Familytime i Göteborg

Nu sitter jag på tåget tillbaka hem mot Stockholm igen.

Jag måste hem och repetera inför helgens gig , men Benjamin och Bianca stannade kvar över dagen och umgås med Phillipe lite till.

Vi har verkligen haft två supermysiga dagar tillsammans i Göteborg , och det är ju så himla fantastiskt när man kan kombinera ”familjetid” så här med olika uppdrag man gör – som t ex  Barngolfen i går!

 

Efter att jag och Benjamin sagt hej då till alla fina barnen, så begav vi oss ner på Avenyn för att möta upp Bianca och Phillipe.

20140819-153653.jpg

Phillipe passade på att hjälpa sin pappa i deras butik TESSIE som ligger inne i Grandpassagen på Kungsgatan i Göteborg.

Det roliga är att jag besökte den butiken för några år sedan när jag var på julturné i Göteborg och skulle köpa julklappar och födelsedagspresenter till Bianca. Jag minns att jag fick jättemycket hjälp av Phillipes gulliga pappa som expiderade mig och gav mig väldigt bra smakråd! Jag visade honom en bild på Bianca i mobilen och han sa ; ”Ååh, vilken vacker flicka!”  – och valde snabbt ut vilka kläder han trodde att hon skulle gilla och passa i!

Alla klapparna från Tessie gjorde stor succé den julen minns jag!

Tänk om han hade vetat då att han valde ut kläder åt sin blivande svärdotter haha….! :-)

20140819-153645.jpg

20140819-153637.jpg

20140819-155038.jpg

Även denna gång lämnade jag butiken med fina fynd! Kan visa senare vad jag shoppade!

20140819-154126.jpg

Det blev såklart en familjebild utanför butiken också till Tessies Instagram! :-)

20140819-154221.jpg

Sedan tog vi en promenad ner mot Avenyn och mot vårt hotell.

20140819-154247.jpg

Himlen öppnade ett litet vackert hål mitt bland alla molnen…

20140819-154314.jpg

Vi var tvungna att stanna till på det här nyöppnade stället på Avenyn med Frosen Youger-glass som man kunde få i massa olika smaker och med en miljard olika toppings till!

20140819-154255.jpg

20140819-154302.jpg

20140819-154320.jpg

Nam-Nam…!

Vi tog våra glassar och gick hem till hotellet och la oss alla på mitt rum och kollade på Laila och de andra i  premiär-programmet av Idol!

20140819-155818.jpg

Efter det klädde vi om och gick ut och åt på världens mysigaste restaurang! Tyvärr minns jag inte namnet nu , men det var sjukt gott och  ett jättemysigt ställe! Mina batterier på mobilen dog också , men Bianca fotade med sin kamera, så så fort hon har lagt upp bilderna på  sin blogg  kan jag sno dom! 😉

20140819-154340.jpg

När vi kom tillbaka till vårt hotell (bästa Elite Park) så hittade Benjamin en flygel i den tomma festvånigen,  och vi satte oss där en stund och njöt av hans fantastiska musik….! Han spelar så otroligt fint , och inte en enda pianolektion har han tagit grabben! Det är ju så att man blir irriterad , haha..!

2357859

Älskar det här underbara fotot ”Tru love” som ställdes ut på hotellet!

20140819-154350.jpg

I morse skippade vi hotellfrukosten och åt frukost på balla Bistro Le pain Francais på Avenyn istället.

20140819-154401.jpg

Haha, det tar alltid lite längre tid för ungdomar att ”vakna till” på morgonen, vilket syns på Phillipe och Benjamin iallafall…

Snart är jag framme i Sthlm och då ska jag åka direkt och repetera med Charlotte och de andra inför lördagens gig i Laholm.

Och SEN ska jag hem och gosa med min lille förstaklassare som jag saknar jättemycket…!!

38 reaktioner på “Familytime i Göteborg”

1 2
 • En annan Anna! skriver:

  Vilket härligt och roligt minne du hade från ditt ”gamla” besök i butiken Tessie!
  Tänk vilka olika vägar livet kan ta. Din Biancha och Philliph är så fina tillsammans!
  Tavlan med det gamla paret så vacker! Tack för att du delar med dig av så mycket i ditt liv!
  Du är enastående som har fått en så fin familj som du har! Vilket jobb du har gjort och gör!

 • LiseLotte skriver:

  Mina tjejer 12 och 13 år var där i början på augusti och de tyckte mycket om affären. Kläderna är helt okej och även priset. Den äldre mannen som var i affären var väldigt trevlig. Det fanns även två unga tjejer där som också hjälpte till. Det var som vilken affär som helst. Den verkar ju onekligen vara väldigt populär.

 • Paula skriver:

  All heder till dig,Pernilla!!!
  Uppskattar att du står upp för din familj, respektive och vänner!
  Borde finnas fler som du <3
  Stor kram från mig <3

 • 102an@comhem.se skriver:

  Oj oj oj, jag säger bara det!
  Jag njuter av att få läsa och hänga med i Pernillas liv. Tycker det är väldigt positivt när Du, Pernilla, talar om bra restauranger, affärer Du varit i. Det är ju kul. När jag är i den stan Du pratat om så tar jag mig en tur till den affären/restaurangen och provar, bara jätteroligt. Kan inte alls förstå alla dessa människor som skriver så mycket negativt. Jag tänker att Du bara vill dela med Dig av Ditt liv. Fortsätt så!!
  Stor kram från Anette i Örebro

 • Ullis skriver:

  Hej igen Pernilla,
  Diskussion ligger nog på ett annat plan än huruvida det är dåligt el inte att handla i butiken.
  Det är nog mer att folk vill varna dig för att bli förknippad med dessa när du tom skrivit att det är dotterns svärföräldrar. Tror absolut inte att folk skriver allt detta på din insta och blogg för att vara elaka utan mer att du skall vara uppmärksam. Men detta är ju bara min reflektion och vill absolut inte diskutera denna butik mm mer. Jag tycker din blogg och du är fantastisk och självklart skriver man om affärer, restauranger, upplevelser mm som man tycker är bra och fint annars skulle ju bloggen bli väldigt tråkigt. Kram

 • Pernilla skriver:

  MARIE GRAFF: Nej det får vi verkligen hoppas! Ni kan ju även göra ett litet besök i ”kyrkan där jag gifte mig”. :-) Det ska jag iallafall försöka hinna med!

 • Pernilla skriver:

  ANNELI: Tack snälla för så fina ord! Ja, jag saknar verkligen ingenting med dessa 4 i mitt liv! Det har INTE alltid varit lätt att vara ensam mamma och fostra 3 starka individer själv samtidigt som man ska finnas där för den lille – men herregud vad tacksam jag är för det vi har idag! Världens finaste gemenskap och jag älskar mina barn mer än livet själv!

 • Niklas skriver:

  Det här handlar inte om någon kritik mot affären så det här bör få stå kvar.

  Självklart är även jag övertygad om att det här är reklam med FETAD text för butikens adress och en bild på Pernilla till Tessies instagram. Att Pernilla då tar bort kommentarer som smutsar ner det varumärke hon för dagen representerar och vars ägare hon har kontrakt med samt hon fakturerar är väl självklart.

  Alltså. Ni som blivit illa behandlade på Tessies får hitta ett annat forum. Att skriva här är som att Tessie skulle ha en reklamspot i ett Uppdrag granskning avsnitt om hur kunder behandlas på Tessies. Själv uppskattar jag era kommentarer och ogillar affärer som behandlar kunder olika men jag kan inte förvänta mig sådana texter på en reklamplats.

  Troligtvis är Pernilla till och med skyldig enligt avtal med Tessie att ta bort sådant som ser illa ut. Tänk så mycket skit hon faktiskt tar själv på bloggen.

  Sen kan vi prata om bloggares skyldighet eller icke skyldighet att visa att de gör reklam då inläggen ska försöka tona ned det men det är en annan historia.

  • Pernilla skriver:

   NIKLAS: Tack för din kommentar som var klok i mycket, men jag skulle aldrig fakturera mina vänner eller familj för att skriva om deras produkter och det tror jag t om att du förstår.
   Sedan är det inte så att jag fakturera alla andra jag skriver positivt om heller. Jag gillar att tipsa eller rekommendera bra saker jag har varit med om – som restaurangbesök t ex. Hamburgerstället vi åt på i Göteborg fick absolut jättebra reklam på bloggen , men det VAR ju gott och då vill jag skriva det. Men ni tror väl inte att det funkar så att jag får betalt för att skriva det? Eller att restaurangen bjuder på notan som tack. Jag har ju flera bilder från glasstället jag tipsar om i detta inlägg, bara för att jag GILLADE idén, och ville skriva om det. Dom fick också ta en bild med oss till sitt Instagram när dom frågade – och jag lovar att jag inte kommer att skicka dom en faktura för det. 😉

  • Niklas skriver:

   Det du ska ta med dig från vår korta men koncentrerade dialog här är att nästa gång någon tycker att du gör reklam (vilket man som sagt verkligen kan tro men så är det verkligen inte om vi trot dig och det gör vi så klart iaf jag, allt annat vore ju galet) så är det den här dialogen du ska hänvisa till. Klipp ut. Spara i datorn och klistra in vid behov! :)

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram