Makeover i Äntligen hemma-köket

En köksmakeovermåndag! Älskar att göra ett nytt kök av ett gammalt utan att blåsa ut allt.
Spraya köksluckorna. Demonterar man själv, levererar till lackeringsfirman, hämta och montera är så spar man många sköna slantar. Annars kan man få hjälp med allt eller bara lite.
Byta ut knoppar och handtag med eller utan lackade luckor är alltid ett lyft.

Visar några bilder från 2014 när jag vikarierade som halvtidsredaktör på Äntligen hemma och köksmakover till julprogrammet skulle göras.
Nu blev det lite extra av allt då mer byttes ut än vad som var tänkt från början. Ett kul projekt i raden av några köksmakovers jag gjort under årens lopp.

IMG_7224.PNG
Det hemmabyggda Ikeaköket från de tidigare ägarna var slitnare än det ser ut i bild. Blev en en välbehövlig makeover inför julen.

FÖREIMG_7223-0.PNG
Extrafrysen med micro till höger byggde vi bort.

EFTERIMG_7219.PNG
Ville ha diskmaskinen integrerad för den lugna känslans skull. Detta är Ikeas gamla kök men vi fick tag på en begagnad Ikea-lucka på Blocket.
Allt lämnades in på *spraylackering. Bänkskåpen är lackade i en mörkare ton än väggskåpen. Bytte ut *kran och *knoppar till mässing. *Bänkskivor med infälld diskho i komposit med marmorkänsla.

FÖREIMG_7225.PNG
Där hyllorna är byggdes en kamin.

EFTERIMG_7012.PNG
Vitvarorna var helt ok, även om de hängt med ett tag. Allt byttes dock ut, i både energisyfte och för en fräsch nystart. En frys behövdes då den gamla bara var ett kylskåp och frysen stod fritt.
Familjen sålde allt på *Blocket.

NY KAMINIMG_7013.PNG
Ny härlig värmekälla för den ombonade känslan. Familjen som har en stor hund ville gärna ha den högre en vanligt. Vedförvaringen blev ju också en bra extra avställningsyta.

IMG_7014.PNG
Här stod ett köksbord innan. Ritade in en *köksö med bänkskåp med uttdagslådor med suverän extraförvaring. En målad MDF-skiva i samma färg toppad med en glasskiva för hållbarhetens skull.
Elektrikern installerade tre belysningar.
Köksön är som här, praktisk att använda till buffébord när gästerna kommer.

Önskar er en fin start på veckan!
I Stockholm är skitvädret på plats. Riktigt deppigt, hua!

Kram Susanne

 

 

4 reaktioner på “Makeover i Äntligen hemma-köket”

 • Ammi skriver:

  Men tack! Det där var perfekt inspiration för vår kommande uppfräschning av köket. Snyggt med vit bänkskiva men vågar jag? Vilken typ väljer man för att undvika fläckar av saft, rödbetor mm?

  • Susanne Nordström skriver:

   Varsågod Ammi!
   Den här är i grå komposit och mkt mer tålig än marmor som är superkänslig. För att vara på den säkra sidan gå mörkt.

 • Ninni skriver:

  Det blev ett helt nytt kök! 👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram