Småtips till bräda och bord

Några matnyttiga småtips för brädor och bord. Hänga upp saker och jobba uppåt är alltid en tacksam devis i inredningssammanhang.

FÖRE


Hos en kunder jag hänger ofta hos. En otroligt störande strykbräda i städ/förvaringsskåpet som alltid måste lyftas ut eller så ramlar den ut av sig själv.


Nu gjorde jag slag i saken och skapade en liten hitta-på konstruktion. Några överblivna lister, Ikea-krokar som skruvas rakt genom list/dörr.

EFTERSitter som en smäck! Och familjen som bott där i 18 år slipper ett litet jobbigt moment!


Strykbrädan som gick sönder och fick lite kärlek av Peppe med ”Plastic Padding” Och har hängt länge sen dess. Ett snöre för upphängning…

…och en skruv på baksidan av dörren till hörngarderoben (som Gud glömde…) Så slipper den ta upp dyrbar golvplats. På den andra dubbeldörren sitter vår steg upphängd på krokar.
Ett till strykbräde-tips är att köpa ett nytt fräscht fodral till brädan. De slits fort och så mycket roligare ett stryka med ett snofsigt.

img_3910-1.jpg
Mitt duktips är dessa härliga avtorkningsbara dukarna med vaxyta. De ser tygäkta ut och perfekt när man inte har tvättmaskin som vi inte har på ön. Den här finingen köpte jag på metervara hos Åhlens. 199:-/m
Nya lyktan från Minilla smålyktorna AsIf 4473img_3822.jpgGårdagens lugna efter en vindig men varm dag.

Önskar er en fin start på veckan.
Kram Susanne

3 reaktioner på “Småtips till bräda och bord”

 • Rosa skriver:

  Tänk hur vi är så mycket vi bara gör av vana även om det irriterar en varje gång och som sedan kan ändras på ett sådant smart sätt, känner så igen mig 😉. Strykbrädan som verkligen kan ställa till kan jag som tur är ha stående intryckt i en stor garderob mellan väggen och hyllan och där står den säkert, ha ha. Men ett nytt överdrag vire nog något mitt har varit med ett tag nu, har t.o.m tejpat fast det på undersidan!
  Ha en härlig tisdag hoppas att regnet vi har här just nu försvinner bara ✊.
  Stor varm sommarkram
  Rosa

 • Linda H skriver:

  Du är så påhittig :)

 • ninni skriver:

  Det här med strykbräda är en nöt att knäcka och där har du lyckats. Jag har min framme, lutad mot sidan av en förvaringsmöbel Syns inte mycket och lätt att ta fram. Förmodligen skulle du inte gilla idén men funkar bra för mej som vill ha enkla praktiska lösningar och inte kan skruva och spika.
  Kram från balkongen – med kaffekoppen ♡♡♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram