Tips i ett litet sovrum

Ett litet sovrum i repris.
Att skapa den lugna harmoniska känslan i sovrummet är en stor önskan hos många av oss. I sovrummet ska vi återhämta oss efter våra arbetsdagar och sova skönt.
Jag får ofta frågor om sänggavlar och hur man skapar  hotellrumskänslan. Sängaveln dämpar ljudet tillsammans med möblerna och textilierna.
Tänk på att ha inte trycka in för mycket prylar, som t.ex. stolen där man staplar veckans kläder! Absolut mono för stressade själar. Där plockas inga ”hotellrumspoäng”.
Så här blev det hos Kerstin W som flyttade från Vasastan till en charmig funkislägenhet på Gärdet för en del år sedan. Med ett pyttelitet sovrum helt utan garderober. Hjälpte Kerstin med den ”röda tråden” i lägenheten som blev himla fin.

 

FÖRE
20121104-220439.jpg
Kerstin ville först behålla sin 1.20 cm breda säng, med ”tjatade” mig till  en 1.40. Vilket Kerstin var rätt glad för till sist. För med lite trix fick det iaf plats.

EFTER 1
20121104-220448.jpg
Fick precis in en 75 cm stomme och en 50 cm utan lådor men med med dubbla stänger för häng. Till 75 stommarna finns det inga färdiga dörrar, beställde tre hos mitt snickeri som spraylackades. Dörren till badrummet till vänster går precis att öppna.

EFTER 2
20121104-220508.jpg
Hittade ett en färdigsydd gardin möbeltyg som matchade kanten på överkastet. Fick till en kudde av det överblivna tyget. Fanns inte plats för sängbord. Sågade av hyllan Lack/Ikea i båda kanterna och passade in.
Garderober och hylla Ikea dörrar Hellmans Snickeri gaveltyg Glittering Home sängkappa  Mille Notti  överkast från Hay

FÖRE
20121104-220522.jpg
Lägenheten var nymålad och klar när jag kom in. Kerstin önskade sig ett ljust och fräscht sovrum. Annars hade jag föreslagit en varm brytning i stället för vitt. Bästa känslan för ett ombonat sovrum.

EFTER
20121104-220531.jpg
Skåpet till resten av kläderna fick stå kvar. Köpte färdigsydda gardinlängder upplagda med stryka-på-klister-remsor. Växter ger en trevlig känsla och renar luften.
Tavlan från Kerstins ”tavelgarderob”

20121013-144143.jpg
Sängavelsbygge på plats beväpnad med ett favoritverktyg, häftpickan. Bra investering till gavlar och stolar.
Kram Susanne

5 reaktioner på “Tips i ett litet sovrum”

 • Agneta skriver:

  Åhh så fint sovrum😊 en ? Klär du om sänggaveln även på baksidan? Dottern vill ljusa upp sin sänggavel som i dag är mkt mörk till färgen!
  Ha en fin dag☀️

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Agnetha!
   Nä det gör jag aldrig. Syns ju ändå inte.
   Jag kläde om vår mörkt grå till blå för några år sen. Klädde direkt över, funkar hur bra som helst. Har gjort flera sådana gavlar. Bara att lägga det nya tyget över det gamla så det inte blir för tjockt.

 • ninni skriver:

  OMG så bra det blev. Om jag hade hälften av din energi skulle jag uträtta storverk. 😁
  Kram från balkongen med kaffekoppen ♡♡♡

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Ninni!
   Haha, ja man måste ju skrapa ihop till sitt levebröd.
   Kram från offerarbetet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram