Tusen och en natt!

För några dagar sedan packade jag min väska igen för att resa från Sverige till Kuwait på en affärsresa med min vapendragare Julia.

Det är några av er som varit nyfikna på hur jag själv packar, med tanke på att det är packprodukter jag gör, så här varsågoda en glimt in i min resväska (på en himlans snygg hotellheltäckningsmatta).

Själv älskar jag våra ”Packing cubes” , det får plats med mycket mer än man tror i dem och så ser man genom nätet vad som ligger där i. Dessa cubes har vi monogrammat, men det finns också en annan variant med print, SMALL, MEDIUM, LARGE. Till höger ser ni en ny vara: en påse i spets. Kommer att komma i både vitt och svart. Dessa är också bra eftersom man ser vad som ligger inuti och det är något folk efterfrågat. Jag testar alltid våra nya varor, så just nu är det spetspåsarna som är ute på resa för utvärdering. Gillar ni dem?

Jag älskar också våra pompom cases som görs av en liten tillverkare i Indien. Mönstren är handtryckta med en uråldrig ”block print” metod. Använder dessa till allt möjligt från necessär till sladdpåse.

Anledningen till vår resa var för att träffa den här kvinnan:

Sarah! Här står vi utanför en supercool restaurang. Inte hade jag en aning om att många platser i Kuwait känns som Brooklyn, medans många andra ställen känns som att slungas tillbaks tusen år i tiden.

Sarah har en jättefin online butik för underkläder: Madame Bijouxx.

Kolla fina grejer! Älskar att Sarah hittar nya up and coming designers och satsar på dem!

Hon var en av de första som köpte in mina varor i Mellanöstern och har sedan flera år varit en väldigt bra Bag-all kund. Den här resan till Kuwait var för att träffa henne och diskutera ett större samarbete. Förhoppningsvis kan jag snart berätta mer om detta.

Här är restaurangen Sarah tog oss till första dagen.

Tänkte visa lite bilder från insidan också. Här sitter Julia och jag i entrén. Inredningen är verkligen genialisk här eftersom den knyter ihop det traditionella arabiska med modern västerländsk stil. Observera golvplattorna till höger! Är (ju som bekant) helt galen i golvplattor och i Kuwait är det verkligen värt att hålla blicken på marken eftersom det ofta finns fina golv!

Vill ha!

Palmer och modern tappning av oljelampor, samt en man i den traditionella dräkten. Min uppskattning är att 70-80% av befolkningen klär sig i de traditionella dräkterna. Många av kvinnorna har dessutom burkor av olika slag. En minoritet har varianten där de är helt täckta med endast en springa för ögonen. Det känns i ärlighetens namn konstigt att se kvinnor täckta på det här sättet. Det är svårt att tänka sig att kvinnor verkligen vill det själva. Men man får respektera deras kultur och i Kuwait har kvinnorna i alla fall ett val, dvs om de kommer ifrån liberalare familjer. I vissa andra länder i mellanöstern måste de enligt lag bära dessa kläder.

Löjligt god mat!

 

Övervåningen av restaurangen. Detta hus var innan en privatbostad och det är samma familj som fortfarande äger huset och driver restaurangen.

Gammalt möter nytt överallt i Kuwait. Både vad det gäller arkitekturen och kulturen.

Efter lunchen visade Sarah oss runt stan. Julia och jag hade tusen frågor om deras kultur och det visade sig att många av våra förutfattade meningar inte stämmer alls.  Å andra sidan finns många uråldriga saker kvar i kulturen så som att en man kan gifta sig med fler än en kvinna. En tradition som ju verkligen sätter kvinnan i en utsatt position. Å andra sidan finns det väldigt starka och inflytelserika kvinnor i Kuwait. Enligt Sarah så är det ingen skillnad på lönen mellan män och kvinnor, dvs för de kvinnor som jobbar. Många kvinnor får/vill inte jobba eftersom de är uppvuxna i den traditionen. Men för de kvinnor som jobbar är alltså lönen den samma och de har samma inflytande som en man. I Sverige har kvinnor fortfarande lägre lön och mindre inflytande, så på vissa sätt har de kommit längre och på andra sätt är de fast i en kultur som är väldigt gammalmodig.

Den här otroligt coola coffebaren är ägd av en Kuwaitisk kvinna till exempel. Hon har själv kommit på konceptet och slår Starbucks med hästlängder. Såå coolt ställe med OTROLIGT gott kaffe.

Kolla dörren! I love it!!!

Det här stället skulle kunna ligga i Williamsburg och vara coolaste stället där!

Berättar mer om resten av resan i nästa inlägg. Vi hann med så otroligt mycket dessa få dagar i Kuwait!

xx

 

 

 

 

16 reaktioner på “Tusen och en natt!”

 • Sofia skriver:

  Tack för att du delar med dig av dina upplevelser i Kuwait. Ser fram emot att läsa mer.
  Jag håller med att månggifte kan synas vara en ålderdomlig tradition men jag ville bara belysa ett par aspekter. Historiskt kom detta till då det ”förr i tiden” på grund av krig etc, fanns ett överskott av kvinnor och då kvinnor, på den tiden, i princip var beroende av män för sin försörjning etc, var detta en lösning. Inte lika aktuellt nu dock…Jag skulle därför säga att månggifte inte är särskilt vanligt längre och det är bland annat av den anledning att om en man väljer att gifta sig med ytterligare en kvinna, måste han behandla henne exakt lika. Det vill säga den första frun, kan på inget sätt få en utsatt ställning på grund av detta. Så mannen måste då se till att båda har ett likvärdigt hem, att han fördelar sin tid lika mellan de båda etc. Jag skulle säga att det är ovanligt att flera fruar bor tillsammans under samma tak. Det kanske förekommer men inte bland de mer moderna delarna av Mellanöstern.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Männen kan ta en andra fru utan att ens berätta det för första frun, så att de skulle behandla dem exakt lika är verkligen inte helt säkert. Vidare skulle väl allt detta vara gott och väl om det var så att kvinnorna också fick ta sig en man till, men det får de givetvis inte. Det är inte alls lika vanligt som förr, men det förekommer och är helt lagligt. Inte optimal situation för kvinnorna som för visso kan protestera mot ett till gifte, men om mannen vill gör han det ändå.
   xx

   • Sofia skriver:

    Ja folk som inte följer ”reglerna” finns det ju i alla länder.

    Om en kvinna skulle ha flera äkta makar, hur skulle hon veta vem av dem som var far till hennes barn? Så av den enkla anledningen finns inte månggifte för kvinnor.

 • ninni skriver:

  Intressant att följa med på dina resor. ♡♡♡

 • Annette skriver:

  Älskar att läsa dina inlägg. Jag har precis avslutat ett säsongsjobb och känslan att jag vill starta eget är större än någonsin. Jag inser mer och mer att jag kan mkt måste bara våga tro. Har tyvärr ingen tydlig plan 😂, men att läsa dina inlägg ger mig styrkan att allting går. Du är otroligt duktig. Jag är superduktig ekonom men ruttnar bort om jag bara ska sitta på ett kontor. Jag har smak och kan se att vi alla är olika. Känns läskigt bara att skriva att jag är duktig, men jag måste våga tro.
  Du är en klar förebild för mig.

  • Annika skriver:

   Inspirerande! Vad ska du starta business kring? Du kan ju ekonomin. Jag ska starta kring konst…

  • Jennifer Jansch skriver:

   Så klart att du ska skriva att du är duktig!! Man ska verkligen vara noggrann med att berömma sig själv! Jag vet inte hur många gånger på resan som jag och Julia sa till varandra – ”fy fasen vad grymma vi är!”, ”shit vad bra vi gjorde xx”
   Börja med att skriva en lista över ditt drömliv och drömjobb. Tänk på att det här är en lång process, det gäller bara att ta första steget!
   xx

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Kul att få följa med dig på resor. Tack för du delar 👍🏽😊
  Fick i veckan hem några av dina förvaringspåsar som jag tok älskar 😍
  ”Packing Cubes” verkar toppen ju. Det kanske jag ska beställa med 😊
  Skulle ju vara kul med sitt namn på.
  Spännande med nytt med kanske ska testa spetspåsarna sen med.

  Kram Sandra

  • Jennifer Jansch skriver:

   Kul att du är nöjd Sandra! Det gör mig verkligen så himla glad att läsa fin feedback. Packing cubsen är mina favoriter för tillfället! Och spetspåsen är löjligt fin i resväskan eller garderoben.
   xx

 • Annika skriver:

  Saknar ord över hur otroligt inspirerande dina inlägg, din affärsverksamhet och ditt liv är. Internationellt, klockren idé och moget. Love it! Tror fler än jag vill ha uppdatering varje dag men då försvinner kanske kvalitén.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Annika!!
   Jag hinner tyvärr inte uppdatera mer. I Kuwait jobbade jag och Julia 12-14 timmar om dagen. Så för tillfället finns det inte en chans att jag kan blogga mer dessvärre. Men jag tar det verkligen som en komplimang att ni vill läsa mer!
   xx

 • Rosa skriver:

  Vilken spännande resa både upplevelse- och jobbmässigt och så roligt med alla samarbeten du har och fixar i olika delar av världen, kan bara fortsätta att imponeras av ditt gåpå mod och sätt att se saker på. Så kul att se hur ett proffs packar, där har jag något att lära fast jag tycker att jag har blivit bra mycket bättre med åren, haha och påsarna med spets kommer absolut att komma med framöver så fina.
  Ha en underbar helg och TACK för att jag får se så många intressanta platser genom dina ögon och berättelser.
  Kram Rosa

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det är verkligen kul att kunna dela med sig av sina intryck från olika delar av världen. Delad glädje är dubbel glädje;)
   Jag är faktiskt skitdålig rent ut sagt på att packa haha. Det var delvis därför jag kom på idéen med Bag-all.
   xx

 • Anneli skriver:

  Jag tycker att du har en fantastisk blogg och skulle gärna vilja se fler inlägg men har full förståelse för att du inte hinner. Spännande med Kuwait. Jag fyller år snart och har gett min man en lång önskelista med bag-all produkter från dig samt noga instruktioner hur han ska beställa om han vill ge mig i födelsedagspresent. Håller tummarna för finfina presenter.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Åh vi får verkligen hoppas att din man köper det du önskar dig till födelsedagen! Min man vet att det inte är någon som helst vits att försöka köpa någonting som inte står på min önskelista haha.
   Jag ska försöka hinna skriva lite mer, men det är lite svårt att hinna med. Men det glädjer mig verkligen att det är så många som vill läsa mer. Det är ett fint betyg!
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram