Det här receptet är verkligen SÅ enkelt!
Det är inte alls särsklt svårt att göra, och i mitt tycke är Creme Brulee kanske världens godaste dessert!
6 portioner :
6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g strösocker
1 st vaniljstång
Till karamellisering :
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Låt även vaniljstången följa med ner.
Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.
Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt.
Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
Smöra 6 små formar. ’
Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna.
Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.
Ta ut formarna och låt dem kallna.
Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
Strö farinsocker och strösocker över formarna.
Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun knäckig yta, cirka 10 minuter.
Låt formarna helst svalna något innan desserten serveras!
(Har du en gasolbrännare eller varmluftspistol hemma så kan du med fördel bränna av sockret med dessa!)
Creme Brulee kan inmundigas både kall och ljummen. Det bestämmer du…!
Mm, Mm, Mmmm….!
har gjort créme Bruce efter ditt recept några gånger tidigare. Skall göra det imorgon igen och bjuda mina gäster på. Alla jag bjudit tidigare tycker det smakar helt fantastiskt och så gör även jag. Tack Pernilla
Häller du på strö- och farinsocker på en gång eller bränner du desserten i två omgångar?
Har lagat creme brulee många gånger, använt olika recept med bra resultat. Denna gångblev det dock misslyckat. Rekommenderar att leta upp ettannat recept om ni vill imponera på middagsgästerna.
Hej! När man bland vaniljstången i smetten?kommer det inte sönderbiten i smeten?
Tänk att man lyckats formulera sig exakt likadant som på förpackningen till FlameBoy-brännaren. Ordval och kommatering exakt lika. Vem har kopierat vem här ? Kanske dags att någon ger cred till någon ?
Tack Pernilla.
Fantastiskt god, den perfekta avslutningen på vår nyårssuppe.
Första gången jag gjorde denna och den smakade precis som den skall göra.
Gott nytt år!
Och i år igen står den på vårt bord
Hej Pernilla
tack för detta underbara recept. min kvinna har set fram emot min debut på Creme brulee . och det är NU. Luktar underbart i köket o ser fram emot att smaka Creme Brulee Flambee.
Jag älskar creme brule men är allergisk mot vanilj??
vad kan man ersätta den med?
Det luktar underbart, den står i ugnen nu!
Nu står den i ugnen och det luktar underbart! Det blir efterrätten på påskbordet i dag!
Provköket testar inför nyår! Jag vann ju din julbok(adventskalendern) och gjorde ditt recept på chokladfondant när jag fyllde år i december, dom var mkt. lyckade! Det är något speciellt med oss decemberbarn som är ”a sucker for Christmas”…Det här är den bästa tiden på året! Gott Nytt År!
Lillemor Möller, Lerberget
Åhhh vilken fin och bra blogg du har .
Tack för ditt recept det ska användas i kväll.
Gott nytt år
Jätte god.
Ha, vad roligt! exakt det här receptet gjorde jag igår. Har testat många olika opch det som kändes allra bäst var att det inte var mer grädde än mjölk i.
Blev perfekt!
Hej från Jea
Yes!
Detta blir efterrätten till påskmiddagen!
=)
Kommer det ingen ny säsong av Pernillas jul i år? =/
Den här måste jag verkligen prova! Creme Brulee…i mina drömmar är jag redan i Frankrike…
Det här har jag aldrig gjort men alltid varit nyfiken på. Skall ta mig i kragen och testa. Måste införskaffa en brännare också 😉
http://bakverkochfikastunder.blogspot.com
Grymt recept, passar perfekt till mig som just fått min alldeles egna brulébrännare i present!
å, vad smarrigt Pernilla!! Det ÄR världens godaste dessert!!! Fick nu lust att prova din Creme Brulee på lördag. Ja, så får det bli. Hoppas jag är lika duktig som du och får dom så där fina!