Frukost på Gothia, Benjamin i Nyhetsmorgon & nätmobbning


img_5151.jpg

 

Breakfast with a view!

 

img_5152.jpg

Utsikten vid frukosten på våning 29 på Gothia är verkligen häftig!!!

Älskar att starta morgonen i lugnt tempo och sitta med en kaffe och läsa tidningarna på datorn…


img_5146.jpg img_5145.jpg

 

Gull-killarna gav tummen upp till hotellfrukosten på Gothia!

 

 

img_5064.jpg

 

VARMA Pain au chocolat !  VEM kan motstå?!!

 

img_5061.jpg

 

Rabarberkompotten är magisk!

 

img_5059.jpgimg_5060.jpgimg_5071.jpgimg_5058-1.jpgI går morse låg jag  i sängen och kollade på Benjamin som gästade Nyhetsmorgon och sjöng 2 låtar!

 

Grymt bra framträdande!  SÅ stolt över min älskade Benjamin!

 


img_5054-1.jpg

 

Jesper Börjesson intervjuade Benjamin och de pratade om hans musik-karriär och hur det har varit att växa upp som barnartist och så kallat ”kändisbarn” . Om folks förutfattade meningar,  och om det ofta hårda klimat som ofta gäller på sociala medier. 

Som vuxen får man bara försöka ta det och tänka att ; alla kan inte gilla en –  men som BARN är det inte lika lätt att läsa elaka kommentarer utan att ta åt sig eller bli ledsen.

Benjamin tog faktiskt upp som exempel ett inlägg som just Jesper på Nyhetsmorgon (som intervjuade Benjamin) hade skrivit om Benjamin på Twitter, 2011 – efter att Benjamin medverkat i Barnprogrammet ”Flygande Mattan”.   

Det inlägget i sig kanske inte var så elakt eller elakt menat – men det som händer när vuxna människor gör sig ”lustiga” på barns bekostnad är att de sänder signaler till andra att det är ”ok” att  ”skoja” om barn – och så är drevet i gång.

Och i det här fallet så startade det en en serie med direkt elaka kommentarer om Benjamin . Saker som man inte ska behöva läsa om sig själv när man är 13 år – en  ganska känslig ålder dessutom…!

 

img_5055.jpg

 

Ludde Lundbladen VUXEN man , PAPPA med egna barn – refererar till vad hans barn har sagt om Benjamin efter att ha sett honom på TV  :  ”Han ser ut som en gris”.

Och det ska sedan andra vuxna sitta och skratta gott åt när dom läser det på hans Twitter….

Beklagligt tycker jag.

Inte konstigt att barn får ätstörningar och dålig självkänsla om vuxna beter sig så.

Så jag är STOLT över Benjamin att han vågade ta upp detta i sin intervju med Jesper , och faktiskt fick honom att tänka till – att vi måste ta ett ansvar som vuxna vad vi skriver på sociala medier.

SÄRSKILT när det handlar om barn.

 

 

Hela Jespers intervju med Benjamin i Nyhetsmorgon kan ni se HÄR.

86 reaktioner på “Frukost på Gothia, Benjamin i Nyhetsmorgon & nätmobbning”

1 2 3 4
 • alma skriver:

  Jaha nu har semestern börjat på psykavdelningarna.

 • Irene skriver:

  Benji var super!

 • K skriver:

  Mycket kritik mot P nuförtiden, vad beror det på tro? Är hon för framgångsrik, omogen, osmart, glättig, överexponerad, humoristisk, naiv, räkmackeliv? Förmodligen en blandning av all of the above!

  • Simon skriver:

   Eller så kommer det kritik mot henne för hennes moralpredikningar som hon själv inte lever efter……

 • Bettan skriver:

  Bra reklam för hotellet och nöjesparken Pernilla!

 • Mats Holgersson skriver:

  Hej.
  Ni är verkligen en härlig familj som tar det som er eget när det gäller humor ( Det har ni massor av ), allvarligheter mm och det uppskattar jag när man ser er på TV. Tyvärr har man inte träffat er i verkliga livet, fast man skulle vilja. Jag hoppas att ni i inte tar illa upp för jag har Autism – Asperger Syndrom, så det inte misstolkas det jag skriver här. Och så såg jag klippet på Benjamin och han var helt suverän jag gillade hans kommentarer mm, så han är verkligen en positiv person som står upp för sig för det han talar om mm och det gillar jag. Han kunde kanske ge lite av sin självkänsla till en annan också, för det skulle jag behöva också. Så jag skickar varma hälsningar till er hela familjen, så får ni ha det så bra.
  Mvh: Mats Holgersson

 • Annicka skriver:

  Mobbing är vidrigt! Riktigt vidrigt, så även misshandel, av alla de slag.
  Själv har jag i min vänkrets en väninna som blir misshandlad av sin man.
  Hon berättar detta enbart för mig och jag för inget vidare för hennes skull. Hon vill ha det så.
  Hon skyddar honom trots det han gör mot henne.
  Hon har råkat ‘ramla i trappan’, slog sig på badhuset mm… mm
  Pernilla det är väldigt många som ljuger för att skydda sina män.
  Laila fick två blåtiror för att hon svimmat vid båda tillfällen. Svimmat pga vätskebrist. Och föll så illa, att det slutade med ett klockrent blåöga av den värre sorten.
  Enligt läkare jag pratat med är det INTE troligt att man ramlar på det sättet pga att man svimmat. Hellre troligt att man slår i bakhuvudet eller får andra skador på kroppen.

  • Christina skriver:

   Annika, vad tycker du Pernilla ska göra med din information? Nähä, man får ingen blåtira när man har svimmat.. och? Ska hon förmedla den infon vidare till någon eller vad ska hon göra? Jag tycker personligen ni som går på en massa om Pernillas bror o fd svägerska är direkt sviniga.

  • K skriver:

   Fattar inte varför ni som skriver om detta gör det här, men INTE på Lailas blogg? Vad som än hänt så rör det väl inte P?

  • Anne skriver:

   Ge dig,hur kan du sitta och skriva om Laila i Pernillas blogg,om att Laila blivit misshandlad utav Niklas…För det första är Laila en otroligt stark kvinna,med skinn på näsa ,hon skulle aldrig hålla tyst om detta som du skriver vore sant,än mindre ha delad vårdnad om killen.skaffa dig ett liv,det första du kan göra är att inhämta källa på det du påstår.du är patetisk🤣

  • Myran skriver:

   Men du Annicka, du verkar verkligen vara lite blåst, varför är du inne på Pernillas blogg och tjattrar om detta? Har du hamnat på fel blogg av misstag eller? Handlade hennes inlägg om misshandel i par förhållanden, eller? Tänk innan du skriver en massa som inte har nån relevans till inlägget!!!

  • Ivalene skriver:

   OlPaa!ar!béns pela recriação de tão famoso prato.Cá em cas gostamos muito de alheiras, mas já há bastante tempo que deixamos de as fritar, costumamos cozinha-las na chapa como se de um bife trata-se, acompanhamos com grelos salteados e um pouco de batata frita, muito saboroso também.Mais uma vez parabéns pela receita.

 • Syrisk flykting skriver:

  Martyna Patecka har en jätte rolig barnvideo på Facebook!

 • Hanna skriver:

  Ibland blåser det hårt på toppen Pernie, det inlägget slog lite slint kan man säga…några kommentarer på det?

 • Simon skriver:

  Total tystnad trots alla reaktioner… ångerfull kanske?!
  Helt ärligt, ju mer man tänker på ditt inlägg här – desto mer förbannad blir man. Sitter och skriver ut en ***** moralpredikan om hur vuxna ska bete sig när du själv öppet hånat och nedvärderat andra människor. HUR tänker du??
  Avslutningen med att ”stolt över att Benjamin tog upp det och fick Jesper att tänka till”….alltså på riktigt!! Det fanns INGENTING elakt i det han skrev; ordet käck är positivt. Sånt som du har skrivit om t.ex Freddie Wadling och Kilian (säkert ännu fler) är MYCKET värre och med de orden du använt dig av blir det direkta kränkningar och mobbning. Ta Kilian t.ex; har inte han några föräldrar o andra anhöriga som kan läsa vad som skrivs om honom??!!

  Det här med moral gäller alltså alla andra människor men inte dig själv??? Ser dessutom en repris på Arga Snickarn med er nu… här visar du också hur hysterisk du blir när någon är på B men själv går det bra att håna andras barn och andra människor. USCH!

 • Pia Widlund skriver:

  Såg inte programmet men om han konfronterade Jesper var det fantastiskt bra!

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram