New York tur och retur!

I förra veckan åkte Micke och jag till New York. Jag har faktiskt inte varit i New York på ett helt år, dvs sedan vi flyttade därifrån. Anledningen till resan var att vi skulle flytta kontoret i Brooklyn till en mindre lokal. Lokalen vi hade innan var enorm och vi tänkte att vi kunde vara lite smarta och spara lite pengar genom att flytta till en mindre lokal i samma hus.

När vi flyttade till Bali för ett år sedan visste vi inte hur länge vi skulle vara borta och tänkte att vi kanske snart skulle flytta tillbaks till USA, så vi hade sparat rätt mycket möbler och vinterkläder och dylikt i ett rum på kontoret. Men eftersom vi nu bestämt oss för att stanna på Bali behövde vi också rensa ut bland våra grejer. Som ni vet är det ju alltid skitjobbigt att göra och lägg sen till en värmebölja på 37 grader så kan ni föreställa er! Så den allra mesta tiden på den här resan spenderade Micke och jag i Brooklyn. Men vi hann så klart med lite annat också.

Det allra viktigaste var förstås att kolla in butiken på Mott Street!

Jag blir så himla glad när jag kommer ner för Mott Street och ser flaggan där ovanför butiken.

Jag var lite nervös för hur det skulle se ut i butiken efter att inte ha varit där på så länge, men jag blev så fruktansvärt glad när jag kom dit eftersom personalen verkligen gjort ett fantastiskt jobb med att uppdatera skyltningen av varor. De är otroligt kreativa och duktiga!

Om Bag-all var en tårta skulle den se ut så här!

Och här är teamet:

 

Madeleine, som för det mesta jobbar på kontoret i Brooklyn med att ta hand om alla varor som ska hit och dit! I mitten Chastity som jobbar i butiken halvtid och så Liza till höger som är butikschef på Mott Street. Den som saknas är Julia som är på semester. Julia är min högra hand och är chef för verksamheten i Amerika samt nya marknader.

Lite grann hann jag rusa runt på stan och göra ärenden. New York är ganska snyggt ändå!

Några viktiga möten hann jag med också. Här var vi och träffade Macys som är ett stort varuhus som ligger mitt på Manhattan.

Vi lyckades också pricka in vår 20!! åriga bröllopsdag när vi var där. Det gjorde att vi jobbade på extra hårt för att hinna med en sväng ut till Hamptons. Vi älskar Hamptons som ligger två timmar från stan med bil, som har så enormt vackra sandstränder och gulliga städer med vackra hus – och så klart massor av schyssta restauranger.

Första stoppet var Kismet som är känt för det fina fyrtornet.

Här ritar Micke ut huset vi ska bygga på Bali i stranden för att få en bra uppfattning om hur stort det kommer bli. Det är en sak att se det på papper och en annan sak att känna storleken när man verkligen ritar upp det i sanden.

Ok kanske lite töntigt, men vi fick till ett ganska bra hjärta och så var det också vår 20-åriga bröllopsdag!

Jag kan inte fatta att det gått 20 år! Å ena sidan känns det som det gått otroligt fort, men å andra sidan har vi gjort så mycket saker att det känns som flera livstider! Vi har flyttat hit och dit, vi har startat företag (vissa har gått bra och andra åt pipan), vi har fått tre barn som nu verkligen börjar bli stora! Det som gjort att det har funkat så bra mellan oss är nog att vi alltid varit riktigt bra kompisar och verkligen gillar att spendera tid ihop. Dessutom vill vi allra oftast samma saker när det gäller stora grejer. Båda vill nu bygga hus till exempel och båda vill bo på Bali. Små saker kan man vara oeniga om men de stora sakerna måste man vara överens om så att ingens dröm eller ambition blir lidande.

På kvällen på vår 20-års dag gick vi på en av mina absoluta favoritrestauranger i hela världen: Sunset beach som ligger på Shelter Island. Dit tar man sig med en liten färjebåt. Hur fint som helst. Och som man förstår av namnet plumsar solen rakt ner i vattnet utanför restaurangen.

På vägen hem bodde vi hos våra kompisar Anna och Erik som bor i Montclair i New Jersey.

Det är ett otroligt fint område och eftersom jag är besatt av arkitektur fotade jag ett gäng. Häng med oss på promenad!

 

I nästa inlägg ska jag svara på era resterande frågor om Bali. Men sen kommer jag att sluta med bloggen. Jag känner att jag inte hinner med, som ni kanske märkt. Det har varit så himla kul att blogga och det är verkligen underbart hur man kommer i kontakt med människor genom bloggen. Ni alla läsare är så fina som är så stöttande och lämnar så uppskattande kommentarer. Det ger verkligen ny energi! Jag är så himla tacksam till Pernilla som gett mig det här utrymmet på sin plattform och gett mig chansen att kunna nå ut till alla er!

Man kommer alltid fortsättningsvis kunna följa mig på Instagram som vanligt @jenniferjansch

och @bag_all @bagallsweden @bagallaustralia och @the_nine_things

xxx

Jennifer

 

 

 

 

 

 

 

 

39 reaktioner på “New York tur och retur!”

 • Helena skriver:

  Åh, vad synd att du slutar med bloggen. Du skriver så bra och har så många kloka tankar. Det är alltid intressanta ämnen och så fina bilder du lägger ut. Din bok är också fantastisk och inspirerande. Lycka till med allt! Mvh Helena

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack!!! Kul att du gillar boken! Den sammanfattar i stort sett hur jag ser på det allra mesta.
   Kram!
   xx
   Jen

 • Susanne skriver:

  Hoppas du kommer att ta upp bloggandet någon gång i framtiden. Det har varit fascinerande att följa ditt liv. Tack!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det är mycket möjligt att jag gör det. Men just nu är det så hektiskt med allt att bloggandet helt enkelt inte hinns med. Vi ska göra en blogg på bag-all.com som förvisso kommer vara väldigt annorlunda, men jag kommer dyka upp där också.
   xx

 • Kristine skriver:

  Vad tråkigt att du kommer att sluta blogga. Jag har verkligen gillat att läsa det du skrivit. Tur ändå att du har instagramkonto så att jag kan fortsätta att följa dig.

 • Erika skriver:

  Hej vad trist att du ska sluta blogga. Jag och min man ska springa new york maraton och jag undrar om du kan ge några bra restaurang tips. Shopping mm eftersom vi ska stanna 1 vecka . Tidigare har du skrivit om din favorit restaurang/drink men kommer inte ihåg.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Erika,
   Du kan läsa min kompis Suzannah Vanderbush blog på Ving.se med NY tips.
   Vår favoritrestaurang Republic har tyvärr stängt i NY. Men gå på Indochin, det är samma ägare och ta en Lichimartini.
   xx

 • Mari skriver:

  Du är en så magisk person! Vilket genomstrålas i allt det du skriver. Genom åren har jag följt dina olika bloggplatser och det är alltid med stor smärta när du slutar skriva. Varje gång du tagit upp ditt skrivande har det varit som en nystart. Du är så inlevelsefull och naturlig i din skrift att läsaren får en upplevelse att vara med på platsen. Jag väntar och önskar att du finner tid en dag till att skriva igen. Önskar dig lycka och mer tid så att du en dag återvänder ✨. Tack för din fina blogg. ♥️

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack vad fint skrivet! Blir alldeles rörd!
   Jag kommer kanske börja skriva igen längre fram. Vi tänker hela tiden att snart kommer det lugna ner sig, men det gör aldrig riktigt det för oss – och det är helt självförvållat haha!
   Nu ska vi bygga hus och det är verkligen ingen som tvingat oss till det, utan vi väljer det själva. Fast vi vet att det oftast är förknippat med massor av stress. Hur som, jag kommer lägga upp på Instagram nästan dagligen. Hoppas du kan följa med där!
   xx
   Kram
   Jen

 • Eva skriver:

  Grattis på 20-åriga bröllopsdagen Jennifer och Micke! <3

  Jag har aldrig kommenterat förut, men blev så deppig när jag läste att du ska sluta blogga. Jag älskar din blogg! Den är absolut bäst och du har ett fantastiskt språk och sätt att uttrycka dig på. För min del spelar det ingen roll om du inte bloggar så ofta. Jag är glad över att då och då få ta del av det spännande och intressanta liv ni lever.

  Åh vad jag kommer att sakna dig och din blogg Jennifer! Jag har också tre döttrar och är gift med min man sedan 21 år. Tyvärr är jag inte på Instagram och tror inte att jag hinner engagera mig i ännu en sak som kräver tid på mobil eller dator…

  Jag önskar dig och din familj allt gott med ert fortsatta äventyr på Bali. Lycka till med företaget i Australien och på alla andra ställen i världen.

  Tack för att jag har fått vara med på ett hörn av era äventyr tack vare din blogg. Det har varit spännande!

  Kram från Eva

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Eva,
   Som jag skrev till någon annan här på bloggen tycker jag att du ska försöka bli vän med Instagram. Det är väldigt kul att följa folk med hjälp av snapshots från deras liv. Man får verkligen reda på ganska mycket. Nästan alla gamla vänner jag träffar här i Sverige vet redan precis allt vi har gjort sedan vi sågs sist eftersom de sett på Insta haha.
   Annars kommer jag också göra en blogg på Bag-all.com, men den kommer handla mer om produkter, men även vårt liv och vårt nya hus etc.
   Tack för att du följt mig här, det glädjer mig!
   xx

 • Annika skriver:

  Vad tomt att du slutar. Tycker ditt företag och dina produkter är så klockrena och kvalitativa – din mognad känns i produkten. Och ni lever ett spånnande, unikt liv som ger energi att följa. Blir tomt och jag kommer sakna dig!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad gulligt – TACK! Blir verkligen glad att det är så många av er som bryr er!! Tack!!
   xx

 • Linda skriver:

  Men så tråkigt att du ska sluta blogga, även om jag har full förståelse för att din tid inte räcker till 😊.
  Det har verkligen varit en upplevelse att få följa ditt liv genom bloggen och ta del av alla fantastiska bilder som man blir så glad av. Kommer bloggen att ligga kvar här, eller försvinner den från nätet? Önskar dig lycka till med allt och tack.🦋🌸😍

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Linda!
   Jag vet faktiskt inte hur de gör med bloggarna som inte längre är aktiva. Jag kan tänka mig att den kanske hamnar i något arkiv. Får kolla upp det och låta er veta!
   xx

 • Yvonne skriver:

  Vilka fina hus,blir alltid sugen på att resa när jag läser din blogg..
  Jättetråkigt att du inte hinner blogga längre, det har varit så roligt att läsa om ert liv i USA och på Bali, du skriver så bra.
  Ska försöka följa dig på Instagram framöver.

 • Vivan skriver:

  Tack för dina fina inlägg, har varit så intressant att läsa och följa med i allt du gör. Känns verkligen synd att du slutar blogga. Mig har det inte stört att blogginläggen inte kommit så ofta, de har varit desto intressantare att läsa. Lycka till med husbygget och allt annat du har på gång.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Vivan! Det är mer en inre röst som ständigt pockar på mig att jag borde blogga. Jag är sån att om jag säger att jag ska göra något så vill jag också göra det ordentligt och ofta. Tack för att du följt mig här och jag är glad att du uppskattat bloggen!
   xx

 • Anneli skriver:

  Vad tråkigt att du slutar blogga. Din blogg är den absolut bästa som finns att läsa så det kommer att bli tomt. Jag är inte så förtjust i instagram men får väl göra ett nytt försöka för att få ta del av dina bilder och ditt liv. Varmt lycka till framöver.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja du borde försöka bli vän med Instagram. Man kan ju följa bara några få om man vill. Det kan bli exakt det man själv vill att det ska bli. Stort tack för att du följt mig här!!
   xx
   Jen

 • Anna Wiklund skriver:

  Hej!

  Vad tråkigt att du slutar blogga! Bor i Finland och har med stort intresse följt med din blogg från början. Du skriver så intressant och bra och tar så fina bilder.
  Besökte i vintras din butik i Stockholm där jag hittade lite smått och gott.
  Allt gott till dig och din familj! Hoppas du fortsätter med bloggandet i ett senare skede!

  Mvh, Anna

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vi håller på att skapa en blogg på vår hemsida bag-all.com, men den kommer handla lite mer om Bag-all i stort. Jag kommer dock dyka upp där också!
   Kanske kommer jag tillbaks här på Pernillas sida någon gång i framtiden, vi får se.
   Stor kram och tack för att du följt!
   xx

 • Minna skriver:

  Hej från Finland!
  Jag önskar dig allt gott och hoppas få höra av ditt liv & dina åtaganden i ett senare skede. Dina inlägg har varit oerhört intressanta. Du lever ett intressant liv! Älskar din butik på Mott Street, ett måste också nästa gång när jag besöker NY
  Ha det!
  Minna

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad kul Minna att du gillar butiken! Kanske du kan hälsa på den i Stockholm och den i Sydney någon gång i framtiden också!!
   Stor kram!
   Jen

 • Pernilla skriver:

  Åh, vi kommer sakna dina härliga inlägg och alla fantastiska bilder!!! Duktiga, grymma, begåvade du!!!
  Men så tacksam att vi har fått följa med på din resa här på bloggen!!!
  Ser fram mot att följa dig på Instagram i fortsättningen! Och längtar sååå tills jag kan komma och hälsa på dig på BALI!!!!

  Love you my beautiful BFF!!!!!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Jaaa snabba dig på till Bali! Men först Ekbacken! Vi måste ju gå på vår fina picnic ju!!!!
   Ser ut som ni har det underbart i Spanien!! Pussss BFF löve you!!

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Tråkigt att du slutar blogga, men förstår dig och tack för den här tiden, det har varit så intressant att följa era äventyr och alla dessa fantastiska bilder du lagt upp. Jag kommer följa dig på Instagram och önskar dig och din familj all lycka med framtida projekt och hoppas ni får en skön sommar i Sverige. Kram Birgitta

  • Jennifer Jansch skriver:

   Jag ska försöka lägga lite mer bilder på Insta. Speciellt sen när vi börjar bygga huset på Bali. Kolla in mina stories, där lägger jag upp mer och små filmer etc.
   Kram xx

 • Ebba Harnebring skriver:

  Ååååhhhh neeeej!!!
  Men fy så tråkigt att du ska sluta, jag som älskar din blogg eftersom du skriver så otroligt inspirerande och målande i dina inlägg.
  Förstår också att det tar enormt mycket tid eftersom dina inlägg är genomtänkta och inget hafsverk, det har varit så kul att få följa dig först på din resa till New York och sen en tid i NY och nu på Bali, TACK!
  Vill önska dig ett super stort lycka till med allt framöver i livet och din business, du är grym på det du gör!
  Go girl, du äger!
  Kramar Ebba

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha tack Ebba! Det gör mig verkligen glad att du tycker att jag äger!! Jag gör mitt bästa 🙂
   Kram Jen

 • Kristin skriver:

  Hei Jennifer 🙂 Så utrolig trist . Du har den BESTE bloggen! Jeg leser mange blogger og DIN er definitivt den mest interessante , underholdende og lærerike!!! Håper du revurderer og ikke slutter å blogge, men skriver når du har tid, og det kan være uker eller måneder mellom hver gang. Klem fra leser i OSLO som pga av bloggen din dro til butikken i Mott street New York når vi var der og handlet. Elsker din filosofi og måten du ser verden på. Du har også 3 barn som meg og jeg blir også snart 50 🙂 KRISTIN 🙂

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tusen tack för dina fina ord Kristin!
   Grejen med mig är att jag inte kan göra något halvdant utan lägger ner minst en halv dag på varje inlägg. Tyvärr har jag inte tid och så ligger det som ett dåligt samvete i bakhuvudet hela tiden, att jag egentligen borde blogga. Jag kanske får mer ledig tid längre fram och då ska jag i sådana fall sätta igång igen!
   Stor kram Jen

 • Ulrika skriver:

  Åh så tråkigt att du ska sluta blogga!! Förstår dig men ändå väldigt tråkigt!

  Tack för alla fantastiska inlägg och allt gott till dig och din familj!

  Kram från läsare i Gbg : )

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Ulrika! Vi kommer att göra en blogg på vår egen bag-all.com sida. Den kommer vara på engelska och inte riktigt på samma sätt. Men jag kommer dyka upp där emellanåt!
   Kram! xx

 • Cia skriver:

  Hej Jennifer! Tack för din härliga blogg, har varit så kul att följa dig och familjen. Fattar inte hur du hinner med allt. Ta hand om dig och familjen nu och stort lycka till med dina framgångar. Glöm inte att koppla av mellan varven. Varma Kramar från Cia med hälsningar från Peter

 • Anna Scheef skriver:

  Åh vad tråkigt Jennifer, att du ska sluta blogga.
  Jag följer en del bloggar och de är alla bra på sitt sätt men din har jag alltid känt en extra dragning till & blivit så där pirrig o inspirerad varje gång du gjort ett nytt inlägg. Du & din familj är så modiga och gör verklighet av det ni drömmer om. Du har fantastisk fingertoppskänsla i det du gör. TACK för alla fina, kloka, vackra, härliga, inspirerande, engagerande & roliga inlägg! Jag fortsätter följa dig på Insta men du kommer vara saknad här. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram