I flyktinglägret i Libanon

Som ni förstår är detta en omtumlande och känslofylld resa vi gör , jag och Bianca…. Så mycket intryck – både glädje och sorg…! 

Vi har träffat såna fantastiska människor på den här resan! 

Både dom som har flytt undan kriget och som kämpar för att överleva – och dom som ägnar hela sitt liv åt att göra allt i sin makt för att hjälpa dessa stackars människor att inte bara överleva – utan att även få dom att ha en framtidstro! 

Utan Unicefs hjälp så hade inte alla dessa flyktingar klarat sig! 

12 miljoner människor har flytt från sina hem i Syrien! Och 6 miljoner av dom är BARN! 

Oskyldiga barn!!

I Libanon är just nu var fjärde invånare flyktingar från Syrien , och de Libanesiska folket har inte möjlighet att ta hand om de alla.   Utan UNICEF hade inte Libanon varit en trygg plats att fly till!

Men nu – tack vare UNICEF , så får de familjer som tvingats att fly från kriget  inte bara rent vatten , vaccin och gratis skolgång , utan de får även trygghet!    

Och är det nånting som alla dessa drabbade barn och vuxna är i behov av så är det att få känna sig just trygga…! 

Dock är flyktinglägren inte en human plats för barn att växa upp i. 

Inget barn ska behöva sova på golvet, frysa på nätterna och gå hungrig på dagen….! 

Det är  HÄR vi alla behövs!!!! Och det är här det är så oerhört värdefullt med Unicefs alla Världsföräldrar! 

Och att ALLA hjälper till – på sitt sätt!!!

DIN hjälp behövs NU! ❤️
Vi får inte berätta så mycket just nu , utan  jag kommer att berätta mer ingående så småningom. 

Låter bilderna tala just nu istället …..

Vi fick också besöka barnens skola. En skola som Unicef har startat enkom för alla flyktingbarn! 

Här får dom lära sig räkna, skriva och läsa & både arabiska, franska och engelska.
Det var underbart att se hur glada alla  barnen var i skolan , och hur ivriga dom var att lära sig nya saker!! 

Utan Unicefs skola hade dom bara drivit runt i lägren hela dagarna , och inte ens kunnat skriva sitt eget namn den dagen kriget förhoppningsvis tar slut och de kan få åka  hem igen…! 

Mörkret sänker sig över Libanon , och jag ska släcka lampan och sova nu – och drömma om fred på jorden och att alla barn fick somna varma och trygga…… 

47 reaktioner på “I flyktinglägret i Libanon”

1 2 3
 • Linda H skriver:

  Vilken resa ni gjort :)

 • Niklas skriver:

  Ang ditt senaste inlägg: Men NEJ!!! Inte ett sminkinlägg, tävling, ytlighet mitt i dina inlägg från Libanon. Nu försvann ju all trovärdighet. Jag fattar att sponsorn vill ha ut det asap (?) men Kunde du inte publicerat då du kom hem??? 😡😡😡 du måste ju tänka på hur innehållet levereras???

 • Helene skriver:

  Jag har inget emot att ni åker dit men ser inte riktigt hur ert engagemang gör skillnad. Det är bättre nu gör någon konsert eller bloppis och skickar pengar istället. Barnen får inte mer för att ni är där. Eller arbeta på plats med att skänka mat och kläder. Ett jippo tror jag tyvärr inte göra skillnad.

 • Cajsa skriver:

  Fantastiskt att en av världens största humanitära kriser som nu är inne på sitt sjunde år belyses. Vi kan inte prata för mycket om kriget i Syrien. Och alla ni som klagar på hur Pernilla Wahlgren med dotter ser ut och för sig på plats, varför får man inte vara sminkad när man besöker ett flyktingläger? Får Migrationsverkets tjänstemän vara sminkade när de åker väg på kvotresor? Vad är skillnaden? Och, är det överhuvudet taget relevant att prata om detta i sammanhanget? Fokusera istället på de 13,5 miljoner människor i Syrien som behöver hjälp. Fortfarande förbannad? Skänk en slant då istället till en organisation som inte har gooodwillambassadörer. Huvudsaken är ju att du gör något! Och vill du inte göra något, så kritisera inte dem som agerar på det sätt som de kan.

 • Hilde skriver:

  Hoppas verkligen inte att de får betalt för att göra detta, det vore ju superpatetiskt och falskt!

 • Ninna skriver:

  Varje kommentar som avviker från hyllningskörens sedvanliga beröm tenderar att kallas dumma eller avundsjuka. Har ni inget bättre argument att komma med?

 • Jenny skriver:

  Nej gillar inte heller när kändisar åker iväg och minglar i flyktingläger. Hade varit bättre att köra 2 musikal föreställningar per dag i Stockholm i en vecka och donerar alla inkomsterna.

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Fantastiska ni ❤️❤️❤️
  Bilderna säger allt 💔❤️

 • Sandra skriver:

  Jag kommer ifrån libanon och tycker de är sjukt coolt att ni är där, och vad är det med er alla som klagar på biancas kläder? Vad ska hon ha på sig tycker ni? Herregud de inget fel på hennes kläder

 • Eva skriver:

  Jättebra initiativ. Jag tycker det är värt mycket att Pernilla och Bianca gör detta. De belyser en katastrof, det gör att fler får upp ögonen för det och då kan fler bidra. De hjälper till att sprida goda ringar på vattnet!

 • Camilla skriver:

  Ok, sa manga dumma kommentarer har. Klart att de far resan betald och sakert kommer detta visas i Wahlgreens Varld..MEN tank pa det positiva, de sprider kunskap som kommer visas i Sverige och fa folk att oppna ogonen! De anvander sitt kandis skap pa ett positivt satt! Genom instagram, bloggen och aven tv showen sa kan de ju na flera tusentals mannsikor! Sa tycker allt ar a win win! 100% har de vall hjartat i detta da de gav unicef presenter till varandra till julklappar! Och genom att de har sa manga foljare kan de ju sprida ordet vidare och fa mera folk att skanka till Unicef! Sen tycker jag inte att de sag ut som modeflugor alls, utan var vanligt kladd! Som vilken Svensson som helst.
  Trist att manga av er inte SER langre an avundsjukan..
  You go Pernilla & Bianca!

 • Lina skriver:

  Det blir lite skrattretande att just ni två är där speciellt när man följt er i Wahlgrens värld och sett hur ni lever. Trovärdigheten försvinner när ni trots denna situation står där med mobiltelefon i hand, fixade samt även posar på bild. Som någon annan skrev vad kostar detta kalaset? Resa, hotell och uppehälle och säkert en lön på det. Ja du Pernilla man kan drömma om fred på jorden men långt …..Långt ifrån alla barn somnar varma och trygga.

 • Maritha skriver:

  Så BRA gjort av er att engagera er och faktiskt GÖRA något konkret❤😀👍🏻medan alla här kan sitta framför en skärm och störa sig på allting från klädval eller hur ytligt eller äkta engagemang det är eller om det är sponsrat eller inte👎🏽Tänk om alla använde sin tid och engagemang till att GÖRA NÅGONTING istället för att sitta på arslet och klaga. Vad mycket bättre allt skulle bli😀Heja Er👏🏼

 • Ola skriver:

  Hej! Otroligt inspirerande och berörande det ni gör! Ni är grymma du och Bianca. En helt annan fråga, köpt din kokbok och tänkte göra din sons linssoppa. I receptet står det att man ska byta ut potatis och krossade tomater mot linser. Vilka sorts linser och hur mycket? Kram!

 • Ninna skriver:

  Det finns något positivt med P och B:s besök i flyktinglägret – viktigt att uppmärksamma detta hemska krig. Men, som någon annan skriver, kändisar gör inte detta gratis. Det är ett jobb för dem, även om de också har hjärtat på rätta stället och lider med de drabbade. Antagligen är detta besök en del av programmet med Wahlgrens. Alltså sponsrat och avlönat. Om jag har fel, lovar jag att be om ursäkt.

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram