Gardintips

Gardiner är något, som nästan alla har i någon form, långa, ”fönsterbrädskorta”, hiss etc. Jag är ganska enkel i min gardin smak och inte så förtjust i en massa konstiga uppsättningar. Min mamma har t.ex alltid bytt gardiner efter de olika årstiderna.

Personligen tycker jag att det är väldigt bra att ha gardiner som håller år ut och år in, och kanske lägga ner lite mer pyts på bra kvalité.

Här lät jag sy upp en en vacker fodrad uppsättning i broderad helsiden. Stänger av borstat stål, sydda med veckband och upphängda med fingerkrokar.

Sovrumsgardiner i taft med öljetter. Längderna är sydda med 1,5 våd för att få ett maffigare intryck.

Senaste nytt från arabvärlden!

Hittade det här skrädderiet i Oman, något vildare färgkombinationer än vad vi är vana vid här hemma!

Stänger eller glidskena. Helt beroende på tycke och smak. De senaste åren har jag uteslutande använt skenor från Silent Gliss. Diskreta och superlätta att dra för.

Det finns också mycket fina och prisvärda färdigsydda gardiner, vilket jag ofta köper. Finns att köpa t.ex. på IKEA, Åhlens, Hemtex och på vissa mindre inredningsbutiker. Jag återkommer med fler gardintips!
Kram Susanne

 

0 reaktioner på “Gardintips”

1 2 3
 • Marit skriver:

  Till dig Lina B som har problem med fönstren i ditt burspråk, hissgardin skulle det fungera? Mina föräldrar har ett burspråk och dem har hissgardiner, väldigt fint tycker jag.

 • Sanne skriver:

  Hej Jag älskar panel gardiner är dom ute nu eller? Jag kom ihåg när man sydde ballong gardiner haha massor av tyg flera meter.

 • Lina B skriver:

  Tycker också det är svårt med gardiner! Mina problemfönster är vardagsrumsfönstren. Vi har ett större burspråk med 3 fönster a 140cm breda (normal stora fönster alltså) + en dörr med fönster .
  Problemet är att ska jag hänga långa gardiner så blir det 6 st gardiner eftersom det finns ca 50 cm vägg mellan fönstren så det går inte att lämna bort nån gardin- för då ser det helt sjukt ut. Jag vill ju gärna ha nån färg på gardinerna men med så många längder så blir det ”för mycket”, det blir rörigt. Nåt tips?
  Nu har jag köpt helvita gardiner med öljetter från ikea, sen har jag sytt på en bit möstrat tyg (orange/rött/vitt också från ikea) ca 40 cm där oppe. Det blev faktist rätt snyggt.

  DU har en jättebra och inspirerande blogg! Tack :-)

 • Rosa skriver:

  Tack för alla dina underbara tips Susanne, blir verkligen inspirerad. Tack också för att du svarar på frågor här på bloggen med en gång, vilken otrolig service.
  Ha en fin dag.
  Kram Rosa

 • Karin skriver:

  Kul att titta på alla tips. Jag har noll koll på gardiner. Har du några bra tips till ett fönster (två bredvid varandra) 2m brett. Tror inte långa gardiner fungerar för fönsterbrädan är så bred. Kan inte sy.Får beställa . Funderar på någon stormönstrad kappa. Köket går i svart/vitt , ovanligt:)

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram