Bygga sänggavel

Jag kunde inte valt en bättre dag att bygga gavel på, har stått på My’s terrass i steksol och jobbat, synd att inte bikinin var nedpackad, sååå hett. Jag blir GALEN över att bo i lägenhet utan balkong när våren och sommaren kommer, och jag är så genuint AVIS på alla som har sina uteplatser!
Jaja, men snart kan vi börja åka till ön så jag ska inte klaga, och jag har ju förmånen att jobba, luncha och fika på andras balkong/terrasser mellan varven.
Får många förfrågningar ang gavlar och ni är några som vill se hur jag gör, varsågoda: 

BYGGA SÄNGGAVEL

Här har jag ett tyg som är  inte är ett fast möbeltyg och får därför ta till ett fodertyg. Material, *15 mm spånskiva  *skumgummi (här 4cm tjock)  *vadd  *fodertyg * ett stycke zebra…

…lägger på skumggummit på spånskivan och häftar fast vadden med min “powershot” runt hela gaveln.

Spänner över fodertyget och häftar igen. Viktigt att få hörnorna snygga, jag klipper bort en del vadd och tyg, det blir för tjockt annars…

Kapar överflödigt vadd/tyg.

Häftar fast fintyget. (Går förstås inte fullt så fort som det ser ut, lite pillergöra är det) Här ska gaveln vila mot sockeln, och jag har inte lagt vaddan ner hela vägen. Beror på omständigheterna hur jag bygger.

LOVISAS GAVEL PÅ PLATS

Har också låtit bygga en två meter lång hylla/box utmed hela sängen för att “fylla” ut under snedtaket  till Lovisas böcker mm Återstår att fixa en sängkappa, sen är sovhörnan klar.
(Zebratyg Ohlssons tyger lampa Lightstore)

Kram Susanne

0 reaktioner på “Bygga sänggavel”

1 2
 • Ellali skriver:

  Snygg gavel! Skruvar du fast den i sängen eller golvet, eller låter du den bara stå ”löst”…?
  Kram

 • Vera skriver:

  Undrar vart du har köpt förvaringshyllan som du gav till Pernilla i julklapp/födelsedagspresent?

 • Åsa skriver:

  Hej, ville bara titta in och säga att det är Sååååå roligt att läsa din blogg och få en massa tips och idéer, ska absolut göra en sänggavel eller måla en på väggen som du visade i ett annat inlägg.
  Fortsätt att ge oss inspiration och visa vad du gör
  va rädd om dig

 • ninni skriver:

  Så läckert!
  Står sänggaveln på golvet bakom sängen eller sätter du fast den i själva sängen?

 • Rosa skriver:

  Jag har så länge velat göra mig en sänggavel tycker det blir så mycker mer ombonat, men aldrig riktigt kommit till skott. Nu måste jag ta mig i kragen och ha din beskrivning med mig, tusen tack.
  Ha en bra onsdag och hoppas solen skiner på dig idag också (och att du får möjlighet att njuta av den på en balkong eller så…).
  Kram Rosa

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram