Kan inte låta bli!

Det finns många bra amerikanska uttryck. Just nu känner jag att det här stämmer bra in på mig: ”It’s like watching a train wreck. You’re uncomfortable, but you just can’t help yourself.” Det beskriver ungefär hur jag känner när jag följer Trump. Jag vill inte för jag blir så irriterad att jag får lust att slå sönder något, samtidigt KAN jag inte låta bli.

Hela tiden tänker jag att NU, det HÄR, måste betyda slutet för Trump som president. Men nej. Det bara pågår. Samtidigt som det är djupt tragiskt så ger hans idiotiska uttalanden material till häcklande på en helt ny nivå i amerikansk TV och på Twitter. Det är alltså detta som jag inte kan slita mig ifrån. Igår låg jag och Micke och kollade klipp på Youtube till halv två på natten. Längst ner ska jag lägga länkar på klipp som jag tycker är hysteriska.

Det är Trumps, och för all del hans familjs, helt ofattbart korkade utspel som dagligen sänker ribban till nya botten nivåer. Exempel på detta är Trumps kommentar till den Franske presidenten Macrons fru Brigitte häromdagen. Låt mig åter göra en liknelse. Angela Merkel träffar Teresa May och hennes make Philip May. Angela säger till Philip:

”Du är så vältränad…vacker!”  (Det här är alltså Trumps exakta ord till den Franske presidentens fru!)

KAN ni bara föreställa er detta scenario?!??

Nej, självfallet inte för en kvinna skulle aldrig komma på tanken att säga någonting sådant. Men Trump KAN för sitt liv inte se en kvinna som någonting annat än ett objekt som endast kan värderas utifrån hur hon ser ut.

Men så klart står media redo att driva med presidenten. Nu har även företag förstått att det här med Trumps uttalanden är bästa sättet att få ett klipp viralt. Här nedan ett exempel som Reebok twittrat med anledning av kommentaren till Brigitte Macron.

Haha, kommentaren är bara lämplig när du efter årtionden hittar en av dina gammal action figurer i dina föräldrars källare! Precis!!

Här några genialiska amerikanska talk show hosts. Varning man KAN fastna i detta! Haha

Stephen Colbert

Trevor Noah

Och den som jag gillar allra bäst: Rachel Maddow som är expert på att förklara den komplicerade amerikanska politiken så att man fattar.

Vi är just nu och hälsar på min kompis Jill i Värmland. Bloggar mer om det imorgon.

Ha en härlig kväll!

xx

4 reaktioner på “Kan inte låta bli!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram