Frukost på Gothia, Benjamin i Nyhetsmorgon & nätmobbning


img_5151.jpg

 

Breakfast with a view!

 

img_5152.jpg

Utsikten vid frukosten på våning 29 på Gothia är verkligen häftig!!!

Älskar att starta morgonen i lugnt tempo och sitta med en kaffe och läsa tidningarna på datorn…


img_5146.jpg img_5145.jpg

 

Gull-killarna gav tummen upp till hotellfrukosten på Gothia!

 

 

img_5064.jpg

 

VARMA Pain au chocolat !  VEM kan motstå?!!

 

img_5061.jpg

 

Rabarberkompotten är magisk!

 

img_5059.jpgimg_5060.jpgimg_5071.jpgimg_5058-1.jpgI går morse låg jag  i sängen och kollade på Benjamin som gästade Nyhetsmorgon och sjöng 2 låtar!

 

Grymt bra framträdande!  SÅ stolt över min älskade Benjamin!

 


img_5054-1.jpg

 

Jesper Börjesson intervjuade Benjamin och de pratade om hans musik-karriär och hur det har varit att växa upp som barnartist och så kallat ”kändisbarn” . Om folks förutfattade meningar,  och om det ofta hårda klimat som ofta gäller på sociala medier. 

Som vuxen får man bara försöka ta det och tänka att ; alla kan inte gilla en –  men som BARN är det inte lika lätt att läsa elaka kommentarer utan att ta åt sig eller bli ledsen.

Benjamin tog faktiskt upp som exempel ett inlägg som just Jesper på Nyhetsmorgon (som intervjuade Benjamin) hade skrivit om Benjamin på Twitter, 2011 – efter att Benjamin medverkat i Barnprogrammet ”Flygande Mattan”.   

Det inlägget i sig kanske inte var så elakt eller elakt menat – men det som händer när vuxna människor gör sig ”lustiga” på barns bekostnad är att de sänder signaler till andra att det är ”ok” att  ”skoja” om barn – och så är drevet i gång.

Och i det här fallet så startade det en en serie med direkt elaka kommentarer om Benjamin . Saker som man inte ska behöva läsa om sig själv när man är 13 år – en  ganska känslig ålder dessutom…!

 

img_5055.jpg

 

Ludde Lundbladen VUXEN man , PAPPA med egna barn – refererar till vad hans barn har sagt om Benjamin efter att ha sett honom på TV  :  ”Han ser ut som en gris”.

Och det ska sedan andra vuxna sitta och skratta gott åt när dom läser det på hans Twitter….

Beklagligt tycker jag.

Inte konstigt att barn får ätstörningar och dålig självkänsla om vuxna beter sig så.

Så jag är STOLT över Benjamin att han vågade ta upp detta i sin intervju med Jesper , och faktiskt fick honom att tänka till – att vi måste ta ett ansvar som vuxna vad vi skriver på sociala medier.

SÄRSKILT när det handlar om barn.

 

 

Hela Jespers intervju med Benjamin i Nyhetsmorgon kan ni se HÄR.

86 reaktioner på “Frukost på Gothia, Benjamin i Nyhetsmorgon & nätmobbning”

1 2 3 4
 • Anna skriver:

  Jag fattar inte! vad sa Jesper som uppfattades som mobbing?

 • Johanna skriver:

  Reagerade lite på vad du svarade i förra inlägget när någon ifrågasatte Lailas alla blåtiror. Du skrev att hon gått ut med och förtydligat utåt sett att inget hänt. Men det är ju så misshandlade kvinnor agerar. Det är ju därför det aldrig upptäcks. Utåt sett förtydligar dom ju starkt att inget hänt och visar upp en helt annan bild än verkligheten så jag förstår inte vad du menar när du skrev så? Jag pratar inte om Laila nu och antyder verkligen inte att någonting hänt med henne utan jag pratar generellt om kvinnomisshandel nu och reagerade på att du inte verkar ha någon som helst koll på hur misshandlade kvinnor agerar? Varför tror du att kvinnomisshandel kan pågå i åratal utan att det upptäcks? Jo naturligtvis för att kvinnan skyddar mannen och ingen misstänker något eftersom mannen är normal och trevlig utåt sett och kvinnan visar upp en glad lycklig fasad utåt sett. Det var fruktansvärt att någon antydde något sånt om din bror, rent vidrigt faktiskt, men jag tyckte bara att det var ett lite märkligt svar från dig när det gällde ett så allvarligt ämne som kvinnomisshandel. Alltså rent generellt.

  • Anne skriver:

   Men jag håller ju helt och hållet med dig!
   Misshandel är vanligare än vi tror. Och tyvärr så skyddar de flesta kvinnorna sina män ända in i kaklet.
   Speciellt om det finns barn med och speciellt om det handlar om en känd människa som utfört dådet.
   Att förneka, ljuga och försvara är vardagsmat för många misshandlade kvinnor.
   Visste du inte det Pernilla?
   Laila drog på sig två el tre blåtiror under sina år med Niclas….
   Det har inte hänt efter att de separerade och ej heller före Niclas tid.
   Att Laila valde att skydda Niclas är väl solklart, de har en son ihop.
   Pernilla, snälla du läs på mer om misshandlade kvinnor!!!!!
   Jag levde med en man som misshandlade mig. Inte ofta, men det förekom 5 gånger under 8 år ihop.
   Och jag skyllde på annat, när jag kom med blåmärken och svullet ansikte. ALDRIG att jag skulle svika min dåvarande man genom att berätta vad han gjort! Aldrig, aldrig!
   Vi har två barn ihop, vill inte att de ska veta.
   Pernilla, jag hoppas att du tar till dig detta om kvinnomisshandel som tyvärr är vanligare än vi någonsin kan tro.
   Även de snällaste och mest sympatiska männen kan slå, vid rätt (eller fel) tillfälle.
   Tro mig, ingen kan ens tro att min exmake kan göra en fluga förnär. Han är världens snällaste annars.
   Ta gärna upp detta i er excellenta podd! Superviktigt ämne.
   Kram

 • Johanna skriver:

  HEJ NIKE(igen)!efter att ha läst dina kommenterar ingående så verkar du ha en del kunskap om ämnet!oerhört viktigt att det finns kvinnor med engagemang,det verkar du ha!du belyser myntets 2 sidor mycket bra, ger konstruktiv kritik, du har många poänger,bland annat där du reflekterar över kändisar påverkan på samhället( kan pernilla engagera sig i Bris t.e.x?)

  Håller med att att detta ämne som diskuteras på denna blogg kanske inte är rätt forum,det är så mycket strörre än så,men vi måste gräva där vi står.Pernilla är oerhört känd och har ett starkt varumärke,så det är OERHÖRT bra att hon tar upp detta ämne!
  Nike,tycker att du verkar vara engagerad,intelligent och vettig,låt dig inte falla in i de låga kommentarerans nivå!
  Enade vi stå söndrande vi falla!kändis som okändis!kram

  • Nike skriver:

   Tack snälla du. Nej kommentarerna här är ju mest av typen ”lägg av” vilket är ganska knepigt att bemöta så jag tar inte åt mig.
   Ja Pernilla har ett starkt varumärke och har något att leva upp till. nu kommenterar jag även andra saker kring henne du kanske inte kommer hålla med om men kul att någon som förstår vad jag vill ha sagt också hittat hit. Hoppas på att se mer av dig. Kram själv.

 • anne skriver:

  Hotell frukost är det bland de bästa. …
  Kollade klippet från nyhetsmorgon när din son var med.
  Fin.ödmjuk.tallang..♥
  Glädjespridare är vad jag tycker om er alla i familjen. ♥♥♥

 • Bettan skriver:

  Håller med många kommentarer här angående ”kasta inte sten i glashus” och det faktum att familjen frivilligt exponerar sig hårt. Men ALLA bör hålla en hyfsad ton i offentliga media.
  LITE irriterande att ” beundrarskaran” köper allt med hull och hår. För dem kan idoler ALDRIG göra fel!
  MYCKET irriterande är den reklam som hela tiden dyker upp och stör textläsningen. Får den verkligen någon effekt? Själv läser jag den aldrig – skyndar mig att trycka bort den!!

 • Johanna skriver:

  Hej Nike!jag brukar inte kommentera blogginlägg men detta ämne fick mig att reagera!jag har precis läst andras kommentarer och många tycker att även Pernilla har utsatt andra för nätmobbning(kastat sten i glashus)OM så är fallet så är det otroligt viktigt att belysa detta ämne!Vad skall vi göra för att få ett bättre klimat på nätet?vad går gränsen mellan humor och kränkning?

  Jag försvarar inte Pernillas uttalande genom åren(har inte den informationen) utan mitt inlägg var mer en objektiv granskning om balansgången mellan offentlighet och kränkande betende. Det finns ju alltid 2 sidor av myntet vad vi än må tycka!kram

  • Nike skriver:

   Hej och tack för en sansad och insiktsfull kommentar till mig. Det är en sällsynt vara här 😉
   Självklart är frågan oerhört viktig och männens beteende indet här fallet under all kritik. Däremot ser jag inte bloggen som rätt forum att diskutera problemet då det är ett enormt problem som förtjänar en bättre plats. Min invändning var delvis att p själv hänger ut två personer med namn ich bild och kommentarer gjorda för sex år sen. Det är samma nivå som hon själv angriper vilket får mig att reagera på hennes kredibilitet i frågan (bortsett från andra elaka saker som hon själv sagt). Jag tycker också att en människa med hennes magnitud kan ägna dig åt ideelt arbete i frågan om man anser den viktig i det att hon absolut kan göra skillnad. Vi får se om hon går i replik på förslaget men det har inte skett förut. Stor kram själv och sommar-hälsningar frpn Nike

   • Christina skriver:

    Nike,får man lov att fråga om du är arbetslös? Det verkar ju så. Annars, sök jobb som skribent på nån blaska nånstans vettja:)

   • Anna skriver:

    Det finns folk som har oregelbunden arbetstid om du inte visste!!

   • Nike skriver:

    Hej Carina. Jag har jobbat som skribent / krönikör och planerar ev att göra det igen. Jag är egen företagare och har givit mig själv en rejäl semester. Det tar ju heller inte evigheter att skriva en kommentar. Trevlig måndag. :)

   • Adidas skriver:

    Egen företagare! Har du en hemsida kanske vore kul att se dig och kanske skriva en mail / kommentar eller två eller tre….

   • Nike skriver:

    Hej Adidas. Jag kommenterar här i egenskap av privatperson och inte som företagare. Därav är du varmt välkommen att lämna dina kommentarer till mig här visningsbara för alla precis som mina är. Jag ser fram emot att höra av dig. Ha en härlig tisdag. :)

 • Johanna skriver:

  Pernilla!Tycker att det är enastående att du tar upp detta ämne,texten ovan beskriver exakt vad som sker i samhället och har eskalerat de senaste åren,kränkande behandling och ”rätten”att skriva vad som helst till och om människor och barn genom internet!!
  Påhopp och jantelag har alltid funnits som fenomen men det är först när folk kan vara anonyma och som detta otroligt låga,och primitiva beteende har fått ett alldeles för stort forum.

  Du om någon vet ju,som med största sannolikhet har känt detta bittra,arga och nedsättande beteende både på 80,90 och 2000tal,men som sagt tillgängligheten att bete sig helt ryggradslöst har tyvärr ökat enormt med internet!!

  Varför i jössenamn är många så arga på kändisar??vad har ni gjort EGENTLIGEN?den optimala hämnden skulle ju vara att ta med en så kallad ”kritiker” i en vecka eller två i en känd persons liv,få leva så kallat offentlig liv med ALLT vad det innebär,ganska säker på att det skulle leda till en total överraskning hur tufft det kan vara att vara på ”röda mattan” Fy sitta på ”mammas gata” och döma och kränka andra utan någon som helst självinsikt är små människor utan någon utvecklingspotential.SYND om dem som kastar bort sitt enda liv på att hänga upp sig i andra istället för att ta tag i sitt liv!

  Ni är fantastiska på alla plan,ni kämpar på mot ondskan genom era öppenhjärtliga personligheter,godheten måste segra!!

  • Nike skriver:

   Hej Johanna. Det där var ju inte bara dumt sagt utan helt insiktslöst. Om du syftar på Jesper så har han uppenbarligen iaf tagit sig in i tv husen Jag glorifierar inte det någonstans men du kan ju själv försöka med den bedriften om du inte redan är där och berätta för mig hur det gick. Om du menar oss som kritiserar Pernilla för att hon själv betett sig väldigt illa i sociala medier så undrar jag stilla hur du försvarar det? Att leva som kändis har säkert baksidor men att säga att folk är fula upprepade gånger är nog inte en av dem. Att sen säga att folk ska tänka efter innan de skriver gör ju saken ännu mer beklämmande.

 • Kickis skriver:

  Tycker han verkar vara en ödjuk och fin kille som kan stå på egna ben som artist! Lycka Till!

 • Katarina E skriver:

  Hur kan vuxna människor offentligt dissa ett barn? Benjamin är hur gullig som helst och har en stor talang. Men i sverige funkar inte det, då ska man tas mer.

 • Helena skriver:

  Rätt av Benjamin och fin intervju. Men nej, du känns inte som rätt person att moralisera över detta. Mycket skitsnack på fjortisnivå har man hört från dig genom åren. Utan tillstymmelse till att vara ödmjuk inför att folk kan ta illa upp. Kanske borde du lära en del av dina barn? De verkar mognare och fnittrar inte hysteriskt bort sina tillkortakommanden. Men antar att de påverkats av sin uppväxt…

 • Junitjej skriver:

  Bra intervju med Benjamin!

  Men jag har för mig att du heller inte alltid har varit så snäll mot alla. Du har väl skrivit inlägg i negativ bemärkelse om några kändisar?!

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  Hotellfrukost Pernilla lugn morgon 🎧 love it…
  Benjamin du är en stjärna 🌟

 • Sandra, Jkpg skriver:

  Vilken härlig helg ni har i Götet!
  Benjamin är sååå fantastisk på alla sätt och vis. Tycker det var jättebra av honom att ta upp det med Jesper. Heja Benjamin 👏🏽👍🏽
  Alla behöver någon gång får sig en tankeställare. Det är vi vuxna som skapar barnens framtid så var snälla mot varandra😊

  Kram Sandra 💜

 • Simon skriver:

  Du är väl knappast rätt person att uttala dig om sånt! Som om inte du öppet mobbat och förolämpat människor – även om det inte var barn men det spelar ingen roll.
  Snacka om att vända kappan efter vinden. Du själv kan håna människor men så fort det gäller dina barn blir du helt hysterisk. Att Jesper skulle ha satt igång en ”serie” av mobbning…. asså snälla, chilla!!!
  Du skriver att det är beklagligt hur vuxna beter sig. Ja, det är sant men det inkluderar även dig själv Pernilla Wahlgren som flera gånger betett dig så illa. Det verkar du ha glömt alldeles???
  Vore kanske på sin plats med en förklaring hur du tänker……..

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram