Tack för stödet!

Jag vill verkligen tacka alla som kommenterat på mitt tidigare inlägg om småföretagarens situation i Sverige. Man märker att det här är en fråga som behöver lyftas upp till debatt. De egna företagarna har det verkligen tufft i Sverige och sliter som djur. Alla ni småföretagare som sliter och gnetar på trots de omänskliga kraven som ställs på er borde verkligen ha en stående ovation!! I min bok är ni hjältar!!

Fortsätt gärna att dela med er av era erfarenheter i kommentarerna. Berätta vare sig ni är egna företagare själva eller har familj och bekanta som är det och som drabbas av de hårda reglerna i Sverige. Jag tänkte att de samlade berättelserna skulle kunna användas för att försöka få igång debatten. Vissa av er har också kommit upp med förslag på hur man skulle kunna lösa situationen så att det här med personal funkar både för företagaren och för den anställde. Det vi alla vill gemensamt är att det ska gå bra för Sverige, att så många som möjligt ska få jobb och att ekonomin i stort ska gå bra. Då gäller det att man är realistisk med hur man ska få det att funka och skapa de bästa möjliga förutsättningarna för småföretag att bli nästa Ikea, HM eller Apple…

Så från det ena till det andra. De senaste dagarna har vi gjort så många underbara sommar saker!

Vi lämnade den här lilla tjejen på seglarläger utanför Sandhamn. Det var med lite blandade känslor som jag lämnade henne där eftersom det är hennes första läger. Cappi har blivit 9 år och det är bara att inse att min minsta tjej också håller på att bli stor. Är så van att hon alltid är med oss och nu ska hon sova borta i fem nätter på en ö i Skärgården utan sin mamma. Själv var hon helt obekymrad och hur glad som helst! Hon har hört underbara historier av båda sina stora systrar som gått på samma läger i många år.

Här ställde hon sig i led tillsammans med sina två kompisar. Cappi har ju varit med och lämnat sina syskon här så många gånger att hon hade helt klart för sig hur det går till. Först hälsas välkomna av instruktörerna (alla de i röda tröjor på andra sidan flaggstången) och sen skott och svenska flaggan hissas. En riktigt fin tradition som ger en liten tår i ögat varje gång.

Bäddat och klart inne i sovbaracken!

Och så här ser matsalen ut. Hur fin?

Efter vi lämnat av tjejerna åkte vi till Sandhamn och åt lunch på underbara Sandhamns värdshus. Kan verkligen rekommenderas! Maten är otroligt bra! Hela tiden hade jag fantomkänslor av att jag tappat bort någonting och så kom jag på att ja just det det är Cappi som är borta. Jag får nog börja vänja mig vid att alla tre tjejer kan göra saker på egen hand numera.

Så några dagar senare bestämde jag och Celeste att vi skulle åka till Mariefred och gå på Gripsholms slott där sveriges porträttsamling är utställd. Gripsholm är ett av mina favoritställen i hela världen. Det är så overkligt vackert och så fantastiskt att det finns kvar så välbevarat.

Jag är helt besatt av dessa väggmålningar!! Speciellt det som ska se ut som draperat tyg nertill och det som ska föreställa marmoreringar.

Igen – kolla väggmålningarna! Och den underbara blåa färgen på väggarna. Jag kan inte titta mig mätt på det här!

Så här kan sovrum se ut på slottet…

…eller så här.

Jag som är galen i stora fönster. Det blir inte bättre än så här!

Mer fönster, porträtt och gullig tjej!

Och så den magiska teatern som Gustav den 3 lät bygga på slottet.

Det vackra orangeriet!

Kan verkligen rekommendera Gripsholm för dem som inte sett det och den lilla gulliga staden Mariefred som ligger bredvid.

Som sagt fortsätt gärna att dela med er av era stories när det gäller eget företagande. Din egen eller någon du känner. Jag ska sammanställa dem tänkte jag och på så sätt se om man kan få igång en debatt om detta.

Ha en fortsatt fin vecka!

xx

Följ mig gärna på instagram @bag_all eller svenska instagram @bagallsweden eller mitt privata @jenniferjansch

Kolla gärna in min hemsida: www.bag-all.se eller kika förbi butiken på Roslagsgatan 21 i Stockholm!

 

8 reaktioner på “Tack för stödet!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram