Brunch, Mix Megapol, Sune-rep & grym middag hos Lillebror

Vi ÄLSKAR ju att bjuda på Brunch här hemma!

Så i går hade jag mamma , pappa , Oliver och Bianca här på en liten mindre Brunch som Bianca hjälpte mig att styra upp!

Härligt att vara hemma igen , och härligt att söndagen blev helt ledig!

 

img_5343.jpg

img_5344.jpg

 

Jag serverade oliverna och små Fetaost-pajer i Piccadilly-formarna från min egen kollektion .

 

img_5346.jpgimg_5347.jpg

Vi hade en supermysig kväll tillsammans,  innan mamma och pappa flyger tillbaka hem till Spanien igen.

 

img_5364.jpg

 

Trött och lite Jetlagad fortfarande….

 

img_5371.jpg

 

Apropå ”trött” , så blev jag hämtad med taxi 06.50 i morse , för att medverka hos Anders och Gry i  Mix Megapol. 

Tog självklart med mig en av Theos Smiley-kuddar så att jag kunde sova i taxin..! 😉

Det blev som alltid väldigt uppsluppet och trevligt och en härlig pratstund med det sköna morgongänget, där vi pratade ”Wahlgrens Värld” och ”Sunes Jul”! 

 

Efter det åkte jag ut till förorten där vi repeterar Sunes Jul nu varje dag!   Premiär snart den 17 november! :-)

Var dålig på att ta bild i dag, men desto bättre på att filma till  min Insta Story!  

 

img_5398.jpg

img_5400.jpg

 

Efter repet så åkte jag direkt hem till Linus som bjöd sin kära syster på en GRYM middag! 

 

img_5384.jpg

Panerad Rödspätta med Pankofriterad Aubergine , sötpotatispommes, en grymt god Vitlössås och sallad.  

 

img_5389.jpgimg_5386.jpg

Linus hade den goda smaken att servera Rödspättan på Upplägningsfat från min Piccadilly-serie! 

 

img_5391.jpg

 

 

Alltså det var sååå gott, även om sötpotatisen blev lite bränd,  men det smakade lika gott ändå!

 

img_5392.jpg

Thank´s bro! 👌

 

img_5397-1.jpg

 

Ännu en härlig dag i min Wahlgrenska Värld…!  😉 😋

27 reaktioner på “Brunch, Mix Megapol, Sune-rep & grym middag hos Lillebror”

1 2
 • Eva skriver:

  VÄLKOMNA HEM TILL GAMLA SVEDALA!

  Å här hemma är det precis som det ” ska” vara i november, grått, burrrigt och ruggigt. Inga konstigheter…
  Å jag kollade på dina tallrikar. Såg en ananas. Men måste ha tittat med bara ett öga. För jag trodde först du hade skurit en riktig ananas på längden. Jag tänkte snyggt – men vilket jobb att få till alla ananashalvorna lika snyggt.
  Nu kallar jag mig för Smarty – eftersom jag tänkte aha – det var ju ”bara” servetter.

  Å tack Pia. Du recencerade månadens bästa sanning från Micke K: blogg.
  Det har gått fort att rasera den välfärd vi tar för givet ska fungera…
  Det går bra för Sverige – säger Löfven. Och dom orden bevisar ju så tydligt, att han och övriga politiker lever i en bubbla, utan koll på verkligheten… Skattesänkningar säger alliansen i var och varannan mening.

  Nu är det ju snart valår.Och vi kommer att sköljas över av jättetjusiga vallöften. Men med facit i hand, så inser vi ju att tugget dom levererar – är ju bara snömos – ungefär som kejsarens nya kläder…

  Varför inte göra en sån enkel sak.Fråga vårdpersonal, lärare, poliser, brandmän m.fl VARFÖR dom inte längre vill stanna kvar i sina yrken. Nää istället gör ansvariga gummor och gubbar så enkelt som möjligt för sig. Aha det fattas sjusköterskor – jaa
  då stänger vi ännu en vårdavdelning, eller skjuter på planerade operationer.

  Blir jag nerslagen eller rånad – jag vann högsta vinsten – om en polis har tid att komma. Och troligtvis blir ett ev.åtal nerlagt.

  Och i skolan är både elever och lärare förlorare. Min svägerska var speciallärare. Hon orkade inte med det allt större behovet
  men med allt mindre resurser. ”Hon tackade för kaffet” och gick i pension flera år innan 65 år.

  Jaa Pernilla det blev ju plötsligt mycket politik på din blogg. Men jag blev inspirerad att skriva av mej , efter inlägget Pia skrev.
  Och politik berör ju oss alla, på alla sätt och vis.

  PS. Din härliga Piccadilly servis är lika härlig att duka med till tabberas och middagar. Jag glädjer mina två döttrar med presenter av denna servis.
  Så om du frågar om någon i Uppsala har köpt Piccadilly – då räcker jag upp handen – och svarar JAAA.

  • P skriver:

   Vad vill du ha sagt? Att vi ska kasta ut de vi tagit in? Att vi borde stängt gränserna som alla andra EU länder trots att vi förbundit oss till att ta in en viss kvot per år? Att det är de nyanländas fel allt som hänt senaste året? Att det är de som står för Sk no go zoner? Att majoriteten står för problemen? Att vi borde skicka tillbaka och vilka och med vilka bevis? Är du för militär verksamhet i förorterna eller inte? Och du kanska har en åsikt kring det ev hotet från öst och hur tänker du kring det? Vill du kunna fly om det blir krig och har du en aning om hur du och din familj skulle bete dig efter två års internering i väntan på besked?
   Det finns en sitt där 160 flyktingar berättar sitt livsöde och hur de ser på Sverige. Läs där nästa gång du tänker gå in här och skaffa dig perspektiv. Det händer saker i Sverige just nu och rädsla spelar stor roll. Rädsla föds ur okunskap. Det du skriver händer. Hur ofta? K förhållande till vad? Och vad bygger det på? Egentligen. Pia inspirerade dig. Du inspirerar nån annan som inspirerar en tredje. Sen har vi sd som näst största parti igen med rötter i nazismen. En nazism
   Som – om jag fattat det rätt – inte ser med blida ögon på Biancas pojkväns ursprung. Det du säger får konsekvenser. Tack för ordet.

 • jemima skriver:

  Alltså maten ser ju såååå god ut<3
  Kram

 • Helen skriver:

  Jag blir ledsen när jag nuförtiden läser kommentarerna här. Arbetar som gymnasielärare där eleverna kommer från alla jordens hörn, och jag väljer att varje dag möta dem med respekt och förståelse. Några av dessa elever är myndiga, liksom flertalet av er här inne.

  Dock anser jag att mina elever kan uppföra sig, samtala, lyssna och respektera varandra bra mycket bättre än er här! När blev det ok att trycka ner andra människor? Och än viktigare: hitta rätt forum för din kommunikation! Att som besserwisser kommentera här, slänga sig med politiska åsikter, kränka människor du aldrig träffat IRL – det är fel.

  Usch, ryck upp er – tycker ni inte nöje och kultur är ett arbetsområde så bege er till den miljön ni gillar. Vi är alla olika – och tack och lov för det! Världen skulle vara så mycket tråkigare utan oss ALLA ❤️

  • P skriver:

   Förlåt men om rätt ska vara rätt gäller det väl innehavaren av bloggen också som faktiskt gjort rejäla övertramp i form av att påtala, kritisera och hänga ut?

   • Helen skriver:

    Och var kan jag läsa saklig, kontruktiv kritik mot det? Påhopp, bittra kommentarer och rent skitsnack finns det gott om. Och vad beträffande din sista kommentar ber jag dig tänka ett varv till, sedan när kan en vuxen person rättfärdiga ett dåligt beteende med att någon annan vuxen person uppträtt likadant? Har läst bloggen i många, många år – håller inte alltid med – men jag vet skillnaden på mitt ”tyckande” och när det är lägligt för konstruktiv kritik. Något som än fler bakom tangentbordet borde lära sig, och det gäller inte bara här.

    Glöm nu inte att skriva kommentarer i ”jag”-form. Att använda sig av pronoment ”man” är oprofesssionellt! Du talar bara för dig själv, liksom jag står för mina åsikter i mina inlägg.

   • Sara skriver:

    Nu är det här Pernillas blogg P inte din. Skrämmande att du inte efter alla kommentarer du hsr fått ännu inte har lärt dig vanlig vett och att du inte alltid har rätt finns det verkligen inget annat du kan hitta på än att vara här och förstöra stämningen.
    Tack till dig Helen för en så vettig kommentar håller med dig i allt du skriver.

   • P skriver:

    Fine Sara Will do. Men har du lust att svara mig på en sista fråga. Står du eller står du inte bakom p de gånger hon kallat folk fula eller hängt en person. Och då du ändå är en sån flitig kommentator – du kanske har något att säga Pia här? Eller kanske inte för det kan ju hända att du håller med. Skrämmande tyst på mångas annars starka röster här. Kanske särskilt din.

  • Eva skriver:

   Tack Helen! Precis så!

 • Pia Widlund skriver:

  Härlig brunch!!! Välkomna hem till kalla Sverige!

 • Pia skriver:

  Allt fler frågar sig ”vad fan får jag?” – och med all rätt. Vi förväntas jobba och slita, betala allt mer i skatt i utbyte mot allt mindre välfärd. Istället förväntas vi avstå från det vi har rätt till och det till förmån för så kallade ”ensamkommande” och ”nyanlända.”

  Jag ser allt fler på sociala medier irritera sig på allt högre skatter, att behöva avstå från allt mer av det man jobbar ihop – utan att få mer för det än tidigare, snarare tvärtom. Vi tvingas idag avstå från mer av det vi tjänar till förmån för ekonomiska migranter – som dessutom har mage att stå på våra gator och torg och högljutt ställa krav på vad de vill ha. Hashtaggen #vadfanfårjag ses allt oftare på twitter dessa dagar.

  Ursäkta språket, men detta är åt helvete! Det har gått för långt när folk dör i vårdköer, när mammor tvingas föda i bilar, i sjukhusgarage eller utomlands! Det är oacceptabelt att de som behöver assistans ska få klara sig själva för att vi inte har råd, när barn dör i cancer för att det inte finns tillgång till vård!

  Skatter höjs, vi ska behöva arbeta längre i livet och samtidigt försämras välfärden hela tiden. Polisen finns inte där när vi behöver dem, skolan är i kris, det snålas in på de gamla osv, osv… Politiker pissar på det svenska folket, jag kan inte uttrycka det på annat sätt – så känner många idag och med all rätt, utlänningar, ekonomiska migranter priorieras framför svenska folket, i Sverige. Hemlösa och de som stått i bostadsköer i åratal tvingas se när staten stiftar lagar som tvingar kommunerna att se till att bostäder finns till lycksökare som inte flytt, men sökt sig till Sverige av orsaker alla vet; ”The good life” och våra generösa bidragssystem.

  De som prioritierar utlänningar framför svenska folket är de som redan har sitt på det torra – egoistiska människor som skiter i hur deras landsmän klarar sig, vad behöver de bry sig, de har så de klarar sig! Politikerna som styr landet prioriterar utlänningar, de har brutit samhällskontraktet. Som ett resultat flyttar allt fler närande människor ut ur Sverige – de ersätts av bidragsberoende och resultat vet vi, bara att läsa igenom SKL:s ekonomiska rapport från oktober, det har jag gjort och redogjort för här.

  Och så har vi dessa ”kändisar”. Människor som inte förstår ekonomi, som inte förstår att handling har konsekvens, som inte kan sätta sig in i sina medmänniskors umbäranden! Vad vet de om hur det är att vara sjuk och inte få sjukvård – utan tillgång till privata försäkringar? Vad vet de om att sitta inlåst och lida för att man inte längre får assistans? Eller… så vet det men skiter i det. De har ju också sitt på det torra! Då kan man gå ut i Aftonbladet*** och ”se god ut”. God mot vem kan man fråga sig? Ja inte mamman som tvingas föda i en bil. Inte den handikappade vars assistans dras in. Inte barnet som snart ska dö i en sjukvårdskö!

  Det är fan i mig nog nu! Det räcker nu! Hjälp gärna andra, men se först till att hjälpa de som redan gett vad de kunnat för vårt samhälle! När vi inte ens klarar det, då ska vi förbanne mig inte strö miljarder över ekonomiska migranter och lycksökare!

  Läsvärt från MickeK:s blogg.

  • Sofia skriver:

   MickeK vem?
   Är kommentarens syfte att sprida politiskt budskap där det finns många läsare så är budskapet otydligt – vad ska vi göra menar du Pia? Rösta på SD?
   Låter så med tanke på det enögda synsättet på orsak och verkan.

  • Gunilla skriver:

   En fråga till dig Pia. Har du själv hjälp/bidragit till hjälp till någon utsatt ”hel infödd svensk”?

  • P skriver:

   vilken sd propaganda. Självfallet finns det två sidor av myntet men Låt mig koka ner det till detta vilket de flesta brukar begripa: den dagen Sverige blir invaderat och du tvingas fly, hoppas du eller hoppas du inte på att ett land tar emot dig? Du bör nog Vända din ilska mot EU länderna för det är
   Dem som svikit Eus stadgar. Endast vi och Tyskland har levt upp till de åtaganden vi tagit på oss. Är det flyktingarnas fel att de kommer till de länder som behandlar dem bäst och ens släpper in dem? Jag är
   Så jävla less på okunskap för vi vet vad sånt kan leda till. Sen:

   Två stycken. Två stycken av alla som har en massa åsikter om folk som tycker här har orkat kommentera. Att skriva elaka saker om oliktänkande eller likatänkande gällande p verkar gå bra men då nån uttrycker sig så här är det skrämmande tyst. Och var är alla ”vad skriver du här för” människor. Riktigt läskigt. Eller håller kanske delar av följarna med? Med tanke på debattnivån här inne så skulle jag faktiskt inte bli helt förvånad. Vad p tycker kring det här inlägget vore riktigt intressant att veta. Kanske ett inlägg med mer substans än yta för en gångs skull. Du kommenterar ju bitande mot kritiker men vad tycker du kring Pias kommentar? Jag är helt ärlig och önskat gärna ett svar (istället gör ”det behöver hon inte svara på – jo det är kanske just det du behöver med tanke på 100000 följare). Inget illa ment är väl bäst att tillägga.

  • J som är jag. skriver:

   Hoppsan, vad har Pernilla skrivit som skulle föranleda den här typen av kommentar på politiska? Nog för att det börjar svämma över lite överallt nu, men inne hos Pernilla W? Det Är inte utan att jag förstår vad du menar och jag förstår hur du vill väcka folk, men det här retar nog upp fler. För övrigt P.W. Välkommen hem! Jag har kryssat med royal carribean några ggr, varav 1 utav gångerna gjorde jag och min familj en transatlantisk. På vägen ut mot Atlanten gjorde vi 3 öar, puerto rico st Tomas och saint Marten och sedan en evighet ute på världshavet tills vi nådde England. Det är rätt prisvärt att åka på dessa kryssningar med tanke på att ’allt’ ingår i priset på båten. Jag gillar poängsystemet dom har också, vilket gör att du får mer och mer förmåner ju mer du åker. Jag ska åka igen lite längre fram…helst en transatlantisk så man slipper åtminstone slipper en vägs (lång) flygresa.

 • Haa skriver:

  Ang då Micke väntar på dig: KOM I TID FÖR I…

 • Stepg skriver:

  Men på riktigt. -120 grader dör man av. Elitsoldater har skyddskläder mot den temperaturen. Vem lurade i er att det var så kalt i tanken. Man ser ju till och med mätaren i programmet. Största lögnen. Hur gick ni på det?

 • LiLo skriver:

  Älskar rödspätta men avstår gärna vitlössåsen😂😂

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Härligt med en ledig söndag och mysig brunch med dina fina barn och föräldrar.
  Sjysst brorsa som bjuder på god middag 👍🏼😀
  Missade dig i i Mix megapol, kanske går att lyssna på i efterhand. Få kolla det.
  Ha en bra vecka och lycka till med Sune repen.

  Kram Sandra

 • Alexandra skriver:

  Dina glasögon på förra inlägget 😀Vilket märke superfina , o i morgon är det äntligen Torsdag tjohooo bästa dagen på hela veckan / Kram på dig du vackra människa ❤️

 • Jasmine skriver:

  Ett stort leende när jag såg ananasservetterna 😂 skrattade hjärtligt åt Wahlgrens värld och alla dina ananas 🍍 undrar vad Bianca tyckte om servetterna? 😂
  Tack för en härlig blogg och älskar programmet! Kram 😘

 • Ogge skriver:

  Hej Pernilla!
  Jag skriver en uppsats om dig i skola nu jag älskar dig! Du är min största idol.

 • Nina skriver:

  Så härligt att se normalt vardagsliv på denna blogg efter alla lyxresor. Någon skrev ungefär så här apropå kritik mot det lyxiga: ”Ingen är väl intresserad av att se dem pilla sig i naveln”. Det säger kanske mest om följarna och varför de läser bloggar.
  Jättefin bror du har! Han verkar stå med båda fötterna på jorden!

 • Birgitta skriver:

  Haha härliga du❤️ Fick läsa två gånger, trodde det var din Oliver du serverade på dina serveringsfat🙄
  Ha en fin dag!

 • Anngelicka skriver:

  God morgon Pernilla och välkomna hem igen💕wow vilken häftig resa ni varit med om vad roligt.Stort tack för vi fick bli med på denna fina resa och se alla härliga bilder och inlägg det har varit jättekul.Vad kul att Benjamin ska vara med i mello nästa år igen han är sååååå duktig.Gillar hans låtar👍🏻👍🏻.Nu har jag och min dotter nedräkning till Sune om några veckor i LKP det ska bli jättekul.Önskar dig en skön onsdag kram❤️🤗❤️

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram