuta av nästan allt. Renoveringen, arbetet vid datorn småstädandet. Att ha soppatorsk på bloggidéer är förstås inte lika kul, men helt ok. Matlagningen i miniköket som får ta mycket tid. Att bada bastu. Så ser det ut och det är alldeles, alldeles underbart att låta dagarna bara gå utan stress.

img_6657.jpgAtt redan efter frukost börja fundera vad jag ska svänga ihop för middag.

img_6623.jpgAtt njuta av gårdagens scampipasta i vitvinssås och grädde med saffran, ärtor, lök, paprika toppat med parmesan och Saras ö-odlade persilja. Det gjorde vi i går i stekhet kvällssol.

img_6666.jpgAtt sitta ute och prata tills myggen tar över. Att konstatera att solen nu lägger sig alldeles för tidigt.

img_6502.jpgAtt krypa upp i soffan och Netflixa ”The Americans” med en grym godiscraving, och att inget godis ha. Att svänga ihop två portioner chokladbollssmet med ett glas punsch till. Och att njuta som bara den.

img_6526.jpg Att vakna i vargatimmen och ligga vaken i timmar. Att telefonsurfa på sociala medier, lyssna på några podar och inte få panik för att nattimmarna går. Att somna om så småningom, att sova länge tills Peppe tjoar -Dags att gå upp!  

img_6553-1.jpgAtt improvisera och taga vad man haver och få till spännande rätter. Grillad lax i folie på mangold från Saras land. Toppat med räkor, lök, purjo, soltorkade tomater, parmesan, tryffelolja och persilja. Sen en sväng på utegrillen 😋

snapseed-102.jpgAtt sitta på sitt torrdass i kvällssolen. Att uppskatta att jag övertalade Peppe en gång i tiden att vi måste ha ett fönster. Att se att en fönstertvätt nog inte skulle skada 😇img_6434.jpgAtt komma på att hängaren för extrarullarna på dasset blivit toksliten. Att hitta en ny i hemma-gömmorna på stadsturen förra veckan. Designad och pysslade av mig för sisådär 16 år sedan.
Att bli sååå nöjd ✌️
Resttyg från Peter Swartlings gardiner, guldtyg guldtråd pärlor på nylåntråd Panduro

img_6411-1.jpgAtt se hur det gror i lilla koriander-plantering i presentpåsen.

img_6668.jpg
Att det en vecka senare, börjar ta form🌱🌱🌱

img_6584.jpg
Att njuta av den vackra rosa himlen häromkvällen 💖

fullsizerender-122.jpgAtt komma på att dagens datum är 11 augusti och att ha namnsdag. Att ha en flaska bubbel i kylen. Grattis alla ”Susannor” på vår dag 🎉🍹🎉

Att önska er alla en fin helg från en helt öde ö (förutom Peppe då förstås)

Kram Susanne ☀️

21 reaktioner på “Att njuta”

1 2 3 4
 • Laila skriver:

  Grattis i efterskott på namnsdagen! Det är verkligen ett paradis ni har. Och jag slutar aldrig njuta över utsiktsbilderna du lägger upp. Där är magiskt fint oavsett väder. Så skönt att verkligen kunna varva ner på sin semester, något vi alla behöver. /Laila

 • Ulrika skriver:

  Vilket härligt inlägg. Så härlig semester ni har.

 • ninni skriver:

  Ja, du min sköna! Det är livet på en pinne, alldeles underbart och njutning för kropp och själ!
  Kram från gröngräset – på minisemester i Dalarna

 • Rosa skriver:

  Vilken underbar beskrivning av en sommar att ta dagarna som de kommer njuta och ta vara på allt det de bjuder på. Så otroligt vackra bilder och helt fantastiska beskrivningar av dina tankar dag och natt.
  Stort GRATTIS i efterskott till världens bästa Susanne.
  Önskar dig och Peppe en ny underbar dag ute i ert vackra paradis.
  Stor varm sommarkram
  Rosa

 • Kerstin skriver:

  Grattis på namnsdagen!
  Tack för din fina blogg. Kul att titta på alla dina projekt! Njut av resten av sommaren! Kram Kerstin

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram