I flyktinglägret i Libanon

Som ni förstår är detta en omtumlande och känslofylld resa vi gör , jag och Bianca…. Så mycket intryck – både glädje och sorg…! 

Vi har träffat såna fantastiska människor på den här resan! 

Både dom som har flytt undan kriget och som kämpar för att överleva – och dom som ägnar hela sitt liv åt att göra allt i sin makt för att hjälpa dessa stackars människor att inte bara överleva – utan att även få dom att ha en framtidstro! 

Utan Unicefs hjälp så hade inte alla dessa flyktingar klarat sig! 

12 miljoner människor har flytt från sina hem i Syrien! Och 6 miljoner av dom är BARN! 

Oskyldiga barn!!

I Libanon är just nu var fjärde invånare flyktingar från Syrien , och de Libanesiska folket har inte möjlighet att ta hand om de alla.   Utan UNICEF hade inte Libanon varit en trygg plats att fly till!

Men nu – tack vare UNICEF , så får de familjer som tvingats att fly från kriget  inte bara rent vatten , vaccin och gratis skolgång , utan de får även trygghet!    

Och är det nånting som alla dessa drabbade barn och vuxna är i behov av så är det att få känna sig just trygga…! 

Dock är flyktinglägren inte en human plats för barn att växa upp i. 

Inget barn ska behöva sova på golvet, frysa på nätterna och gå hungrig på dagen….! 

Det är  HÄR vi alla behövs!!!! Och det är här det är så oerhört värdefullt med Unicefs alla Världsföräldrar! 

Och att ALLA hjälper till – på sitt sätt!!!

DIN hjälp behövs NU! ❤️
Vi får inte berätta så mycket just nu , utan  jag kommer att berätta mer ingående så småningom. 

Låter bilderna tala just nu istället …..

Vi fick också besöka barnens skola. En skola som Unicef har startat enkom för alla flyktingbarn! 

Här får dom lära sig räkna, skriva och läsa & både arabiska, franska och engelska.
Det var underbart att se hur glada alla  barnen var i skolan , och hur ivriga dom var att lära sig nya saker!! 

Utan Unicefs skola hade dom bara drivit runt i lägren hela dagarna , och inte ens kunnat skriva sitt eget namn den dagen kriget förhoppningsvis tar slut och de kan få åka  hem igen…! 

Mörkret sänker sig över Libanon , och jag ska släcka lampan och sova nu – och drömma om fred på jorden och att alla barn fick somna varma och trygga…… 

47 reaktioner på “I flyktinglägret i Libanon”

1 2 3
 • Ninna skriver:

  Skärp er alla ni som hackar ner på de försynt kritiska kommentarerna! Alla har rätt att framföra sina åsikter även om de inte är så inställsamma som era! Det finns något positivt med P och B:s besök i flyktinglägret – viktigt att uppmärksamma detta hemska krig. Men, som någon annan skriver, kändisar gör inte detta gratis. Det är ett jobb för dem, även om de också har hjärtat på rätta stället och lider med de drabbade. Antagligen är detta besök en del av programmet med Wahlgrens. Alltså sponsrat och avlönat. Om jag har fel, lovar jag att be om ursäkt.

 • Märta skriver:

  Fantastiskt att ni engagerar er, det är mer än de flesta gör. Skänka pengar kan ju alla göra, men att verkligen åka dit kräver mod, och jag skiter fullständigt i vad ni har på er. Kramar till er båda!

  • O skriver:

   Ja, vad Bianca har på sig är egentligen oväsentligt i sammanhanget. Och det är inte säkert att flyktingarna upplever det på samma sätt som en del svenskar kanske gör. Flyktingarna kanske uppskattar att få se lite ”lyx”. Jag tror att Bianca har hjärtat på rätta stället.

 • Niklas skriver:

  Jag har i princip slutat läsa bloggen då WV bekräftade allt jag trodde om familjen Wahlgren. För mig personligen är det yta och stor osäkerhet hos Pernilla. Men! Då jag ser att hon gör detta blir jag varm. Jag har sagt det förr. Du Pernilla vet vad ditt varumärke är värt och du har jobbat hårt för det. Det är i mina ögon det överlägset största du gjort i din karriär. Jag önskar att du gjorde mer sånt här isf hunddiscon och Thailandsresor. För du är en av de få i Sverige som skulle kunna påverka. Bra mycket mer än de flesta politiker.
  Åter tänker jag på Carola som hamnade i häkte i Grekland för att hon försökte hindra ett brott då hon hjälpte flyktingar och sen tog hem 6(?) st till sig i Sverige. Så behöver absolut inte alla göra men det blev rubriker och säkert skänkte flera av hellre fans pengar eller engagerade sig. Så funkar kändisskapet. Jag jobbar med det så kag har viss insikt och berättar gärna mer privat om du är nyfiken men det här kan ju du på dina fem.

  Sen antar jag att Pernilla ÄR sponsrad och inte åkt på eget bevåg men vad spelar det för roll? Hon lär prata om det i podden , hon skriver om det här och hon är involverad i ett projekt hon inte för berätta om som säkert leder till något bra. Visst kan man hitta på ännu mer man kan göra med hennes närvaro där men jag tycker det är jättebra Pernilla att du engagerar dig och hoppas att du kommer göra mer sånt här av din tid. Jag tror du har makt att påverka. Använd den. Kram.

  • O skriver:

   Bra där Niklas! Jag har tänkt ungefär detsamma, och delar dina åsikter. Carola upplever jag som äkta och genuin i sin strävan att hjälpa. Jag tror att det även finns ett genuint frö hos Pernilla.

 • solveig skriver:

  Vad blir bättre av att kändisar sänds till krisområden? De pengarna, resor, hotellrum och deras ersättning i pengar, de gör inget utan betalning, borde läggas på flyktingarna istället. Blir så trött på kändisar som helt plötsligt blir så ömhjärtade. De tjänar så mycket pengar på all reklam de gör så de kan gott ge en slant till hjälpverksamhet.

  • Rosa skriver:

   Det är väl ändå Unicef som bjuder in dessa ”kändisar” så varför inte kontakta de istället?

  • Lena skriver:

   Håller helt med. Förstår inte hur flyktingarna blir hjälpta genom att kändisar åker till flyktinglägren. Kanske är det inte Pernilla och Bianca som ska kritiseras utan UNICEF som slösar med pengar genom att betala dessa resor. Pengar som säkert skulle behövas bättre i lägren. Jag har ibland skänkt pengar till UNICEF men när jag nu ser vad de slösar pengar på kommer jag inte längre att skänka några pengar till den organisationen.

 • Rosa skriver:

  Underbara ni som engagerar er, gripande bilder. Vi får aldrig sluta hoppas på att det blir bra en dag, för alla.

 • Sanna skriver:

  Jag tycker det fantastiskt det ni gör!!! Och jag blir lite beklämd över vissa kommentarer här inne. Hoppas du Pernilla och Bianca tar till er av oss som tycker ni gör något oerhört bra ❤ belyser en fruktansvärd situation och inspirerar oss som läser att göra något för att bidra. Det är lätt att tänka att man vill hjälpa till men ni GÖR något! Berätta gärna mer så småningom för oss läsare vad vi kan göra ❤❤❤

 • Lena skriver:

  Det var ett himla gnällande, telefoner (som man ofta använder som kamera), designerjeans (hur ser man det)? Jeans med hål på kan man köpa överallt för en billig peng. Förstår faktiskt inte varför man hela tiden skall hitta något att anmärka på. Ingen kan göra allt men om vi hjälps åt kanske.

 • Kalle skriver:

  Saknar verklighetsförankring…

 • Anne skriver:

  Vi er fra vår verden og flyktninger i Libanon fra sin verden. Man kan late som man er fra samme verden, men det er man ikke. Så derfor blir jeg inspirert og takknemlig for det dere gjør.

 • P skriver:

  Krig fattigdom och modejeans med hål….

 • Emma skriver:

  Tycker Bianca buda gömma telefonen och klä sig mer dagliga kläder som passar till situationen

 • Hanna skriver:

  Stör mig på att Bianca sätter på sig töntiga ”designerjeans” med hål på, tänk lite snälla.

  • Ellinor skriver:

   Jeans med hål på kan du köpa för 199 kr. Tror inte ett par byxor förändrar Biancas engagemang eller det hon är där för att göra.
   Kanske borde du reflektera över allt det andra man ser på bilderna istället..?

   • Hilde skriver:

    Skiter i vad de kostar, man kan sätta på sig nåt mer passande, eller hon kanske ska ha en tiara på huvet också?

 • Sifia skriver:

  Är det en Starbucksmugg du håller i? Åka hem till vad? Syrien är i ruiner.

 • Maria, Skåne skriver:

  Fina Pernilla & Bianca❤Ett ljus i mörkret…lyser lång väg! All kärlek till er

 • Krister skriver:

  – Ytlig välgörenhet är som att tända rökelse vid samhällets smutsiga kloakutlopp./Ellen Key

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram