I survived!

Hejsan allihopa! Nu är det Celeste som skriver igen!

Som jag lovade för ett par veckor sedan så ska jag skriva om och visa lite bilder på hur det gick på mitt öde ö projekt!

Nu är det ungefär tre veckor sedan jag kom tillbaks från ön och jag kan lugnt säga att det var en av de coolaste upplevelserna i mitt liv.

Vi bodde som sagt på ön Gili Gede som ligger i mellan Lombok och Bali, men närmare Lombok. Det är en ganska liten ö med runt 1000 personer som bor i små, väldigt enkla byar. Den närmaste byn från vår lägerplats var cirka 30 minuters gångväg.

Något som är väldigt intressant med den här ön är att den ligger på den södra sidan av ”The Wallace Line”, medans Bali ligger på den norra sidan. The Wallace line är en osynlig linje som separerar det Asiatiska eko-systemet från det Australienska. Det betyder att växtligheten och djurarterna på Gili Gede är helt annorlunda än på Bali, även fast de bara ligger 75 km ifrån varandra. Söder om Wallace linjen är det generellt mycket torrare. Det finns inte en regnskog där, utan det är mer som en lövskog som kan vara väldigt torr och bränd vissa tider på året. Nu när vi åkte dit så hade det precis varit regnsäsong, så det var väldigt grönt och fint som tur var.

Båtresan dit tog ca 1 och en halv timme. Det var jättehärligt och vi satt uppe på taket av båten och solade tills vi kom ut på öppet hav, då det kom två-tremeters vågor och de flesta började spy (fast inte jag turligt nog:).😬

Här är vi fem minuter in på vår resa- innan vågorna kom!

Båten parkerad vid Gili Gede. Ön längst borta på bilden är Lombok.

Här är den vackra stranden som vi campade vid. 

När vi kom fram började vi direkt scouta efter ett ställe att slå upp våra tält. Den första dagen bestod mest av att rigga upp olika tält vi hade med oss och organisera maten och utrustningen. Flera av deltagarna hade från början sagt att de inte ville sova i tält utan i hängmattor under bar himmel. Men som tur var hade våra lärare inte lyssnat på dem utan tagit med tält så att det räckte till alla. Det slutade med att alla bodd i tält.

Man fick ta med sig tre personliga saker till ön. Jag tog med mig täcke, kudde och myggspray. Alla vara jätte avundsjuka på mitt täcke och kudde eftersom det var fruktansvärt varmt i tälten. Dom låg i sina varma sovsäckar och jag sov superbekvämt med mitt täcke och kudde:) Det jobbigaste på hela resan var faktiskt att det blev otroligt varmt och fuktigt inne i tältet på nätterna, men man kunde inte hålla tältet öppet för då blev det fullt med mygg. Pest eller kolera alltså…

Under resten av dagarna så fiskade vi, badade, lagade mat och filmade. Vi hade med oss två kameror, en GoPro och en drönare för att kunna ta massor av coola bilder. Videon som vi filmade ska vi börja klippa ihop efter lovet (har just nu Spring break, dvs 2 veckors lov)!

Vi åt mat som vi lagat innan och hade med oss till ön. Tanken var att vi skulle fiska, men det gick inte så bra. Totalt fick vi upp tre fiskar som var lika stora som ett pekfinger. Tur att vi hade med oss ris, granola, jordnötssmör, torkad frukt, potatis och lök mm. Vatten hade vi med oss i stora dunkar.

Det enda tjafset på resan mellan oss var om mat, vissa killar försökte ta mer än sin ranson. Vilket vi andra satte stopp för.

På kvällarna gjorde vi upp lägereld som vi hängde runt. Ingen ficka ha med sig sin telefon vilket var en av de bästa sakerna med resan. Om vi hade haft med oss våra telefoner så hade vi aldrig suttit i timmar och pratat och bara hängt. Vi alla konstaterade också att vi verkligen inte saknade telefonerna. Jag trodde på riktigt att jag skulle använda min telefon mycket mindre när jag kom hem – men så blev det ju verkligen inte haha.

Här sitter vi runt elden som vi byggde upp på stranden. 

Vi hade verkligen verkligen tur med vädret! Det var soligt varje dag, endast lite duggregn en av dagarna.

Solnedgången från en kulle som vi hikeade upp på.

All in all, så var det en helt fantastisk upplevelse och jag är så glad att jag fick möjligheten att göra det! Jag skulle lätt göra om det!

Här kommer lite bilder ifrån vår helg på La Brisa i Canggu.

Pirat-inredning!

La Brisa är mitt absoluta favoritställe att hänga på! Om ni åker till Bali så tycker jag verkligen att ni ska åka dit.

Tack för mig! Kanske blir det något mer gästbloggande i framtiden!

Följ mig gärna på instagram @celestejansch för flera bilder!

xx

 

12 reaktioner på “I survived!”

 • ninni skriver:

  Trevligt att läsa om dina upplevelser. Jag förstår att de blir minnen för livet. Du är en riktig lyckost som får vara med om så mycket i olika länder. Jag är riktigt avundsjuk! Alltså jag är inte missunnsam – gläder mej åt allt du får vara med om – men jag vill också!
  Bra att ni satte grabbarna på plats – girlpower.

  • Celeste Jansch skriver:

   Hej Ninni!
   Vad kul att du tycker att det är intressant att läsa om! Jag är verkligen jättetacksam att jag får vara med om sådana här äventyr.

   Kram
   Celeste

 • silvia skriver:

  What an adventure!! Did u see wild animals on the island?

  • Celeste Jansch skriver:

   Hi Silvia!
   There were a ton of goats and cows that lived on the island and roamed around freely. Also we saw a lot of big birds and eagles!

   xx
   Celeste

 • Sandra skriver:

  Vad kul att får tar del av din resa med skolan.
  Härligt att det blev lyckat 👍🏽😊
  Fina bilder. Se underbart ut. Skönt att du hade med dig täcke och kudde. Det skulle jag absolut tagit med mig med.
  Hoppas du gästbloggar mer i framtiden.

  Ha ett fortsatt skönt lov.
  Kram Sandra

  • Celeste Jansch skriver:

   Hej Sandra!
   Tack så mycket för din kommentar! Resan var verkligen jättelyckad – mycket bättre än jag förväntade mig!

   xx
   Celeste

 • Annelie skriver:

  Tack för din berättelse, du skriver jättebra! Har varit på Bali några gånger och även Lombok o Gili Air. Det bästa med Bali är de fantastiska människorna som gör att man vill bli en bättre medmänniska och deras återvinningstänk och det sämsta är överbefolkning, trafiken och sophanteringen! Vad tycker du bäst o sämst om?

  • Celeste Jansch skriver:

   Hej Annelie!
   Tack! Vad glad jag blir. Jag håller med om vad du skriver. Det bästa tycker jag är skolan och vädret. Sämsta är nog att det är så himla mycket trafik, så det tar lång tid att åka över allt.

   xx
   Celeste

 • Prrnilla skriver:

  Hejsan!!wow vilket underbart äventyr du har varit på oviljan underbar plast ni bor på hela familjen.. tänk om alla skolor kunnde vara så som det är hos er … Ha en fin helg o hoppas att du skriver mer blogg 🌴🌴☀️🌸

  • Celeste skriver:

   Hej Pernilla!
   Ja, det var verkligen ett äventyr. Jag håller med dig att fler skolor borde göra sådana här coola utflykter!

   xx
   Celeste

 • Rosa skriver:

  Vilken fantastisk upplevelse och annorlunda ”skolresa”, att få prova på och leva ett helt annat liv än man är van vid så lärorikt. Så intressant att få läsa om och jag tycker dina gästinlägg har varit så intressanta och välskrivna, duktig du är, hoppas verkligen vi får höra mer av dig framöver när du har tid och lust. Ha ett fortsatt mysigt lov.
  Kram Rosa

  • Celeste Jansch skriver:

   Hej Rosa!
   Tack! Vad glad jag blir för din fina kommentar. Kul att du tycker att det är intressant att läsa!

   Kram
   Celeste

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram