Växter-de bästa luftrenarna och de trendigaste växterna 2019

Nu vet ju att jag älskar växter. Att möblera med dem hemma och tjatar på min kunder att fylla sina fönster med vackert och grönt.
Jag använder ju även mina växter som ”levande” insynsskydd. Växter är dessutom de fräschaste luftrenare, bara det är ju en himla bra anledning att möblera med växter.
Enkelt tips!
Jag gillar att återanvända målningsbara krukor eller att köpa nya och måla så att de matchar sin miljö. Vanlig väggfärg går utmärkt. Har man ingen färg kostar det ca 50:- att köpa en provburk i önskefärgen i färgaffären.
Hittade några inspirerande tips från Micael Bindefeldt PR och Plantagen.
BÄSTA LUFTRENARNA

img_8937.jpg
Fredskallan,
 en frodig grön växt med vita blommor är en effektiv luftrenare- och luftfuktare. Toppar listan på luftrenarhimlen.

img_8938-1.jpg
Murgrönan som gärna planteras med andra växter renar och fuktar luften för sig och sina medblommor.

img_8939.jpg
Spjutbräken kan placeras mitt i rummet och både renar och återfuktar luften i sin närhet.

 img_8940.jpg
Benjaminfikus är en modern, vacker och lättskött växt som med sina glänsande gröna blad bidrar till bättre inomhusluft.img_8941.jpg
Guldpalmen är en bra växt för dig som är astmatiker och fuktar luften med sina guldskimrande stammar och fina gröna blad.

img_8943.jpg
Rosenkallan är en dekorativ och elegant växt som lever länge.

img_8942.jpg
Svärmorstungan är en riktigt effektiv växt som inte bara är populär, lättskött och tålig- den renar även luften från kemikalier.

DE 5 TRENDIGASTE VÄXTERNA 2019
Vilka är uttänkta som årets trendväxter nu då? Ja, det är bara att inspireras eller  köra sitt eget race. Men visst är det trevligt med lite nya växter så här i mörkret. Gör iaf mig lycklig att botanisera lite extra i min blomsteraffär. Och andas lite extra i den rena luften.

img_8932.jpg
1. Klättersparris
En växt som är up and coming och ökar i popularitet. Den är lättskött och kan stå i fönster utan direkt solljus samt ute under sommaren. Klättersparrisen odlas för bladväxtens skull men kan under försommaren få små blommor eller röda bär.

 

 

 

img_8933.jpg
2. Hartassbräken
En extremt lättskött ormbunksväxt med krypande jordstammar som mår bra i de flesta miljöer, sol som skugga. Vill ha en lagom dos vatten.

img_8934-1.jpg

3. Pinnlilja
Även Pinnliljan är en extremt lättskött växt som härstammar från öken- miljöer, vilket gör att den klarar alla lägen. Den växer långsamt och behöver inte ha vatten särskilt ofta, då bladen samlar vattnet.

img_8935-2.jpg
4. Zebrasköld
Den här häftiga växten med sina randiga bladskaft och pilliknande blad kräver lite mer kärlek. Den mår bäst i ett ljust fönster utan direkt solljus. Helst vill den ha hög luftfuktighet så det är bra att spraya hela växten med vatten då och då.

img_8936.jpg

5. Fönsterfikus
En klassisk 70-tals växt med stora blad som vill ha mycket ljus och kräver lite omtanke. Vill gärna bli duschad med jämna mellanrum. Finns i olika storlekar.

Det tråkigaste jag vet är att se fönster fyllda med gamla trötta orkidépinnar som petar upp sorgset utan sina blommor. I väntan på att rätt tid ska dyka upp. 

En extra grön kram från mig 💚

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram