Furniture and light Fair 2019

Mässtider igen. internationella Furniture and Light Fair i Älvsjö. Spännande att svepa över alla stora tjusiga utställningar i allsköns kreativitet. otroligt härligt att se hur kontorsmontrarna satsar på mer unika färger som rosa vinrött etc. gjorde mig överlycklig.
Ställde in tisdagens kvällsevent då jag var helt slut efter några risiga sovnätter. Blev sängen i stället. Vuxet men nödvändigt.
Har så mycket bilder och det kommer mer härlig inspo.

img_9221-2.jpg
Träffade duktiga designern Lisa Hilland och hennes Mylhta. Lisas bulliga gulliga vaser som fått nya färger. Lisa kontaktade mig på Insta DM i julas, om att jag vunnit en valfri i en Instatävling. Så roligt, pekade ut en finis som jag får när den kommer ut i butik. Nån som kan gissar vad det blev för färg av alla färger som finns?
Spegeln handgjord av Lisa själv i stansat renskinn.

img_9224-1.jpg
Ny kuddesign och fina allt i allo korgar från Mylhta.com 
Säljs på bl.a. NK

img_9244.jpg
Plexi/plast-mästarna Kartell visade plexi-porslin, belysning och möbler i vacker miljö.

img_9237.jpg
Klassiska lamp/sängbord med förvaring.
Kartell

img_9289-1.jpg
Vackert stylad utställning i varma färger och möbelskisser hos Swedeseimg_9263.jpg Svart och vitt hos Design House Stockholm Barstolar med ”midja” design Lisa Hilland
img_9334.jpg
Kasthall visade nya härliga mattor som åkte uppåt väggarna. Härlig kombi platt och ”lurvigt”. Härlig utställning med uppbyggda hänga-hörnor.
img_9252-1.jpg Eleganta draperi/gardiner från Kvadrat
img_9326.jpg
En designer/formgivare jag inte missar är Scherlin som själv kan ses i spegeln. Nytt flott bord i mässing och stål och spegel med kant.

img_9404.jpg
Hos Nadja Wedin hade de skapat en personlig lampskärm av Nadjas designade tyg för tapetföretaget (och tyg) Engblad. Kul med det fina på insidan.img_9271-1.jpg
Ni vet det där med barnstolar! var man än är i världen (nästan) ser man Ikeas klassiska vita i plast och stålrör. Den funkar liksom och kostar inte mycket. Såg barnstolen för designnörden som vill ha det där lilla extra, och kan hosta upp en slant.
I lyxigt läder från Tärnsjö Garveri finns hos svenska designerteamet Articles Lär ligga på runt 6000:-, man tar även fram en variant med tåligt textil.

Kram Susanne

4 reaktioner på “Furniture and light Fair 2019”

  • Rosa skriver:

    Så mycket fint ännu en gång alltså hur kan det produceras så vackra saker hela tiden 😮 förstår att det här är rena lyckan för dig att strosa runt (eller springa kanske 😉) runt bland. Barnstolen var ju för underbar att se på lite mindre användbar kanske.
    Skönt att du skrapade ihop lite vuxenpoäng igår bra där, du är viktigast.
    Ha en skön torsdag och hoppas du har fått sova ordentligt inatt 🙏.
    Stor varm vinterkram
    Rosa
    (gissar på den rosa vasen 😉)

    • Susanne Nordström skriver:

      Hej Rosa!
      Att insupa inspiration och träffa kollegor är ju nyttigt. Men har vikit av från många kvällsevent.
      Ja söta du rosa blir det. Fast tror att jag ska byta den stora mot två små…
      Kram

  • Åsa skriver:

    Den fina matstolen åker inte in i duschen i första taget ……..men det gör IKEAs :)

    • Susanne Nordström skriver:

      Så sant! Fast den är förhoppningsvis vattentålig och avtorkningsbar. Tänker att det där tåliga tyget är lite mer praktiskt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram