”Gardinswop” och nytt i tygdjungeln

Snabba förändringar gillar vi! I gårkväll var jag hos familjen Therese vars man bokade in en inredare i present till frun. Vardagsrummet var jättekonstigt möblerat, möblerade om på rot, och det blev ett helt nytt rum. Harmonin dök liksom upp, och hela familjen gillade väldigt mycket.
Sen vänder vi vartefter upp på resten av huset också, så dom ska nog få sin huskick. Nu har jag givit dom en hel del uppdrag, nu får dom jobba en hel del själva.  😛
Hos Söderbergs gjorde vi ett uppiggande gardinbyte mellan rummen igår. Sidengardinerna har suttit i många år och är superfina. Men som sagt en förändring piggar alltid upp.

FÖRE -I VARDAGSRUMMET

20120828-111109.jpg

1.5 våd /längd. Väggarna är målade i Shi Take.

FÖRE -MATSAL

20120828-111145.jpg

I matsalen hängde det vita siden, fast dubbelt upp, tre våder /sida.Här vill Amelie ha vita väggar efter att haft samma färg i 13 år.

EFTER -VARDAGSRUM

20120828-111123.jpg

Hängde allt lyxigt tyg här och plockade bort mittenknopparna samtidigt. Blev ett fräscht resultat med enkla medel. Bara lite nya växter som behövs efter sommaren, sen är det som ett nytt rum.

MATSAL -EFTER

20120828-111155.jpg

Och de nougatfärgade gardinerna blir extra fina mot de så småningom vita väggarna.

 

20120828-111215.jpg

Flott tyglyx med klös, står på Amelies lista som hall-draperi till hösten, finns bl.a. på R.O.O.M, Bohem och Svenskt Tenn. 

LITE HÖSTNYTT 

20120828-111255.jpg

Det här nya tyget hittade jag hos Ohlssons tyger och ska bli en liten nätt gardin till lilla Lukas snart 6 år som tillhör. Passar perfekt till fototapeten han nyss fått. Fast jag ska lägga ränderna vågrätt istället för lodrätt.

20120828-111308.jpg

Vill man ha mer mönster så finns det mycket att välja på. Josef Frank inspirerar många designers med sina poppis mönster.

Sett på Åhlens

20120828-111320.jpg

Från Åhlens

Ha det gott!
Kram Susanne

0 reaktioner på “”Gardinswop” och nytt i tygdjungeln”

1 2
 • catrin skriver:

  var kommer det vita och nogatfärgade tygerna ifrån?

 • Marit skriver:

  Jag är glad att jag börjat följa din blogg, man får liksom inspiration av att göra av det man redan har. Det ser vi ju ett lyckat exempel på i detta inlägg, kul! Nu börjar det snurra i huvudet, tänk, tänk, tänk, rotation hit, rotation dit, den kan man ha där, den där… Nu har du satt igång höstpyssel-tänk. Tack!

  Kram från Dalarna

 • Moster Gerd skriver:

  Kära Susanne!

  Så snyggt det blev i fönstren,stilrent och vackert,jag gillar ”klös”gardinens
  mönster alltid fint med svart-vitt…………

  Idag fortsatte vi med rensning i torpet,åkte till återvinningen med en del,och
  Röda Korset.

  Ha en bra tisdagskväll hälsa killarna.

  PUSSAR och KRAMAR!

 • ninni skriver:

  Härligt fina gardiner med stor mängd tyg. Såååå fint.
  Jag har gjort ett draperi med ränderna på tvären och det ger ett annorlunda intryck så det kommer bli fint med tyget som du visar!

  Kram

 • Malin Andersson ( Pernilla wahlgrens största fan ) skriver:

  Ohh så vackert….gardin är såååå vackert liksom tyget….Jag var hos läkare igår och klagade min gallsten och då ska de skickar remiss till sjukhuset och jag kommer operera bort gallsten det är inte roligt, det var likadant för pernilla :-( Dumma gallsten….Jag börjar gilla åhlens möbler och fina saker…vackert….
  Ha en bra dag du susanne kramisar Malin

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram