Frågor om Bali

Kära bloggläsare, det är många ibland er som undrar saker om Bali. Jag får i a f någongång i veckan ett mail, eller meddelande på facebook eller instagram från folk som undrar olika saker om Bali och att flytta till Bali. Nog för att jag är en person som verkligen vill hjälpa andra och dela med mig av saker jag lärt mig på min väg genom livet, MEN jag kan tyvärr inte svara på vart och ett av dessa förfrågningar. Därför tänkte jag att jag skulle sammanställa en blogpost med svar på frågor om att flytta till Bali och en annan post med generella Bali-tips.

Bali är verkligen en magisk plats och exakt varje dag som jag är här tänker jag på hur lyckligt lottade vi är som kan bo här. Det som är så fantastiskt med Bali förutom vädret och stränderna är folket och kulturen. Balineserna är ett väldigt spirituellt folk som ägnar en stor del av sitt liv åt olika typer av ceremonier. De samlas kring sin kultur och religion. De balineser som vi kommit i kontakt med är verkligen fantastiskt fina och hjälpsamma människor. Förutom det är den traditionella arkitekturen otroligt vacker, inramad av den tropiska naturen med fantastiska blommor vart man tittar. I min mening är det så jag tänker mig paradiset. (Givetvis finns det undantag som den stora staden Denpasar och extremt turistiga Kuta).

När vi bestämde oss för att flytta till Bali var jag den skeptiska i familjen. Jag är absolut ingen ”beachig” person och gillar egentligen inte värme eller stränder speciellt mycket. Jag trodde helt ärligt inte att jag skulle trivas, men kände att Green school ändå var värt flytten.

Nu, som sagt, glädjer jag mig varje dag åt att vi tog steget och flyttade hit!

Så passa nu på att ställa era frågor i kommentarerna nedan så ska jag svara på dem så gott jag kan. Jag har ju gjort två stora flyttar med familjen, den första från Sverige till New York och den andra från New York och hit. Så lite saker vet jag om flyttar för er som är nyfikna.

Nedan en fråga från en kille på FB:

Hejsan Jennifer! Ursäkta jag skriver såhär mitt i natten hehe, men ligger sömnlös och googlade lite och kom över sin blogg. Först och främst är det roligt att se att andra så som du själv har tagit tag i saken och flyttat dit du vill. Jag och min tjej är ute efter samma sak och Bali har varit uppe på tappeten ett par gånger. Det som lockar är allt från naturen till kulturen osv. Min fråga kort såhär på morgon kvisten är hur svårt är det igentligen och göra denna flytten? Hur mycket måste man ha i besparningar hur svårt är det att hitta tillfälliga boende etc vad kräva för att få komma till Bali en
Längre period och eventuellt för gott? Hade
Uppskattats för svar! Tack!🙏 Denis

Hej Denis,

För att vara helt ärlig är det ganska svårt att flytta någonstans utanför Europa överhuvudtaget. Det beror förstås på allt som har med visum och uppehållstillstånd att göra. För oss här på Bali är det skolan som hjälper till med visum. Barnen får visum för ett år i taget, men vi föräldrar måste åka in och ut varje 60e dag. Jag har ett sånt jobb att jag reser ganska mycket ändå så för mig är det inte ett jätteproblem, men för många andra är detta väldigt jobbigt.

Vad det gäller visum etc råder jag alla att läsa på själva på nätet. Det finns så himla många olika visa och jag kan verkligen inte ge några generella råd i den här frågan. På Bali finns det många advokater som enbart jobbar med immigrationsfrågor så man får försöka googla fram och maila en sådan.

Vad det gäller pengar så är Bali generellt billigt. Man kan bo för några få hundra dollar i månaden. Men det handlar så klart helt om vilket område man väljer. Det går också att äta väldigt, väldigt billigt om man går på lokala baliensiska restauranger. En lunchrätt kan kosta runt 10 kr. Den lokala maten är väldigt god!

Man kan också äta på ställen som kostar lika mycket som i Stockholm eller New York och som har samma höga standard. På Bali finns verkligen allt vilket också gör det här stället så unikt.

Om du letar billigt boende skulle jag föreslå att du joinar olika lokala Facebook grupper. Ubud community t ex. Men först o främst skulle jag åka på rekognoseringsresa till Bali om jag vore som ni. Resa runt och kolla vilket område ni skulle vilja bo i etc. Vem vet kanske kommer ni fram till att ni inte vill bo här alls trots allt. Man vet ju faktiskt inte förrän man är där. Precis som jag när jag motvilligt flyttade till Bali.

Ställ era frågor nedan!!

Ha en underbar helg!

Följ mig gärna på mina instagram konton: @bag_all @bagallaustralia @bagallsweden @jenniferjansch @the_nine_things

xx

 

 

10 reaktioner på “Frågor om Bali”

 • Linda H skriver:

  Hej Jennifer,

  Jag vill börja med att säga att du är en stor inspirationskälla. Alltid positiv och delar med dig av dina erfarenheter. Ni vågar och gör det som jag och min familj (och säkert fler😃) drömmer om. Så härligt att läsa om👍👍👍 min fråga är: green school verkar väldigt dyr när man tittar på deras hemsida? Eller finns det några andra sätt? Vi har också tre barn så det blir dyrt bara med skolavgifterna om man skulle ta ett litet sabbatsår.. Keep up the good work! 😘

 • Jenny skriver:

  Hej Jennifer, tack för en så fin och inspirerande blogg! Så bra kombo med miljö, familj, inredning och eget företagande.

  Jag och min då 15 åriga dotter planerar att åka till Bali över jul och nyår och vara borta ca 3 veckor. Jag själv var på Bali för ca 18 år sedan så jag antar att mycket har ändrats sedan dess.

  Tar tacksamt emot tips på var vi ska bo (och inte kanske ; ) och hur vi bäst upplever Bali. Visst är väl Bali ett säkert land för två kvinnor/tjejer att resa runt i på egen hand? Det vore underbart att bo några dagar på något vackert yoga inriktat ställe med. Tanken är att vi ska resa runt en del, även till öarna.

  1000 tack på förhand om du skulle ha bra tips att dela med dig av!

  Bästa hälsningar,
  Jenny

 • Linda skriver:

  Tack för din fina blogg. Jag undrar en del om vilda djur. Eftersom många av husen jag sett är väldigt öppna undrar jag hur det funkar med olika djur. Allt från myror och andra kryp som lätt kan hitta in till något sött och även till lite mer läskiga saker som ormar eller spindlar. Inte något jag skulle vilja ha besök av i soffan eller sängen. Har ni fått något oväntat besök? 😉 Tack igen!

 • Ingrid skriver:

  Hur är vädret i januari och februari? Är det värt att resa till Bali under den tiden?

 • Maria skriver:

  Hej! Hur är sjukvården i Bali? Vart är det tryggast att bo i Bali? Vilken period är det minst mygg? Gärna tips på fint reatreat där man kan bo med barn och där man erbjuder yogapass och god mat!! Kram M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram