Sverige!!

Jag är verkligen så fruktansvärt glad att jag har möjlighet att komma till Sverige ett par gånger om året! När man varit borta ett tag så ser landet med nya ögon och uppskattar verkligen hur otroligt vackert, rent och välorganiserat allting är. Missförstå mig rätt, jag tyckte naturligtvis samma sak när jag bodde här, men det var inte så att jag gick runt och tänkte på det, vilket jag gör nu. Det är ju sagolikt lugnt och fint också. Bali är så himla intensivt med människor och trängsel och trafik överallt hela tiden (i alla fall i området kring där vi bor nu, på andra delar av ön är det lugnare).

Min första dag i Stockholm ägnade jag åt att ta en promenad på Djurgården med min pappa och hans fru Ulrika. Min pappa brukade släpa mig och min syster runt Djurgården när vi var små, kanske 4-5 år. Det var inte det att vi fick åka vagn eller nåt sånt, det var bara till att promenera runt hela ön själv. Nu för tiden är ju det mer eller mindre otänkbart. Ni kan förstå att vi inte tyckte det var jättekul då… Men som vuxen har jag själv blivit helt besatt av att promenera runt Djurgården och har gjort det minst en gång i veckan alla år när jag bodde i Stockholm. Och nu gör jag det så fort jag är på besök. Djurgården är bland det finaste som finns i Stockholm och jag slås ofta av hur folktomt det är och att det faktiskt är ganska få som utnyttjar denna magnifika naturpark.

På vägen tillbaks gick vi till Rosendals för att äta lunch.

Ute må det vara vinter och snö, men inne är det helt klart vår. De som jobbar på Rosendal är verkligen genier på att få till det fint med växter.

Hur gulligt är inte det här fönstret? Och ganska lätt att göra själv tänker jag, med små glasskålar och glasburkar.

Pappsen och jag. Jag hade inga vinterkläder med mig. Hade tänkt att ta en sväng till landet för att hämta kläder, men fick veta att både bilen och huset är helt insnöade så jag har fått låna kläder och skor  av mamma och köpa ny tröja och byxor.

Dagen efter det åkte jag till Växjö för att kolla på den här pinglan:

Nog för at jag vet vilket proffs hon är men trots det blev jag helt blown away av hennes show, Kort, glad och tacksam! Alltså heeeelt fantastiskt skickligt gjort. Pernillas liv berättat invävt i musik som på ena eller andra sättet haft med hennes karriär att göra. Det är verkligen helt otroligt hur mycket hon bjuder på sig själv. Hon drar sig inte för att skämta om sig själv å det grövsta. Det är inte många människor som har sån självdistans och generositeten att ge så mycket av sig själv. Hon har även fått med ett djup i showen och alla kan förstå att hennes liv verkligen inte bara varit en dans på rosor. Tänk att hon snott ihop den här showen medans hon spelat in Wahlgrens värld och tusen miljoner andra grejer samtidigt. Man kan bara häpna av beundran! Är så glad för vår snart 40 år!!! långa vänskap (i o f konstigt att det kan vara 40 år, vi som bara är 35 hahah). Har ni inte redan sett showen så skynda att köpa biljetter. Jag kan garantera en kväll där ni kommer vrida er av skratt och fälla en tår!

Jag måste verkligen ge en shout out till hela ensemblen också. Shit, shit, shit vad bra de är!! Hanna Hedlund är helt fantastiskt artist och har varit med och skapat showen också. Och killarna är grymma de med: Kim Sulocki, Ola Forssmed och Måns Nathanaelson!! Bakom scenen står superduktiga Jessica Wahlgren som tar hand om smink och peruker. Vi har jobbat ihop jättemycket tidigare då jag var stylist och hon make up artist.

Pernillis, det är vi som ska vara glada och tacksamma för dig!!

Vi hade så himla mysigt. Delade hotellrum som på den gamla goda tiden. Enda problemet nuförtiden är att Pernilla är värsta nattsuddaren och snackar och har TVn på tills småtimmarna och jag älskar att somna tidigt. Vid två snåret jag somnade av ren skär utmattning haha. Sen vaknade jag vid 5 av min jetlag. Skulle egentligen ha hämnats på henne och väckt henne då, men som den ängel jag är fick hon sussa vidare tills det var dags att ta flyget hem till Stockholm igen.

Sen har jag så klart spenderat en hel det tid här på mitt favoritställe nummer 1 i Stockholm: Bag-all butiken på Roslagsgatan 21!!

Jag blir alltid lika glad när jag kommer hit. Det känns otroligt skönt att ses face to face med Julia och Annelie som jobbar här. Vi mejlar ju hundra gånger om dagen annars och pratar på FaceTime, men det är ändå så mycket roligare att ses!

Här har vi Julia! Annelie tycker inte om att vara med på bild haha

Vi har faktiskt stans finaste toa också!!

Passade på att monogramma lite Bag-all grejer till Pernilla eftersom jag vet att hon har mer behov av necessärer och förvaringsgrejer än blommor, som man ju annars brukar skicka till folk som står på scenen.

Och här är jag facetajmandes med Wahlgrens värld! Om vad får ni se i program senare i säsongen!

Det här var första delen av min resa. I nästa inlägg berättar jag om andra delen. Sen ska jag och Julia åka på en affärsresa till Kuwait, vilket ska bli superspännande och som jag kommer berätta mer om här på bloggen. Har aldrig varit i mellanöstern så det ska bli intressant att se.

xx

 

 

 

 

 

16 reaktioner på “Sverige!!”

 • Britta skriver:

  Hej!
  Det är så roligt att läsa din blogg. Jag gillar blandningen av företaget, andra länder, familjeliv och tankar om livet. Tack för att du delar med dig av ditt liv!
  I april åker jag till Stockholm för att se showen med några tjejkompisar. Längtar! Då tänkte jag besöka din butik också.
  Ha det gott!
  Kramar Britta

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Britta! Vad kul att ni kommer till Stockholm och ska kolla in butiken. Ni är så välkomna! Pernillas show kommer ni älska!!
   xx

 • Fika skriver:

  Tack för din fina o så intressanta blogg!!
  Härligt att följa med på dina äventyr,
  Må gott o kram från mej, 🙂

 • Maria,kiruna skriver:

  Alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Härligt att du hinner besöka
  Sverige lite också. Ha en fin resa tillbaka till Bali.

 • Ingrid skriver:

  Alltid spännande och inspirerande att läsa om livet på Bali och om Bag All.Ser alltid framemot få läsa dina inlägg på denna blogg.

 • Kristina skriver:

  Så roligt att läsa din blogg, du är så positiv och får saker att hända! Men hur kan du se så fräsch ut alltid, jättefin hy och du klär dig så skönt! Har du några dunder skönhets ritualer/kläd tips? Hela du utstrålar självklar säkerhet, på ett varmt positivt sätt!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Kristina,
   Tack för komplimangerna! Mitt enda skönhetstips är att smörja in sig med kokosolja varje dag. Det är tydligen en av de få oljorna som har tillräckligt små molekyler för att kunna penetrera huden och faktiskt fukta huden på riktigt. Vet inte om det är sant men det är vad jag har hört. Jag är beroende av kokosolja och har smörjt in mig med det i åratal. Innan dess använde jag mandelolja. Använder alltså inga dyra krämer. Klädtips kan jag ta upp i ett inlägg snart!
   xx

 • Lia skriver:

  Så kul att läsa din blogg. Men skriv oftare tack. Ingen kritik men tycker att inläggen kommer ganska sällan. För att spä på så tycker jag du skriver så bra och personligt men mer please♥️

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha tack Lia! Jag önskar att jag hann skriva mer, men det är tyvärr omöjligt eftersom jobbet och tre barn och allt annat tar så mycket tid. Uppskattar dock verkligen att du vill läsa mer!
   xx

 • Rosa skriver:

  Vilken lycka när man kan känna sig och vara hemma på så många olika platser i världen och verkligen få uppleva skillnaderna på nära håll. Djurgården måste verkligen vara en underbar fristad när man bor i Stockholm så lugnt och skönt. Härligt att du hann med både familje- och Pernilla mys de här dagarna men vilken kontrast när det gäller väderleken brr. Så spännande med Kuwait hoppas ni hittar en massa fint låter så intressant. Ha sen en bra resa hem till Bali.
  Kram Rosa

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tusen tack Rosa! Jag hade en underbar resa på alla sätt. Viktigast är så klart att få hänga med familjen och vänner! Megamys!
   xx

 • Louise skriver:

  Tack för en härlig blogg! Ger inspiration på allt möjligt!!👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram