Beas nya kök

Oj, vilken härlig egokick det har varit idag, att läsa dessa gulliga och peppande kommentarer, jättekul!
Tusen tack till er och till dig Pernilla för ditt söta intro, som du svängde ihop mellan utflykter och elefantstrapatser!

Idag har jag roat mig med att sitta på mitt lilla kontor och ängnat mig åt trist pappersarbete, som jag verkligen inte gillar!
Gick tvärs över gatan till Yogayama för ett trevligt lunchmöte med en kund som också blivit en god vän.
Då jag hjälpt henne med en hel del projekt, passade jag på att fråga om jag fick ”hänga” ut hennes kök på bloggen som jag ritade och byggde ihop i höstas. Här kommer lite före och efterbilder.

FÖRE

I detta pyttelilla kök gick man nästan rakt in i kylskåpet!

EFTER

Lite skillnad blev det! Vi valde att behålla golvet av olika anledningar. Bänkskivorna i ek, har jag betsat i ljus valnöt.
Sen har jag har tagit en grund låddel på höger sida, där kylskåpet stoppade upp, för att få plats med bord och stolar.

FÖRE

Diskmaskinen hann bli såld när jag fotade…

EFTER

Jag ritade in integrerad kyl/frys längst in till vänster, därefter diskmaskin och en mycket mindre diskho med ett skåp med utdragslådor. För att få en luftigare känsla, lät jag snickeriet göra två hyllor med osynlig upphängning, istället för ett skåp till.

Kök IKEAs Solär kran från Tapwell, diskho från SMEG  högblankt kakel från Corona.
.

FÖRE

EFTER

Dubbla köksskåp med gott om plats, jag gillar INTE när skåpen sitter för lågt, och här har jag satt dom på 65 cm från bänkskivan. (Bea är 1.83 cm lång)

Den här galet snygga och ”glamorösa” gasspisen i spegelglas hittade jag hos Smeg. Jag tycker verkligen att den passar Bea som handen i handsken, eftersom hon arbetar hårt i ”fåfängans” värld. 😉

Fläkt och elugn från Smeg

Köksprojektet tog exakt 3 veckor och Bea är mer än nöjd och vill knappt lämna sitt mysiga kök!

Kram Susanne

35 reaktioner på “Beas nya kök”

1 5 6 7
 • Marie skriver:

  Hej, jag undrar om du vet var de snygga stolarna finns att köpa, skulle passa perfekt i mitt nya kök!
  Du är så duktig och dina projekt är jättefina, om man vill ha lite hjälp hemma från dig, hur bär man sig åt då?

  Tack på förhand.
  mvh/Marie

 • SusanneNordström skriver:

  Till Sabina! Testa OSMO hårdvaxolja till dina bänkskivor, o OSMOs transparanta lack som avslut. Jag har gjort 2 svarta köksbänkar o det vart jättesnyggt. Som alltid alltid är underarbetet viktigt, så kolla noga med färghandlaren hur du ska gå tillväga. ABC färgekonomi på Birger Jarlsgatan 65 Sthlm säljer den. Lycka till nu!
  Till Lovisa. Det är täcksidor som sitter under skåpen och på sidorna.

 • Lovisa skriver:

  Hej Susanne! Jag skulle bli jätteglad om du kan svara på vad det är för tunn skiva som sitter under väggskåpen ( den som spotlighten sitter i ), är även den från IKEA? Har själv det här köket och tycker inte det är snyggt att skruvarna syns. Tack på förhand.

 • Marina skriver:

  Hej Susanne!
  Köket vart kanon fint!
  Du som håller på inredning och sånt kanske vet vart man kan få tag i plattor som man ska kunna limma på kakel i köket !Jag har sett på något inrednings program eller liknande som ex. Simon & Thomas när dom klistrade på en stor skiva över kaklet!
  Jag har tänkt att göra om i mitt kök ,bor i hyreslägenhet så därför vill jag inte byta ut kaklet ovanför diskbänken utan tänkte att det här skulle i såna fall vara ett enklare allternativ!
  Jag hoppas att du vet vad det är för slags plattor/skivor som jag menar!

 • Elisabeth skriver:

  Det blev ju fint, men jag fattar inte hur hon ska klara sig utan fler bänkytor. Jag föreslår en rullande köksö, i vitt med bänkskiva i ek. Ta t.ex. Stenstorp från IKEA.
  /E

1 5 6 7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram