Compact living

Hjälpte Carina i Hammarby Sjöstad för många år sedan. När familjen delade på sig och C flyttade in i en nybyggd trea med en underbar terrass. Barnen fick ett var sitt rum och Carina köpte en bäddsoffa och camperar i vardagsrummet med öppen planlösning. C ville ha vitt och fräscht.

När jag kom tillbaka och fotade mina efterbilder hade familjen bokat in sig fint.
Jag har letat som bara den efter gamla bilder, men har inte hittat alla. De blir lite pluttiga i den gamla bloggtappningen.

FÖRE
20120521-090022.jpg
C började med att ta dit hantverkare på sommaren. De målade och satte upp den fina spontväggen för att få en mer ombonad känsla. Sen kom jag in och gjorde mitt.

EFTERsam_3011-kopia-1.jpg
Behövde en rumsavdelare med praktisk förvaring av väggskåp från Ikea kök. Hittade inget bra mått i handeln. Den bästa av lösningar här. Byggde en garderob i hallen som jag gömde med ett draperi på takskena.

sam_3038-kopia-1.jpgBlev en trevlig matdel och v-rumsdel som funkar bra. När barnen är hos pappa sover mamma i dotterns rum och soffan får utnyttjas som bara soffa.

 

20120521-090658.jpg
Carina köpte en bäddsoffa med schäslong. Borden flyttas undan varje kväll är garanterat lättburna.

sam_3018-1.jpg

 

FÖRE
20120521-090553.jpg

EFTER
sam_3040-1.jpg
Med några sköna barstolar vid köksön hänger familjen här mer än vid matbordet.
Barstolar från Mio

GAMMALT MATBORD OCH STOLAR sam_3015-kopia-1.jpgEkmöblerna från det gamla huset skickade Carina på lackering redan innan hon flyttade in. Blev så fint. Går ju alldeles utmärkt att måla själv, om man kan och har tid.

DETALJER
20120521-090513.jpg
Bygga sideboard av köksskåp. Använde mig av överskåp från Ikeas köksavdelning. Snickeriet kapade MDF-skivor som toppskiva och till sidor. De lackerade både skivor och dörrar för att få samma ton på allt.
MDF-hjälp och lackering Hellmans snickeri Orminge 

20120521-090535.jpg
Baksidan på köksskåp är ju endast masonit, så den fick en lackad MDF den också, eftersom den syns. Toppskivan täcker dörrarnas överkant samt sido-och backstyckesskivor, och diskret vitt nästan osynligt handtag.

Man får mäta väldigt noga innan beställningen görs. Skivorna borras inifrån med skruvar som inte får gå igenom.

STÄDSKÅPsam_3034-kopia-1.jpg
Fanns inget bra städskåp, så det byggde jag in här. Sjöstaden är inte precis kända för att ha lyckats med skåp/garderobslösningar. I resten av skåpen är det nog mest böcker.

sam_3022-1.jpgSe så fin Carinas vägg är. Tv-bänken har vi byggt täcksidor runt om. Ikeas glasskiva på toppen.

BADRUMSDÖRR
sam_3028-kopia-1.jpg
C hade låtit fixa ett litet fönster till badrumsdörren som är i soffdelen. det runda mjukar upp den nybyggda känslan.
Fönstret finns på byggvaruhus och kan beställas på deras web-shoppar.

Kram Susanne

 

 

4 reaktioner på “Compact living”

 • Eva skriver:

  Fina Susanne, här är en bloggläsare som knappt är intresserad av inredning alls, men ändå älskar jag din blogg och har läst i många år! Du sprider en varm och trivsam stämning och du verkar vara en underbar person. Resebloggen är min favorit, så kul att få följa med på ett hörn på era resor! Hoppas så klart att det blir verklighet igen så snart som möjligt…
  Kram

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack söta du för dina gulliga och värmande rader!
   I skrivande stund är det så himla svårt att veta nåt och vårt planerade övertag av huset. katastrofläget i Spanien flyttades fram från en månad till en och en halv månad. Precis när vi har överlåtelsen och skulle åka ner och fylla huset med renovering, möbler och inredning…
   Den som lever får se 😔
   Kram

 • Maggie skriver:

  Oj så himla snyggt. Ljust och fräscht och smakfullt. Det här med förvaring är ju verkligen din grej. Så skönt att kunna trolla bort t ex dammsugaren.
  Ha en fortsatt fin Inledning på den nya veckan.

  Kram
  Maggie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram