Frukost på Gothia, Benjamin i Nyhetsmorgon & nätmobbning


img_5151.jpg

 

Breakfast with a view!

 

img_5152.jpg

Utsikten vid frukosten på våning 29 på Gothia är verkligen häftig!!!

Älskar att starta morgonen i lugnt tempo och sitta med en kaffe och läsa tidningarna på datorn…


img_5146.jpg img_5145.jpg

 

Gull-killarna gav tummen upp till hotellfrukosten på Gothia!

 

 

img_5064.jpg

 

VARMA Pain au chocolat !  VEM kan motstå?!!

 

img_5061.jpg

 

Rabarberkompotten är magisk!

 

img_5059.jpgimg_5060.jpgimg_5071.jpgimg_5058-1.jpgI går morse låg jag  i sängen och kollade på Benjamin som gästade Nyhetsmorgon och sjöng 2 låtar!

 

Grymt bra framträdande!  SÅ stolt över min älskade Benjamin!

 


img_5054-1.jpg

 

Jesper Börjesson intervjuade Benjamin och de pratade om hans musik-karriär och hur det har varit att växa upp som barnartist och så kallat ”kändisbarn” . Om folks förutfattade meningar,  och om det ofta hårda klimat som ofta gäller på sociala medier. 

Som vuxen får man bara försöka ta det och tänka att ; alla kan inte gilla en –  men som BARN är det inte lika lätt att läsa elaka kommentarer utan att ta åt sig eller bli ledsen.

Benjamin tog faktiskt upp som exempel ett inlägg som just Jesper på Nyhetsmorgon (som intervjuade Benjamin) hade skrivit om Benjamin på Twitter, 2011 – efter att Benjamin medverkat i Barnprogrammet ”Flygande Mattan”.   

Det inlägget i sig kanske inte var så elakt eller elakt menat – men det som händer när vuxna människor gör sig ”lustiga” på barns bekostnad är att de sänder signaler till andra att det är ”ok” att  ”skoja” om barn – och så är drevet i gång.

Och i det här fallet så startade det en en serie med direkt elaka kommentarer om Benjamin . Saker som man inte ska behöva läsa om sig själv när man är 13 år – en  ganska känslig ålder dessutom…!

 

img_5055.jpg

 

Ludde Lundbladen VUXEN man , PAPPA med egna barn – refererar till vad hans barn har sagt om Benjamin efter att ha sett honom på TV  :  ”Han ser ut som en gris”.

Och det ska sedan andra vuxna sitta och skratta gott åt när dom läser det på hans Twitter….

Beklagligt tycker jag.

Inte konstigt att barn får ätstörningar och dålig självkänsla om vuxna beter sig så.

Så jag är STOLT över Benjamin att han vågade ta upp detta i sin intervju med Jesper , och faktiskt fick honom att tänka till – att vi måste ta ett ansvar som vuxna vad vi skriver på sociala medier.

SÄRSKILT när det handlar om barn.

 

 

Hela Jespers intervju med Benjamin i Nyhetsmorgon kan ni se HÄR.

86 reaktioner på “Frukost på Gothia, Benjamin i Nyhetsmorgon & nätmobbning”

1 2 3 4
 • En annan Paula skriver:

  Sjukt viktigt ämne att ta upp. Otroligt modigt av Benjamin och av dig Pernilla, i din blogg!

 • Maria skriver:

  Hej? Det måste väl vara baksidan i den här branschen att det blir mycket skriverier och påhopp. Men samtidigt kan man undra om man verkligen måste exponera sina barn i media så mycket som du gjort. OMG en egen show om familjen Wahlgren!!!Och om man syns, hörs och är med överallt så självklart skrivs det men det är man väl medveten om när man väljer att vara en ”kändis” Det är aldrig okej att skriva nedlåtande om barn där går gränsen. Men som flera andra skrivet så har du själv inte alltid varit så trevlig och len i mun, Så jag upprepar kaste inte sten i glashus!!!

 • Pia Bodin skriver:

  Benjamin är fantastiskt duktig, som vågar följa sin dröm, och gör det så bra! Klart du ska vara stolt! Alla barn/ungdomar (och äldre också förstås!) som tror på sig själva och satsar, ska hyllas! Önskar allas våra barn fick känna den känslan det ger, där andra tror på en och värdesätter den du är! ❤ Kram, Pia

 • Maria skriver:

  Gothia o Liseberg är ju en underbar kombo….som vi brukar unna oss varje vår! Ha det supermysigt!!!!!
  Och Gud vilka konstiga människor det finns…den ena kommentaren konstigare än den andra!!!
  Bry dej inte Pernilla!!!!!! Du ska inte ta åt dej!!!!

 • Susanne skriver:

  Men herregud människor! Hur ska man någonsin kunna uttrycka en åsikt utan alla dessa påhopp. Pinsamt!

 • kia skriver:

  heja benjamin du är född och vara en stjärna och kommer gå långt här i livet och skit i alla som snackar skit eller mobbar dig för dom är bara avundsjuka

 • Noomi skriver:

  Håller med Nike du kanske inte ska kasta sten i glashus Pernilla…

 • Silvia skriver:

  bra av Benjamin, han hjelper so monga barn

 • P skriver:

  Om man är känd av nån (bra) anledning så blir det alltid skriverier. Man har det iaf säkert bättre och speciellt ekonomiskt och får otroligt mycket cred också. Får vara med om mycket roliga saker. Jag kommer i håg i skolan där jag som barn till fattig familj fick lida för att jag skelade lite. Och för att jag inte hade fina kläder. Hemsytt. ”Din vindögda j-l” var inte roligt att höra. Barn är elaka men inte från födseln. Min mor skulle aldrig ha sagt fula saker till/om en enda människa. Någonsin.
  Nu är jag över 70 och glömmer inte. Lika ”fattig” nästan så det finns grader i…Slipper kommentarer, är inte med så mycket i soc.media. Skönt!
  Man får lära sig att tåla en del som känd, väljer ju själv rampljuset. Som sagt får också mycket mest beröm som vi andra aldrig fick.
  Och som ovan kommentarer…vakta på sin egen tunga innan man klagar och säger sårande saker.
  Fina ord kan göra allt och fula förstöra hela livet :(
  P

 • C L skriver:

  Mobbing är aldrig ok! Ok att vuxna människor väljer att utrycka sig på detta viset är helt ofattbart. Finner liksom inga ord när det gäller detta. Man kan ju konstatera då att det är främst män som häver ur sig detta.
  Sjukt är bara förnamnet. Bra av dig Pernilla, att du skriver om det, så viktigt!
  Och så till något annat.
  Män som respekterar kvinnor.
  Och så män som INTE respekterar kvinnor.
  Var ihop med en polis i många år, vi har en son ihop. Men, han var inte snäll emot mig.
  Han behandlade mig INTE som en man ska behandla sin kvinna.
  Därav skilsmässa. Idag är vi vänner.
  Trots allt som skett.
  Sorgligt nog går många kvinnor igenom ett helvete och godtar alldeles för mycket!
  Jag är nygift med en yngre man som ger mig kärlek, respekt och en lycka jag inte trodde var möjlig.
  Den snällaste killen jag någonsin träffat och han avgudar både mig och sin lilla dotter.

 • Paula skriver:

  Pernilla! Ibland måste man också se hur man själv reagerar och läser vissa kommentarer. Jag skrev för längesen om din tatuering som inte föll mig i smaken och du var inte lite otrevlig i ditt svar. Du borde veta bättre när någon som faktiskt gillar dig och har lyft dig under flera år faktiskt inte menar något elakt. Borde gå åt båda håll och du har ju verkligen själv ägnat dig åt nätmobbning tex om andras utseenden och gjort dig lustig över andra.
  Jag är vuxen nog att inte bry mig om VEM du är utan HUR du är.

 • Louise Pettersson skriver:

  Jag blev själv kallad ful som liten, ofta, av klasskompisar och andra i min skola. Jag blev mobbad på fritiden och i de stall jag red vilket resulterade att jag slutade rida.
  På den tiden fanns inte Facebook och internet på samma sätt som nu.
  Idag är jag 34 och jobbar ff med min självkänsla och självförtroende. Jag kan komma på mig själv att granska mig i spegeln och verkligen tycka illa om det jag ser- färgad av så gamla kommentarer och trots de faktum att jag är vuxen och ”borde veta bättre”.
  Så tänker jag på er som lever offentligt och får dessa kommentarer vardagligen (oftast) om allt ifrån klädstil, utseende, er personlighet, era livsval, hur ni uppfostrar era barn, hundar mm. De påverkar. Vare sig man vill eller inte. Och jag och kommer aldrig kunna förstå HUR någon kan säga så elaka kommentarer som man VET kan såra någon annan människa.
  Hur tänker man….

  Kram

 • Mona skriver:

  Vidrigt av en vuxen att skriva så.Benjamin var och är toppen.Du också Pernilla.Ni är så fina hela familjen.Trodde aldrig jag skulle läsa din blogg,men det gör jag nu och tycker du och dina fina barn är underbara.

 • Elenor skriver:

  Nätmobbning är aldrig okej så länge det gäller dina egna barn men hur tänkte du själv när du skrev följande om Kilian Karlsson Francois från Ung och bortskämd efter att ha satt honom på ett Finest mingel för några år sen i din blogg!?

  ”Ramlade även över den här bilden från igår. Vad i helvete. Vem ÄR han? Och framförallt VAD är han?! Jag säger bara, JISSES! Ibland är inte plastikkirurgi att rekommendera!”, skrev hon.

  https://nyheter24.se/noje/kandissverige/738861-wahlgrens-han-av-svt-profils-utseende

  Du är ju inte bättre själv Pernilla! Man ska ALDRIG kasta sten i glashus vet du väl!

  • Paula skriver:

   Även Freddie Wadling fick sig en känga utan att han gjort henne något. Jättetråkigt! Pernilla ska kanske inte klaga så mycket på andra när hon själv ger sig på oskyldiga.

  • Ulla skriver:

   Att du Pernilla anser dig ha rätt att kommentera någons utseende är häpnadsväckande. Om utseendet har påverkats av dåligt utförda skönhetsoperationer eller inte spelar ingen roll. Hur tror du det känns för killen som du fällde nedlåtande kommentarer om och som dessutom inte gjort några operationer.

 • Maggie skriver:

  Såg Benjamin hos Jesper på TV4morgon och han var så bra. Fin kille och så bra att han tog upp detta med nätmobbning och hur vi – många gånger vuxna – beter oss på sociala medier.

  Kram
  Maggie

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram