Utflykt till bergen och Ronda

Nu är vi hemma i Stockholm efter 2 månader och fyra dagar i Marbella. Karolinska kallade och vi åkte hem alla tre tillsammans. Helgen innan åkte vi på utflykt till en stad som heter Ronda. Ligger 739 meter ovanför havet, och det är långa smala kringelikrogvägar upp. Men så värt att ta sig dit. Det finns många vingårdar och gott om finsmakarrestauranger.

 

img_0274.jpg .img_0266.jpg .img_0275-1.jpg .img_0276-2.jpgHär vill man inte trilla ner…

.img_0278-2.jpgFrån bron, utsikten från bro och restauranger är på bilden nedan.
.
img_0277.jpg😱
.

img_0327-5.jpg
Faktiskt såå läskigt att titta ner med dessa höjder.
.

img_0493-3.jpgVid den här mannen hade jag kunnat stanna hela dagen För maken till vacker musik som strömmade ut från hans högtalare har jag aldrig hört från en gatumusikant. Helt ljuvligt!
.

img_0280-1.jpgStrosade runt lite i den pittoreska staden.

img_0283.jpgEfter lunchens avslutande dessert, tråcklade vi oss ut ur den lilla slingriga staden och njöt vidare av vägarnas formidabla vyer.
.

facetune_23-01-2022-21-27-45-1.jpgAtt få motorstopp mitt i en rondell i skymningen är inte världens hit! Det var ett gnissel som blev värre och värre, sen sa det bara stopp. Jag ringde vår kompis Jeanette som ryckte ut. Funkade inte med startkablar men vi tänkte att försöka duger. Jeanette ringde runt till bärgare och lyckades få tag på en snabb kille som jobbade lördag och inte behövde flera timmar för att komma.

.

img_0298-1.jpgMedan Peppe väntade på bogseringsmannen, körde Jeanette hem oss. Så gulligt! Sen paxade vi några platser utanför huset med kartonger och en stol som Lukas kom ut med. Sen satt jag där och väntade in ekipaget till vara trånga gator i området.
Vi skulle ju åka hem några dagar senare. Tur att det fanns plats där den får stå tills vi kommer tillbaka och P tar tag i det hela.  Ny centralpump, lite remmar och AC som gått. Sen är den väl som ny igen.
.

facetune_18-01-2022-00-53-52.jpgPassade på att fira kärleken och våra 31 år tillsammans. Här var det 25-årsresa till Maldiverna. Numer blir det Marbella, trevligt att Lukas med också.
.
img_0318-1.jpgGrattis till oss ❤️🌹❤️ Att hitta en man som kan hålla i selfiepinne och se avslappnad ut samtidigt som bilderna tas, går inte av för hackor, hehe
.

img_0336-3.jpg
Sista frukosten i sol på ett tag.
.

img_0496-2.jpgTakkärlek i solnedgången 💙
.

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Susanne 🌹

 

12 reaktioner på “Utflykt till bergen och Ronda”

1 2
 • Maria, kiruna skriver:

  Vackra bilder från staden, och höga höjder huj! Jag hade svårt att åka linbana i Narvik för den höga höjdens skull haha.
  Men mycket vackra bilder. Tråkigt med motorstopp men bra ni fick hjälp.
  Hoppas ni har det skönt hemmavid.

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Maria!
   Förstår, lite läskig är det ju med höjder 😉
   Bara att bita i det sura äpplet och vara glad att det inte hände i den trånga staden 😬
   🤗

 • Agneta skriver:

  Så vackra bilder du delar med dig från Ronda☺️
  Tack🙏🏻

 • Ninni skriver:

  Fantastiskt fina vyer. Naturen levererar. Fin tur ni varit ute på
  Sicken otur med bilen men det löser sej som han sa som sket i vasken …..
  Kram från en lite ljusare morgon – ljuset är på väg – så hoppfullt ♡♡♡

  • Susanne Nordström skriver:

   Hihi, så kan man ju säga 😅
   Jag är inte så mkt för utflykter, blir så rastlös. Men trevligt att komma ut lite med familjen.
   Kram från sovmorgon efter 3 st 05.40 vardagsväckningar på kort tid 💕

 • Sofia skriver:

  Aj då, vilken otur, men trevligt att ni har vänner som ställer upp. Men menar du att ni kan lämna bilen på gatan? Ja, ingen lär ju få igång den iofs 🙄.

  Har också varit i Ronda. Blev dock besviken på staden, som jag inte tyckte alls var pittoresk, utan snarare smutsig och skräpig. Med tanke på alla EU medel som Spanien får för att underhålla det arv som morerna lämnade efter sig, förvaltar de det anskrämligt dåligt måste jag säga. En liten stig ner till en utsiktsplats där gräs och buskar nog inte ansats på ett bra tag. Känns rätt nonchalant, de vet ju att besökarna kommer så behöver väl inte anstränga sig.

  • Susanne Nordström skriver:

   Hej Sofia!
   Vi har alltid bilen på gatan utanför huset. Oavsett om vi är där eller inte. De har alla i vårt community. Nu står den extra säkert, hehe
   Vilken tråkig upplevelse Sofia. Intressant historik och irriterande om det inte följs upp året runt. Nu är det ju lågsäsong och man hinner väl hålla efter turister. Såg inget skräp och parken var det inte heller något att anmärka på.

 • Anna i Umeå skriver:

  Vill bara säga att jag tycker mycket om det du skriver. Trevligt att läsa, du verkar fin som person..

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram