Butiken klar preciiiis i tid och invigning!!

I fredags, dagen innan vi öppnade butiken på Oxford Street i Sydney,  hann vi, mellan fogningar och pyssel med varor, ta oss en snabbis till supercool antikmarknad/loppis, Mitchell Street market. Jag ville hitta lite saker som skulle ge den där lilla extra touchen till butiken.

Hello herr zebra! Här pustar jag i ett av de fina båsen på marknaden. Det är ingen billig loppis precis, men man kan ha tur och hitta fynd!

Som ni vet älskar jag reuse och har det tänket i alla mina butiker. Vi har inte en enda möbel i någon av butikerna som är ny. Allt är gamla återanvända grejer. Tänkte ge er en tour av butiken nu när den är klar!

Här ser ni bordet som står mitt i butiken i Sydney. Bordet är gammalt och inköpt på Bali. Ovanpå står en bänk som jag köpte på Mitchell Street market. Som ni ser försöker jag hålla alla butikerna i samma stil. Precis som i Bag-all butiken på Mott Street i New York är den svarta väggen till höger när man kommer in. Det är exakt samma upplägg med klämmor för påsarna.

Affären från insidan ut mot de fina fönstren och glasdörrarna!

Disken vid kassan är också gammal från Bali. Glasrutan på framsidan gick sönder i frakten och först tyckte vi att det var lite störigt. Men som så ofta kom vi på att det ju var superbra för då kan folk själva ta varorna på hyllorna. Hade glaset varit helt hade vi nog aldrig tänkt att vi skulle ta bort det. Det ÄR verkligen en mening med allt. Till och med det som kan tyckas irriterande först.

Känner ni det som att ni har en deja vue? Nej då, det är bara att monogrammaskinen och totsen hänger på precis samma sätt som de gör på Mott Street och i Stockholm. Spegeln till vänster är förresten inköpt på marknaden i Sydney också. Jag hade tur eftersom det var 40% rabatt på allt i det båset! Älskar att fynda!

På tal om att fynda: Här är en gammal tvättkorg som jag också hittade på marknaden. Hur fin?! Vi har korgar i alla våra butiker med varor som på ena eller andra sättet har något litet fel med dem. Dessa kan man köpa till halva priset. Kan vara bra att veta för de som aldrig varit i vår butik, att man kan fynda när man är där!

Jenny har också varit i skattletartagen. Hon har köpt möbler så som det här bordet på Gumtree som är motsvarande svenska Blocket.

Jenny har också hittat möbler på gatan så som gungstolen här till vänster, som för tillfället är av med sina medar. Johan kanske ska fixa dem vid tillfället.

Våra Packing cubes står också på ett gatufynd, en gammal skruffig stege. Hur fint är det inte med gamla saker som har patina?

Slitet gammalt vitrinskåp från Bali!

Som ni förstår har vi inte lagt ner stora pengar på inredningen. Men helt ärligt tror jag inte att det hade blivit ett enda dugg finare om vi så lagt ner flera hundratusen.

Hur som helst var invigningsdagen i lördags. På morgonen tvättade vi fönster och putsade och fejade.

Jenny körde med fönstertvätten…

…och jag putsade efter. #teamwork!

Så nöjda med oss själva! Som ni som läst min blogg ett tag vet, så tycker jag att det är jätteviktigt att man faktiskt tar sig tid och tänker på hur nöjd man är med det man presterat!

Vi hade gjort en inbjudan till invigningen mellan 12-15, men redan klockan 11 började det ösa in folk i lokalen och sen var det nonstop folk till kl 17. Det som är så otroligt bra med vår nya lokal, förutom att den är superfin, är att den ligger tvärs över gatan från en populär marknad, Paddington Market, som är varje lördag. Det är enormt mycket folk i omlopp i kvarteret på lördagar. 

Vi kunde efteråt konstatera att vi hade inte kunnat ta hand om mer folk än vad vi gjorde den dagen. Julia och jag stod och körde 38 stycken monogram! Jag hoopade på (satte på ramen som man måste klämma fast påsarna i för att det ska gå att monogramma) och Julia skötte maskinen. #teamwork!

 

Också väldigt nöjda!!

Så här fina blev monogrammen!! Kan så klart beställas online här: World traveller tote  (om man vill ha sitt namn så stort och nere till höger får man maila annelie@bag-all.com så att hon vet det!)

Massor av fina blommor fick vi också! För att inte tala om alla fina kommentarer på Instagram och via mail. Är så tacksam för allt stöd jag känner från er som följer Bag-alls och min resa!

xx

Följ med gärna på Instagram: @jenniferjansch @the_nine_things @bag_all @bagallaustralia @bagallsweden

14 reaktioner på “Butiken klar preciiiis i tid och invigning!!”

 • ninni skriver:

  Så kul att ni är i gång!!
  Fylld av energi inspirerar du till tusen …..

  • Jennifer Jansch skriver:

   Jaaa såå kul tack! Vi jobbade som tusen, men fick också massor av energi från alla härliga kunder som kommit in och lovebombat oss i butiken.
   xx

 • Fika skriver:

  Så fint och vilket jobb ni gör!!! Som sagt vilken inspiration du sprider!! Hääärligt!
  Önskar all lycka med ytterligare en butik i bag all familjen!
  Må gott o grattis! 😉
  Kram från mej,

 • Q skriver:

  ”Det ÄR verkligen en mening med allt.”

  Jo, i viss uträckning och på individnivå (t ex gällande för just dig och som du upplever det). Men när det gäller den generella nivån (mänskligheten i stort och för ”alla”) köper jag det inte. Men man kan ju ha olika åsikter om ditt ”påstående”…

 • Anneli skriver:

  Vilken fin butik. Varmt lycka till!

 • Rosa skriver:

  Så fint det blev och vilket fantastiskt jobb ni har gjort älskar verkligen ditt sätt att tänka när det gäller inredning och så mycket charmigare det blir. Så kul att du har valt samma inredning i alla dina butiker (och fler kommer det att bli det är jag helt övertygad om 😀). Vilken succe invigning så roligt så glad för er skull.
  Ha en underbar dag var du än befinner dig.
  Kram Rosa

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tusen tack Rosa! Vi får hoppas att det blir några till! Det är ju så himla roligt!!

   Kram xx

 • Iréne skriver:

  Wow så fint!
  Grattis o lycka till med er fina butik, så jäkla cool och rätt i tiden.
  Kram Iréne

 • Ulrika skriver:

  Så fina butiker du har!
  Har du någon mer på gång?
  När det är så mkt folk i affären, blir det mkt svinn i vimlet? Finns klåfingriga överallt tyvärr tänker jag…

  Stort lycka till med affärerna!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Ulrika! Just nu har vi ingen ny affär på gång, men det kan snabbt ändra sig!
   Lite svinn är det tyvärr, men faktiskt mindre än vad man kan tänka sig. Våra varor är ju inte så dyra och inte så lätta att sälja vidare så det kanska förklarar saken.

   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram