Makeover i matsalen

Intensiv efter-lunch-dag på det stora varuhuset igår. Som alltid, nu hade jag Pernilla och Bianca med som trevligt shopping-sällskap. Spanade in lite nyheter i samma veva, alltid matnyttigt…
Fortsättningen av den andra delen av v-rum och matsal hos mina kunder Karin och Pontus.

FÖRE

IMG_8760.PNG
Familjen ville som många av mina kunder, förutom att renovera, hitta den röda tråden. Och att få en förändring i huset där man bott med sina tre barn i tio år. Började med att möblera om bordet. Finns en till altandörr och denna används inte.

EFTER
IMG_8725.JPG
Blev mer harmoniskt. Mattan är likadan som vid soffdelen intill.

FÖRE
IMG_8761.PNG
Skåpet fick stryka på foten.

EFTER

IMG_8727.JPG
Flyttade över den vita vitrinskänken som stod under tv:n tidigare. Mycket luftiga gardiner även i hörnorna istället för veporna.

IMG_8720.JPG
Karin som inte är speciellt förtjust i lila vågade en lila lampa som blev pricken över i:et. Vi hittade några trendiga karaffer i gömmorna som blev ett trevligt blickfång. Tavlorna av Madelene Pyk fanns i rummet innan.
Lampa Kartell ljuslyktor Minilla Missoni-bricka Syster Lycklig måttbeställd och langetterad matta Happy Homes SibyllegatanIMG_8729.JPGBytte ut alla nya krukor och blommor.  Förnyar snabbt på enkel väg.
Krukor och evighetsblommor från Wexter
IMG_8728.JPGTvå vita lampor design Åsa Gessle/By Rydéns fanns innan.

IMG_8771.JPGSåg den prisbelönta öppningsbara lampan från Ikea PS som fått en ny innerfärg.

IMG_8767.JPG
Sideboardet från serien Ikea Stockholm är stilrent och flott.
Dagens matsalsinspo.

IMG_8755.JPG
Och söndagens härlig kvällspromenad på Djurgården med Peppe. Strandvägskajen på väg hem och så bedårande vackert! Njöt av dessa värdefulla sekunder den dagen.

Kram Susanne
Instagram: susnordstrom

23 reaktioner på “Makeover i matsalen”

1 2
 • Annica skriver:

  Hej! Ser att du använt dina populära gardinstänger som är fastsatta I taket. Jag är på jakt efter just dem men bor tyvärr inte I Stockholmsområdet och måste beställa via nätet. Har du möjligtvis någon länk och materialnummer? Tack för en underbar och inspirerande blogg! :-)

 • Margareta W skriver:

  Hej!
  Har ett ganska stort matbord ca 3m.Att hitta en duk till detta är i stort omöjligt så jag undrar om det är en metervara som du lagt på bordet eller möjligen en färdig duk. Berätta gärna var den är inhandlad.
  Tacksam för svar / Margareta

  • Susanne Nordström skriver:

   Jag brukar köra på metervara då blir den ju så lång man vill!
   Så har även Karin gjort här, från Hemtex fast den har hängt med ett tag

 • Linda H skriver:

  Jätte fint o mysigt som alltid :) Ha en mysig kväll hos pernilla o ska bli kul att se sen hur Benjamins rum blev :) Själv jobbar jag kväll men är ledig imorn o då ska jag ut o rida :) Kram

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Wow vad fint du har gjort i matsalen :-) Jag ville få bort min vitrinskåpet jag fått av brorsan för några år sedan som han köpte på en inredningsbutik i stan och jag tycker vitrinskåpet är lite tråkigt, vill gärna ha sidebordet men vågar inte sälja min vitrinskåpet som jag fått av brorsan för den kostade ungefär 20.000 kronor och kanske måste jag ta en snack med brorsan :-) Ikeas lampa är verkligen snygg, kan du skriva och berätta vart jag kan hitta oäkta blommor för jag vet inte om Ikea har oäkta blommor….Önskar dig en fin dag kram från mig

  • Susanne Nordström skriver:

   Hej Malin!
   Ge tillbaka skåpet du, annars får du väl sälja det. Står under bilden, bästa evighetsblommorna hittar du hos Wexter på Karlbergsvägen. Såå autentiska!
   Kram

 • e skriver:

  Hej! Jag vill bara säga att det är så inspirerande att se hur skicklig du är på att göra harmoniska inredningar där det mesta som används faktiskt är det som redan finns i hushållen. Jag skulle vilja påstå att det är så mycket svårare än att göra som i de stora tv-programmen där allt slängs ut och bara nya produkter används i den nya inredningen. Bra jobbat! Och tack för att vi får se och inspireras!

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram