Sista dagarna i Sverige och blommor!

Jag brukar försöka hålla vad jag lovar, fast det ibland kan ta lite tid innan det blir av. Så i detta inlägg tänkte jag slå två flugor i en smäll. För några inlägg sen lovade jag att jag skulle skriva om mina sista dagar i Sverige och för några månader sedan lovade jag en läsare att jag skulle göra ett inlägg med blommor. Det är en läsare som flera gånger betta om att få se lite blommor från Bali och nu för två dagar sedan var vi på ett resort här på norra delen av Bali som hade den mest fantastiska trädgård. Så om du inte gillar att titta på blommor kan du skippa hela sista delen av detta inlägg 🙂

Men som sagt, jag börjar med Sverige. De sista dagarna jag var hemma besökte jag min syster Antonia, och hennes pojkvän Carl, som bor i Vadstena.

Antonia och jag.

Det lustiga är att Antonia och Carl träffades här på Bali för ett par år sedan. Antonia har spenderat mycket tid på Bali eftersom hon tillsammans med sin pappa, Jacob, (vi har samma mamma) äger ett litet hotell här i Sanur.  Merpati Studios heter det. Varje rum har en ett litet kök och några av rummen har egen liten trädgård. Meningen är att det ska kännas mer som att bo i en egen studio än på ett hotell och många gäster bor där en längre tid. Jag kan verkligen rekommendera det här stället för alla som reser med en begränsad budget eftersom priserna är väldigt bra.

Hur som helst, nu bor Antonia och Carl i Vadstena eftersom det är här Carl kommer ifrån. Det är ganska konstigt att Antonia hamnade just i Vadstena eftersom jag älskar den staden och har åkt dit varje  sommar i många, många år. Vår mamma har också åkt dit många gånger under åren eftersom hon gillar att åka på retreat i klostret. Numera är mamma även engagerad i projektet Rädda Vättern, som hon skrev om här på bloggen.

Hela vår familj har alltså kopplingar till Vadstena sen innan Antonia träffade Carl.

Jag har inte varit i Vadstena på vintern innan, men jag blev verkligen inte besviken. Stan var så vacker inlindad i gnistrande vit snö!

Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin dyker nog upp snart med Farbror Blå…

Motsatsen till Bali skulle man nog kunna säga.

Hur gulligt och sagoboksaktigt är inte det här konditoriet?

Älskar golvet! Älskar allt!

Antonia och Carl har köpt ett otroligt gulligt litet hus mitt inne i stan som de håller på att renovera från topp till tå. Carl är en superduktiga hantverkare och Antonia har björnkollen på stilen och hjälper till med allt hon kan.

Här är de i det sprillans nya köket. Älskar mässingskranen. Det ska snart upp vitt kakel på väggen.

Vill du följa deras byggprojekt har de ett öppet instagramkonto som heter @vadstena_huset.

Det finns väldigt coola ställen runt om på landet i Sverige och Vadstena är inget undantag. Antonia och Carl tog mig till Ladugård 206  som är en restaurang och fin butik i en stor lada.

Kolla in den fina buffén de dukar upp även på vinterhalvåret!

Antonia och Carl kunde inte äta en hel del av det på buffen eftersom de är veganer. Men jag satte glatt i mig lite av allt. Sååå gott!

Om du är intresserad av veganmat ska du också följa Antonias fina instagramkonto @nomeatery (no-meat-ary eller no-m-eatary smart ordlek).

Här följer bilder på blommor från Bali. Vi bodde alltså uppe i bergen på ett underbart hotell som heter Puri Lumbung Cottages och det är alltså i hotellets trädgårdar som jag fotograferade blommorna. Fråga mig inte vad de heter, för jag har ingen aning!

 

 

Ha en underbar helg! Nästa inlägg blir om möblerna som kommit!! Just igår fick vi äntligen vårt matbord!

xx

 

 

 

6 reaktioner på “Sista dagarna i Sverige och blommor!”

 • Sofia skriver:

  Vadstena ser verkligen supergulligt ut. Ibland vill jag också flytta från Stockholm till en mindre stad, bo i ett gulligt hus och gå loss på lantstilen tills jag vaknar upp och inser att hur försörjer man sig där? Vad jobbar din syster med till exempel?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Har också ofta tänkt på att flytta till landet. Speciellt om man bor så att man lätt kan ta sig till en större stad. Vadstena är verkligens superfint! Min syrra har jobbat på Klosterhotellet och just nu jobbar hon med att renovera huset och att sköta Bag-alls instagram!
   xx

 • Lena skriver:

  Tack så mycket, vad roligt! Vilka fina bilder. En del blommor känner man igen, och några är helt nya. Vilken variation ändå i blomriket! Måste vara fantastiskt att få uppleva. Några dagar för tidigt, men vill ändå passa på att önska en Glad Påsk!

 • Mia skriver:

  Alltså du är ju helt underbar, en läsare vill ha bilder på blommor och du tar dig tid att fota, vilken omtanke!
  Känner igen många som finns som krukväxter här hemma.
  Sedan att du svarar på kommentarer, det är helt fantastiskt!
  Vadstena verkar jättefint, man blir lycklig när man ser konditoriet.
  Besökte Halmstad i helgen och hittade ett anrikt gammalt konditori där, Regnbågen,
  såg liknande ut och vilka bakelser, supergoda!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha, det gör jag så gärna! Delad glädje är dubbel glädje!!
   Älskar gamla fina svenska konditorier!!
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram