Helg och ilska

HELG
Arbetat hela dagen och inte är jag färdig än heller. Sticker mellan med några korta rader och en välbehövlig fikapaus.

20130929-175050.jpg

Köpte mina helgblommor som vanligt. Kör ju mest med liljor, fast min gulliga lokale blomsterhandlare tycker att jag är liiite tråkig. Det finns ju sååå mycket annat. Men sån är jag, älskar doften. Man kan ju slå till på dessa jättekvistar med små äpplen att ställa i en hörna! Ganska maffigt och en härlig färgklick och absolut värda en bloggbild.
Sett hos Bloomster Sibyllegatan

NU TILL NÅGOT ALLVARLIGT SOM INTE KAN PASSERA 

20130929-175059.jpg

Allvarligt talat!! Hur vidrigt är inte detta??? Min son blev ju misshandlad och utsatt för rånförsök av tre män för 4 veckor sen, där finns inga att staffa! Här finns det sex brottslingar som begått det vidrigaste av brott mot en ung flicka! Och de går fria! Äcklas över att man kan tro att det är okey att gangbanga ett barn/flicka/kvinna, för att sen ostraffat gå vidare i livet! För det är ju inte första gången det händer! Jag skäms över att vara människa och vuxen. För vad ger det för signaler till de drabbade?

Kram Susanne

 

19 reaktioner på “Helg och ilska”

1 2 3
 • ninni skriver:

  Det är så vidrigt med misshandel o våldtäkter att ibland är det alldeles för jobbigt att bara låsa om det. Hur ska det då inte vara att genomlida det?
  Våldet i nära relationer är stort. Varje år dödas 10-15 kvinnor av sin partner. Varje år.
  Tänk om det vore så många poliser som fick sätta livet till. …. Jag tror att det skulle bli ett ramaskri och stora resurser skulle sättas in men inte mycket görs när det handlar om våld inom familjen.

  Bra rutet, Susanne!

 • Ebba skriver:

  Ja, vad ska man säga!??? Jag skäms som du när jag läser sådana här saker! Vad är problemet, ett NEJ är alltid ett NEJ och inget annat!
  Hur kan killar/män gå fria när oftast bevis finns när en tjej blir utsatt? Det känns som ett hån mot oss kvinnor att behöva sitta i rätten och bli förolämpade gång på gång över att tjejen ev. hade för kort kjol, eller kanske tyvärr blev för onykter, eller vad det nu handlar om.
  Jag kanske är naiv, men inte kan någon inbilla mig att en ensam tjej är med på något sådant, och det kan väl aldrig vara ok att ge sig på en ensam tjej 6 st. killar!?
  Jag får kalla kårar när jag tänker på att min dotter en dag ska börja gå ut, med allt vad det innebär. Små barn, små bekymmer, stora barn …………HJÄLP, vill inte tänka tanken en gång!!!

  • Katarina skriver:

   Jag håller med dig helt och fullt Ebba! Det var t o m så att jag önskade att jag enbart skulle få söner, då min rädsla inför framtiden vad det gäller flickor (i så många avseenden) var så stor. Nu har jag även två döttrar och givetvis är de för mig de finaste som finns. Just därför, precis som du, oroar jag mig för framtiden och när de väl ska röra sig ute. Hur ska vi kunna stävja detta beteende? Även misshandeln av Lukas gjorde mig mycket upprörd. Naturligtvis alla bisarra samt groteska upplevelser som vi får ta del av dagligen i massmedia. Lycka till alla föräldrar därute, ni behövs!

  • SB skriver:

   Katarina, vad kan du göra säger du? Rösta på det enda partiet som tycker att det är viktigt att vi ska kunna gå tryggt på gatorna och att gärningsmän ska få sina rättmätiga straff!
   Annars bidrar du till det här och kan inte komma och klaga sen. Så enkelt är det faktiskt!

 • Marie skriver:

  Du har så rätt. Man undrar om de överhuvudtaget känner någon ånger eller om de bara skrattar och tycker de hade rätt att göra denna stackars flicka så illa. Vidriga människor.
  Kram

 • MADELEN skriver:

  Fina Susanne!!! Håller med dig till fullo, man skäms att vara människa många gånger. Vad är det för värld vi lever i och var är vi på väg när dessa busar går fria?? Det är så mkt man mår dåligt över som man inte kan påverka, jag kan snart inte läsa dagens tidning. Tänker oxå på alla stackars människor som hölls gisslan och mejades ner i förra veckan…. som jag har gråtit!! :( :( Alla vettskrämda små barn och deras föräldrar, blir så förtvivlad när jag tänker på det! Varför varför??? Lite allvar så här en kulen höstkväll…. Varma kramar till er alla goda medmänniskor med stora och varma hjärtan!!!! PEACE <3 <3

 • Maggie skriver:

  Finaste Sus…
  Tack för att du tar upp något så allvarligt som det meningslösa och oprovocerade våldet. Kan bara ana hur det känns som förälder att få hem sin unge sönderslagen. Jag får en otäck klump i magen. Blir alldeles förtvivlad och ledsen över hur hårt och kallt det är i vårt samhälle. Jag vill tro på mänskligheten och det goda men något är riktigt illa och sjukt där ute.
  Vi som har ungdomar som är på väg ut i livet måste ändå våga tro på framtiden – om inte annars för kidsens skull. När vi inte finns där så vill jag att de ska ha ett gott och bra liv.
  Bra min vän att du ryter i!

  Kram Maggie :-)

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram