Trendspaning från Ambiente

Hej!

Jennifer har ju haft några gästbloggare här på bloggen, så då blev vi på Bag-all Sweden sugna att även vi göra en take-over av bloggen. Därför tänkte vi skriva lite om hur vi packade våra resepåsar och organizing bags och åkte ner till Frankfurt för en trendspaning på mässan Ambiente.

Hej hej det är vi som är Julia och Annelie!

Vi på Bag-all Sweden är Julia (till vänster), som varit med från start och Annelie som jobbat i snart 2 år. Vi har båda bott i  New York men är nu i Sverige och driver den Europeiska delen av företaget från butiken/kontoret på Roslagsgatan 21 i Stockholm.

I helgen åkte vi som sagt till Frankfurt för att besöka en av Europas största mässor för konsumentprodukter och trenderna inom inredning, presenter, glas, porslin, köksartiklar och smycken. Tänk er Formex på steroider. Här finns allt från fina möbler till nya roliga present-ideér så som dessa misfortune cookies från Pechkeks och ätbar vinprovning i godisform från Holländska VINOOS.


Anledningen till att vi åkte var för att vi själva vill ställa ut på en mässa i Europa. Men då vi tidigare haft lite halvdåliga erfarenheter på mässor har vi lärt oss att det är superviktigt att man besöker mässan innan man bestämmer sig för att själv medverka. Det finns två stora mässor i Europa som passar Bag-all, den ena är Maison et Object i Paris, och den andra är Ambiente i Frankfurt.
Här är vi på väg ner på 07.00 planet och går i en av de mååånga gångarna, kantade med utställare. Självklart med en bag-all Tote, fylld med påsar och cases.
Under mässan är målet att få en uppfattning för hur det skulle vara att själva ställa ut. För att få en helhetsbild av det måste man prata med andra utställare, inköpare som besöker mässan, samt de som anordnar mässan. På så sätt får man en bra bild av hur alla aktörer upplever mässan. Vi vill även få en bild framför oss i vilken sektion vi skulle passa in. På Ambiente finns det 11 hallar, varav de flesta hallarna hade 2-3 våningar. Så det fanns minst sagt en hel del att gå igenom.
Här är Annelie i ett hav av korgar.
Vi flög tidigt på lördag morgon och åkte sedan hem sent söndag kväll. Efter 2 dagar, en rad möten och många kilometer i mässhallar så tyckte vi att vi fått en bra bild av Ambiente. Som en extra bonus är det även väldigt inspirerande att besöka en bra mässa. Man får verkligen en överblick över uppkommande trender. Ganska snabbt märker man vad som är de stora trenderna, då många utställare har samma stil på sina bås och produkter.
Så här kommer vår trendspaning från Ambiente:
1. Stora gröna växer! Mycket bananplantor, stora palmer och andra träd med stora gröna blad
2. Fårfällar i färg. Överallt såg vi färgade fårfällar. Både som en inredningsdetalj eller som ett huvudnummer i en inredning.
3. Makramé bonanza. Kuddar, filtar, lampor, krukor, korgar – allt i vita eller naturfärgade tyger och garn.
4. Rotting i möbler, lampor och korgar som förvaring.

5. Djur som inredningsdetalj. Djur hittades som print på kuddar, motiv på tavlor och i små skulpturer.
 
På söndagen så gick vårt plan först vid 8, så vi hade tänkt hinna med att kolla in stan lite på morgonen. Till vår besvikelse fick vi reda på att ALLT i Frankfurt är stängt på söndagar. Till och med deras supermarket hade stängt… Vi spenderade därför resten av söndagen på mässan och hittade en väldigt tysk restaurang där vi åt en tidig middag innan vi åkte till flygplatsen.
Frankfurt är Europas näst största finansiella center efter London. Och i.o.m Brexit så flyttar fler och fler företag över sin verksamhet från London hit. Det är även Europas mest trafikerade flygplats, pga sitt centrala läge. Vi blev därför förvånade över hur tråkig staden var. Det verkar verkligen vara en stad dit folk kommer för att gå på mässa eller jobba och därmed fanns det inte mycket att göra utöver det.
Vi kan sammanfatta resan med att mässan var superbra, medan Frankfurt som stad inte är något vi skulle rekommendera som semester resmål. Hoppas ni gillade våran trendspaning och fick lite inredningsinspo.
Det här med take-over var kul! Vi kommer nog sno lite mer bloggutrymme här och berätta hur en vanlig dag på Bag-all kan se ut, när vi inte är på mässor i Frankfurt.
xx
Julia & Annelie

2 reaktioner på “Trendspaning från Ambiente”

 • Linn skriver:

  Hej!
  Vad kul att läsa! Tack för att ni delar med er!
  Ni borde starta en egen ”bag-all-blogg” 🙂
  Hälsningar Linn

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vi har faktiskt en liten blogg på bag-all.se men den handlar mest om nyheter etc. Men Annelie och Julia kommer snart tillbaks som gästbloggare här!
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram