Inte coolt alls.

Skrivet av: Pernilla Wahlgren 2011-12-09 08:00

Såg en annons i dagens tidning om att Freddie Wadling ska ut på Turne. Nu är ju inte jag något fan av honom över huvud taget. Har aldrig sett hans “storhet” , utan jag blir mest rädd när jag ser och hör honom.
Men det som skrämmer mig mest – eller iallafall gör mig oerhört irriterad – är varför han måste sitta med en CIGARETT i handen på sin Turneaffisch…?!


Missförstå mig rätt nu. Var och en gör vad den vill på sin fritid och jag  driver absolut ingen antirök-kampanj annars. Men det är så otroligt onödigt att stoltsera med det offentligt!
Självklart vet jag att det inte är nåt nytt med rockmusiker eller filmstjärnor som poserar med en cigg på bild. Det har funnits i alla tider. Men ärligt talat. Det är 2011 nu och ALLA vet väl vid det här laget att det Inte är “coolt” att röka…!!
Så varför skylta med det?!
James Deans tid, så visste man liksom inte bättre. Men idag när man faktiskt vet hur farligt det är med rökning, så förstår jag verkligen inte hur man tänker när man väljer en sån här bild att representera en skivartist?!
Är det fotografen eller skivbolaget som tycker att:
- Freddie , sitt med en cigg på bilden vet ja! Det blir aaaaascoolt!
Eller är det Freddie själv som tycker att rökningen är en så himla viktig del i hans liv att han absolut måste ha med det på bild..?!
Hur som.
Ingen kan ju påstå att han ser ut som hälsan själv iallafall. Så man kan ju alltid sätta upp den här affischen i skolorna , som ett varnande exempel för att ungdomar inte ska börja röka.
Då gör åtminstone bilden lite nytta…..!

158 kommentarer

 1. seks kilip skriver:

  seks kilip

  Pernillas Värld | Inte coolt alls.

 2. Michael Aho skriver:

  Tycker du borde tänka på vad du skriver, om du har den kapaciteten, man måste ha lite respekt för andra. Visst detta var ett tag sen men skicka ett mail vet jag, Skulle vilja diskutera lite med dig. Skulle finna det intressant. Jag tror inte du skulle ångra dig heller.

 3. Stefan skriver:

  Förstår att du Pernilla inte fattar att Freddie är en av de största. Du är ingen artist för fem öre och har aldrig haft koll. Synd att du kan överleva på skräpet du gör.

 4. Johannes skriver:

  Dra åt helvete din skata.

 5. Jimmy skriver:

  Jag blir rädd när jag ser och hör dig!

 6. Maria skriver:

  Oj, oj – det gick visst lite fort när jag skrev. Insåg efter mitt inlägg att detta var en gammal “tråd” och knappast något nytt inlägg från Pernilla. Alltså har Pernilla inte inspirerats av Charlottes inlägg. Se kommentaren nedan.
  Sorry!

  Maria

 7. Maria skriver:

  Håller med om att rökning inte är bra för hälsan, men bilden upprör mig inte och jag tror inte att den kommer att få ngra ungdomar att börja röka, jag tror inte att ngn orkar bry sig om att han röker. Och bilden kan ju inte sägas glamourisera rökning.

  Lite tråkigt är det dock att både Pernilla och Charlotte Pertelli nästan alltid skriver om samma saker. Charlotte tog ju upp detta med rökning för bara ngra dagar sedan och då blev det också ett ramaskri!

  Maria

 8. Andreas skriver:

  Otroligt vidrigt påhopp på en underbar artist. Vill karlen sitta med cigg på en affisch så låt han göra det, han är myndig och vänder sig till en vuxen publik. Håll dig till shopping och stäng kakhålet Pernilla.

 9. Linus skriver:

  Du är en riktigt vidrig person. Önskar dig all olycka.

 10. Thomas skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=Lib6fTLxizE

  Så kan du förfäras eller se bortom röken, se skönheten eller åtminstone lyssna och höra.

 11. Roffe skriver:

  Ytlighetsprinsessan utan karisma har uttryckt sig. Wadling är mera normal i utseende och personlighet än du själv fröken pimpinett. Undrar hur du skulle ha sett ut själv om du inte höll på med alla dina behandlingar och blekningar för att behaga din egen spegel. Wadling har en känsla när han sjunger, en känsla som få kommer i närheten av. Att han sitter med en cigg i handen kan störa dig är märkligt. Om nu alla vet bättre och vet att det är så skadligt m.m. då borde man inte ta notis om det. Vad kostar inte dina blekmedel, djurtestade medel på miljön? Har inte nåt stackars djur fått lida pin för att du vill vara fin?
  Skärp dig och lägg ner ditt självförnedrande ytliga liv, och inse att du står i skuggan av normala förortsungar som både lever ett liv i verklighet och står för sina brister.

 12. Glenn skriver:

  Sån himla tur att folk kommer minnas dig och din storhet Pernilla. Du har verkligen berört människor med “din” musik. Har man ingen riktig talang kan man alltid starta en blogg, eller varför inte färga håret? Tack för allt du givit mänskligheten Pernilla! Det bittraste inlägget jag läst på länge av ytlighetsprinsessan :(

 13. [...] fulare än allt Pernilla Wahlgren knattrar ner på sitt tangentbord, utan minsta tanke på att skrivkunnighet är ett privilegium som slösats på henne. Genomstykningen känns som det gamla retoriska greppet som brukar låta ”och då ska vi [...]

 14. Martin skriver:

  En medioker popsångerska som byggt sin karriär på att se bra ut + hora ut sig så mycket som möjligt i medier dissar en av våra största musiker.

  Snacka om att skjuta i stolpen.

 15. Björn skriver:

  Herregud vad alla hakar upp sej på att hon nämnde hans utseende.. shit!
  Skulle lätt kunnat skriva detta inlägg jag också, för tydligen är det inte alla som fattat vad hon vill säga. Det har inte med utseendet att göra, det har fortfarande med att han sitter med en cigarett i näven som hon skriver om. Tycker det är ungefär lika idiotiskt som att sitta med en spruta med knark i näven. Det sänder fortfarande fel signaler till ungdomar som kollar mycket i tidningar osv och som inte har så bra självförtroende. Jag vet, jag har varit där.
  Och jag tycker att Pernilla är lätt vackrare än nästan alla kändisar vi har i sverige, och jag är ändå bög… Snälla, knip igen istället för att bete er som troll, medmänniskor…

 16. Fredo skriver:

  Läser man texten utan förutfattade meningar så är det ju ganska tänkvärt, men har man redan en negativ uppfattning om P så är det klart man tar det på “fel sätt”.
  Att hon sedan ses med en cigg i näven på en smygtagen bild kan väl knappast jämföras med en reklam affisch? =)

 17. maria skriver:

  Pälsbärare är faen så mkt värre än en Wadling som röker. Du går dessutom till rent personangrepp. Slutar läsa din blogg nu!

 18. Ola skriver:

  Hade jag haft ett förflutet från inavel och inte kunnat sjunga så hade jag åxå varit sur för jämnan, men absolut inte attackera Wadling. Men vad kan man vänta sej av en häxa som låter äldsta sonen ta henne i tvåan

 19. Soctanten skriver:

  Jag är stum av förundran över hur du kan uttrycka dig som du gjort. Hur någon ser ut är väl ändå inget man kan rå för? Men ser man ut som du kanske man förbehåller sig rätten att se ner på andra? Pinsamt, pinsamt…

 20. Anse skriver:

  Hittat på nätet:

  18.apr.2004, kl.15:04

  Pernilla Wahlgren…

  …brukar ju synas med en cigg i hand!

 21. Kristina Nygren skriver:

  Det är bara synd om dig att du tror att du kan uttrycka dig så nedlåtande om en sån bra artist,… du verkar ouppfostrad !!
  och bloggen din är det första gången o sista jag är in på, (såg på FB att du skrivt så elakt,.) din blogg är lika tråkig som alla de andra som skriver om mode o mat o tjat
  sen är jag inget fan” av dig heller har aldrig varit,.. du sjunger Bra inte tu tal om det men det är inget man känner något av, i sitt innersta, det är så ytligt,..!!

 22. dv skriver:

  Hehe, det här måste vara en blogg-rape. Om inte tycker jag synd om dig Pernilla.

 23. Lotta skriver:

  underbart! jag har nyupptäckt freddies musik tack vare denna ‘debatt”. fy fan va bra han är. brukade lyssna på honom på 90-talet men glömt bort honom. och nu, lyssnar igenom massa grejer han gjort. som salva för själen.

  nä du pernilla. tror inte du förstår vilka jobbiga signaler du sänder genom alla tidningsomslag och tv-program du medverkar i. jag stannar där.

 24. Ulf Gustavsson skriver:

  Riktigt lågt av Dig Pernilla, från och med nu har jag en helt ny syn på Dig.

  Blä…

 25. En som vet... skriver:

  Kul! Verkligen! Så otroligt humoristiskt att läsa bimbotankar!
  Kul oxå att du vågar kritisera andra människor när din son uppför sig som en jäkla bratig snorunge bakom scen. Bra föräldraskap? NOT!

 26. . skriver:

  hej!

 27. suck skriver:

  haha och det ska komma från en b-kändis från en b-kändis familj.
  detta är fan inte sant. om du pernilla kunde sjunga med den känslan somm freddie gör…så kanske du skulle sälja mer än 200 skivor.
  och slippa åka på b-kändis julturneer.
  du och din f ……..får mig att må illa

 28. Degduj Eb Dna Pu Dnats skriver:

  Cigaretter är jättebra, för då behöver man inte fundera på vad man ska göra med sina händer. Dessutom är det 1965, inte 2011.

 29. Häxjakt skriver:

  “Forumtyckarnas häxjakter äro outgrundliga”. Så sant, så sant Bryan. Undrar om de vet själva varför de är arga, eller om de bara vaknade upp på fel sida …

 30. Erik skriver:

  Pernilla Wahlgren ger Freddie Wahlgren en dålig recension. Jösses. Vad ska man säga? Modigt i alla fall.

 31. slitz skriver:

  fy tusan. Jag tycker det är omoraliskt att vika ut sig!!
  Sluta internettrolla pernilla!!! Jag har aldrig varit ett fan av dig heller.

 32. Kim skriver:

  Vad har Freddie Wadling gjort dig?????? såg honom på På spåret, när han sjöng duett med en tjej… och det var inget fel på det framträdandet… att klanka ned på honom för att han inte ser ut som någon Adonis är lågvattenmärke. och Pernilla är det bättre när du röker offentligt??? det är väl lika farligt då… håll dig ifrån dessa lågvattenmärken.. är man som du offentlig person som skriver i en blogg.. då blir man påhoppad…

  Ha en bra dag.

 33. Renzi skriver:

  Jag kräks på alla dessa dussinbloggar om “glamour”, mode, design och shopping. Var kommer alla dessa blåsta våp ifrån för vilka detta är intressant nog att ägna mer än en flyende tanke? Det går utför med kvinnligheten…

 34. Rick skriver:

  @Per, 18:26: Åja, Christina Schollin har väl lite talang i alla fall? Och att hon fortfarande dessutom är sexigare än Pernilla vill ju inte säga litet….

 35. Mik skriver:

  Måste bara lägga en kommentar här, detta är historiskt!
  Pernilla, bra jobbat, hur du än gjorde så kan det aldrig göras ogjort och i längden tror jag det blir bättre för dig.

 36. nicke skriver:

  Hej Pernilla!
  Kul att du lämnat puberteten efter 40 år! Jag förstår att du är orolig och rädd att människor inte ser ut som dig själv, men tur är väl det! Vuxenlivet kan te sig lite märkligt ibland för den oinvigne/nyblivet vuxen, men oftast reder det mesta ut sig. Ha förtröstan och härda ut.

  XXXOOO

 37. nicke skriver:

  Hej Pernilla!
  Kul att du lämnat puberteten efter 40 år! Jag förstår att du är orolig och rädd att människor inte ser ut som dig själv, men tur är väl det! Vuxenlivet kan te sig lite märkligt ibland för den oinvigne/nyblivet vuxen, men oftast reder det mesta ut sig. Ha förtröstan och härda ut.

 38. Per skriver:

  Pernilla: Har haft ett ganska neutralt intryck av dig ända sedan 80-talet. När jag tänker efter vet jag inte vad du gjort sen dess, förutom att ständigt visa upp dina barn i skvallerpress/damtidningar. Med detta hjärndöda inlägg inser jag att du är en totalt verklighetsfrämmande, fördomsfull bimbo. En vidrig människa helt enkelt. Har inte lyssnat särskilt mycket på Freddie Wadling, men kan lätt konstatera att han har mer talang i sin lilltånagel än hela din släkt tillsammans. Skäms!!!

 39. Gustav skriver:

  Det enda som är störigt är de som klagar på kommentatorerna med argumentet “folk får ju skriva vad de vill”.

 40. Bryan skriver:

  Hittade hit från Cuzz. Läste ditt inlägg och la inte så mycket tankar vi det. Sen började jag läsa kommentarerna. Ojojoj. Så mycket till påhopp var väll ändå inte detta blogginlägg. Läser man Schulmans blogg så skulle detta inte ens platsa som påhopp.

  Forumtyckarnas häxjakter äro outgrundliga.

 41. Thomas skriver:

  Nu tror jag väl knappast att Freddie Wadlings musik riktar sig till lättpåverkade tonårsflickor med ätstörningar Pernilla.
  Kan väl hålla med om att han inte är någon skönhet men knappast därför folk går på konserter.
  Betalar hellre för att se Freddie än en fejkartist som fått sin karriär pga mammas och pappas kändisskap.

 42. Christo skriver:

  Cuzz.cazooka indeed :)

 43. Rick skriver:

  Christo: Cuzz.Cazooka FTW! Kommer heller aldrig att läsa den här skräpbloggen, men visst gav detta ett gott skratt? TU! Stackars människa (Pernilla, alltså).

  Pernilla, har du inget IQ-befriat lekprogram på TV att vara med i, så du slipper spy ur dig korkade saker på nätet? I lekprogrammen på TV förutsätter alla ändå att du kommer att vara korkad, liksom…

 44. Christo skriver:

  Hej Pernilla.
  Jag har aldrig läst din blogg och kommer nog aldrig att göra det, hamnade här via en länk på en samlingssida för skojiga länkar. Och detta var skoj.

  När någon bloggar om livet, glamour, mode, design, mat och shopping, kan man ganska snabbt dra slutsatsen att den personen är vääääldigt ytlig och inte tillför mänskligheten någonting överhuvudtaget.

  Ditt påhopp på Freddie genomsyras av avundsjuka och inget annat.

  Hejehj

 45. Kalle skriver:

  Pernilla Walhgren, du ser betydligt läskigare ut än Wadling, detta är inget skämt, du är riktigt risig. Äcklig.

 46. Rick skriver:

  @Lelle 09:01: Du fattar inte. När den där bilden från Solstollarna togs var det “COOLT” att röka. Alltså var det OK att posera med cigaretter då. Nu är det INTE coolt att röka, så därför måste alla jag-svaga människor som bygger upp sina liv kring att vara “coola” i andras ögon håna dem som röker. Så funkar det i Pernillas tragiska värld.

  Sen finns det en grupp människor som skiter fullständigt i vad andra tycker är coolt för tillfället, och som står stadigt oavsett åt vilket håll det blåser. Denna grupp, vilken Freddie Wadling tillhör, är de verkligt coola – och de som hoppar från trend till trend och byter åsikter som kläder är patetiska små råttor.

 47. Tom skriver:

  Det är väl inte så svårt att inse att det är James Bond-temat på skivan som gjort att skivbolag/fotograf stylat Freddie så här.

  Att han har utseendet mot sig är knappast något han rår för själv, och det tycker jag inte man behöver hoppa på honom för bara för att man (precis som jag) ogillar tobak.

  Han mobbades för sitt utseende redan som barn, jag tycker det räcker nu.

 48. Ola Mellberg skriver:

  Tråkigt att höra ett sådant påhopp.
  Freddie Wadling är en stor artist. Frankenstein i göteborg var ett mästerverk. Han har aldrig försökt vara någon annan än han är, står för det han gjort. Han är ingen prydnad men ärlig och full av livserfarenhet. Fattar inte vad som får dig att ge dig på honom. Eller är det ett svar på någon av hanns påhopp på dig?

  Kasta inte sten i glashus.

 49. Jon skriver:

  Med tanke på att du är så långt ifrån cool, och allt vad det begreppet innebär, som någon någonsin kan vara så förstår jag inte hur du kan ha en åsikt om vad som är coolt eller inte.

 50. Lelle skriver:

  Tänk vad svårt det måste vara att acceptera världen för det den är. Allt tvingas inse att folk har egna viljor, egna idéer, egna synsätt. Att bevittna hur de fattar egna beslut, vilka vägar de väljer och vilka metoder de använder. Freddie (eller någon PR-snubbe) beslutade sig för att en cigg i nypan skulle ge den där avslappnade atmosfären i bilden. En konjakskupa i andra näven hade höjt den effekten ytterligare, bör tilläggas, men då hade nog ännu fler låtsas-moralister kastat sig huvudstupa in i sina diverse bloggar för att spy mycket värre galla.

  Att kritisera någon för utseende eller attribut är att förutsätta att man själv vet bättre, att man själv fattar bättre beslut, att man själv är fläckfri. Det är en ståndpunkt utan skyddmurar och utvägar. Att dessutom referera till hur vi ser på saker idag (“Men ärligt talat. Det är 2011 nu.”) är som att säga att vår värld är statisk, att vi nått i mål och att inget kommer att förändras från denna tidpunkt. Vem vet, om några år kanske bilder av mascaraprydda sångerskor får världen att blogga onda kommentarer om dåliga PR-beslut. Och då vet jag åtminstone en som ligger ruskigt pyrt till.

  Beslut förföljer oss. Det vet vi. Det vet nog även Pernilla – för hur tror ni omvärlden av idag skulle ha reagerat om följande bild prydde hennes blogg:

  http://www.solstollarna.se/bildarkiv/Pernilla-W.jpg

  Som synes är det alldeles för lätt att rulla in stora stenar i allsköns glashus bara för att komma fram till en helt snedvriden poäng. Solstollarna var godkänd barnunderhållning på 80-talet. Om serien skulle ha sänts idag skulle producenten förmodligen låsas in på obestämd tid tillsammans med andra grova sexförbrytare. Traditioner förändras, livstilar förändras, synsätt förändras.

  Människor däremot, dom förändras aldrig. Och det kanske är bra, för det bär ju vittnesmål om att även om man gör något som ser konstigt ut i andras ögon så är man bara sig själv och man har bara använt sin fria vilja och sitt eget uttryckssätt.

  Precis som Freddie gjorde på sin affisch. Precis som Pernilla gjorde i “solstollarna”. Om man pekar finger på någon annan bör man noga observera sin pekande hand – ty det visar sig nämligen att man samtidigt pekar med fler fingrar på sig själv.

 51. Freddie Wadling skriver:

  Bu!

 52. [...] alla er som aldrig riktigt sett Pernilla Wahlgrens storhet, kan jag meddela att hon inte har sett Freddie Wadlings storhet.Det är väl en sak. Men att också säga att hon blir rädd när hon ser och hör honom, är kanske [...]

 53. Hannes Dahlberg skriver:

  Så som du skriver skulle man kunna tro att du är 14 år gammal.

 54. Charlotte skriver:

  Verkligen glädjande att se alla kommentarer som kritiserar detta osmakliga påhopp, det inger hopp om mänskligheten. Att så många tar avstånd från denna typ av mobbning är något gott. Gott är också att Pernilla Wahlgren visar sitt rätta ansikte i både inlägg och kommentarsfält.

 55. Dobermandeltidsarbetare skriver:

  Pinsamt.
  Precis som din ytliga karriär så lyser din plastpoppiga karaktär igenom här och nu.
  Freddie Wadling behöver en kvart på dass för att vara lika kreativ som du varit sammanlagt i ditt liv, Pernilla lilla. Och lika skitsamma som när du sitter med tjackbomber i celluliterna är det att Freddie sitter med en cigg på sitt omslag.

  Be om ursäkt annars skickar vi nakenbilder på Wadling till dig!

 56. Bia skriver:

  Ingen kan förstå eller tycka lika som alla. Fair enough. Men respekt för oliktänkande/tyckande måste gå åt båda håll. Kan inte se det konstruktiva i att lättsamt skämta om utseenden eller andra uttryck. Schlager som punk. Tråkigt att den låga och kanske ogenomtänkta kommentaren kring Freddies utseende bemöts med samma medicin. Tyck och diskutera, men låt oss ha en dialog istället.

 57. elin skriver:

  att du inte förstår dig på honom och blir “rädd” förklarar ju hur schlagerblåst du är. freddes fans och ungdomar i dagens läge är nog mycket väl medvetna om att rökning är farligt tror inte ungdomar skulle börja röka utav att de ser en affisch på en äldre man faktiskt. men hoppas dina barn gör det :)

 58. Mange skriver:

  Bästa P. Grattis till ett lyckat blogginlägg. Verkligen high class. Jag är så stolt över dig….
  Fyyyy

 59. Gurra skriver:

  Freddie är en legend som gått i bräschen för mkt av den musik vi hör idag. Cortex, Blue for Two var väldigt nyskapande och han passade som en smäck i Fläskkvartetten. Du är liksom inte där Pernilla om man säger så :-)
  Och om du frågar honom så har han nog aldrig sett sig som en förebild för någon, han är nog medveten om det liv han haft. Och rent moraliskt tycker jag nog det är värre med päls…

 60. David Ruffin skriver:

  Vad jobbigt för dig att vara så hatad av allmänheten.

 61. anna hindenfelt skriver:

  mycket märkligt utspel av dig att ge dig på en människa som har berört, och fortsätter beröra under mer än trettio år. både solo och tillsammans med olika fantastiska grupper. du skriver ju dessutom som om du vore väldigt barnslig, både i dina svar och i din ursprungliga text. lustigt nog blir du upprörd över att folk är inne och “spyr ur sig sin galla” men det är tydligen helt ok att du gör det själv. nu tror jag ju i o f sig att freddie skiter rätt mycket i en dussin”artist” som dig och ärligt talat, det gör nog dom flesta, själva sitter vi här och skrattar gott…..

 62. Pixel skriver:

  Men Pernilla, de som försvarade dig var minst lika fula i munnen…. Så.. Det måste betyda att din blogg också är en sten för hatiska människor att krypa under?

 63. Pernilla Wahlgren skriver:

  Vad roligt för herr Wadling att han har så många dyrkande fans som försvarar honom med näbbar och klor.
  Mindre roligt bara att de verkar vara så fyllda av hat och fula i munnen.
  Så, nu har ni fått besöka min blogg och spy ut er galla.
  Nu kan ni krypa tillbaka till den sten ni kröp fram ifrån. Dvs Freddie Wadlings fansida på facebook.

 64. Raffe skriver:

  Men alltså, Pernilla har ju minst lika dålig rökarhy som Wadling. Men hon sminkar över den ju!

 65. Pixel skriver:

  Av ovanstående kommentarer som försvarar PW och vad denna själv skriver så har jag då alltså kommit att förstå att det är OKEJ att röka, vara ohälsosam osv SÅ LÄNGE INGEN SER EN. Ytligt och skenheligt… Skäms på PW som hävdar att det är så viktigt att vara en förebild och sedan går till personangrepp. Men då kan jag och alla ungdomar lära oss av detta då att det är okej att vara en total f*cking bitch så länge du ser snygg ut och röker i smyg/på krogen.

  En bra förebild behöver inte vara snäll, men snygg.
  Tack för denna viktiga livsläxa. :)

 66. Andreas skriver:

  Heh, Freddie W har väl aldrig hymlat med att han inte har haft ett så hälsosamt och enkelt liv. Jag tror att hans fans – till största delen vuxna, mogna människor – kan göra sina egna livsstilsval. Jag själv bryr mig inte om artister jag gillar knarkar, röker, dricker äter godis och åker buss till jobbet istället för att cykla. Du borde nog försöka se saken i sitt sammanhang och vara lite tolerant, även mot sådant som du inte förstår. Dina kommentarer om hans utseende och framtoning är dessutom onödiga och inget man väntar sig av någon som anser det vara viktigt att vara en förebild.

 67. Vitun Uusi Lyrics skriver:

  Tack Pernilla, äntligen någon som skådat genom denna satans hantlangare. Rökningen är inte problemet utan hans förnekelse av Jesus kristus och hans hyllande av en asketisk livsföring och förkastelse av den fria marknad vårat välsignade europa skapats av och vilar på. Fortsätt mitt barn att föregå med ditt evangelist goda exempel. och får jag bara tillägga att DU minsann exemplifierar HÄLSAN SJÄLV och till vår herres stora lycka reproducerat denna själsliga, kroppsliga, moraliska och ekonomiska lycka i flera välskapta avkommor som så grandiost andas denna Wahlgrenska livsföring.

  Gud välsigne dig och dina gelikar!

 68. Nele skriver:

  Jag tycker man ska akta sig för att kasta sten när man sitter i glashus. Tror inte att ungdomar väljer att röka för att de händelsevis ser en affischbild där Freddie Wadling håller en cigarett i sin hand. Däremot så tror jag att DU medverkar till att ytterligare sprida åsikten att det är ok att gå till personangrepp och bedriva vuxenmobbning (även barnmobbning) på nätet. Där anser jag att du som artist har ett mycket större ansvar än vad Wadling har när han väljer att foto sig med en cigg i handen.

  “Missförstå mig rätt nu. Var och en gör vad den vill på sin fritid och jag driver absolut ingen antirök-kampanj annars. Men det är så otroligt onödigt att stoltsera med det offentligt!” Du väljer att ha en blogg som Pernilla Wahlgren, alltså som OFFENTLIG PERSON, och så väljer du att skriva nedlåtande om Wadlings utseende? Hur kommer det sig att du tycker att du kan ta dig den rätten? Offentlig ursäkt tycker jag hör till det minsta du kan göra,

  Mvh / Nele

 69. David Glans skriver:

  För att citera en vän:
  “Freddie Wadling är ju verkligen ett större hot för dagens ungdomar än vad hennes mode- och idealhysteri är…”

 70. Veronika skriver:

  “Men ärligt talat. Det är 2011 nu och ALLA vet väl vid det här laget att det Inte är ”coolt” att röka…!!”

  Men ärligt talat Pernilla, det är 2011 och ALLA vet väl vid det här laget att djur, som ex räven far jävligt illa när den jagas för att hamna som boll på din pälsmössa och att det inte är coolt att använda den. Men det hindrar ju inte dig direkt vad jag förstår?

 71. Dollan skriver:

  Pernilla,
  om du vill vara en förebild tycker jag inte att du skall röka offentligt.
  I dagens samhälle med mobilkameror är risken att bli fotograferad alltid stor.
  Freddie vill inte vara en förebild men det vill du.
  Då bör du tänka dig för.
  För övrigt gillar jag både dig och Freddie. :-D

 72. Antiplastik skriver:

  Jag blir oroad över hur Wahlgren väljer att kränka en person helt offentligt i sin blogg. Var och en får väl tycka som man vill om andras leverne, men det är inte direkt smart att gå ut med sina kränkande åsikter i sin blogg. Håll det för dig själv istället. Inte trevligt för oss andra att läsa eller höra om. Jag läser aldrig Wahlgrens blogg, utan läste om detta klantiga uttalande via Freddie Wadlings facebook-sida och instämde med admin där om att det inte är trevligt alls med personangrepp. Offentliga personer “haffas” ofta när de gör en blunder och det tycker jag att Wahlgren har gjort och hon bör därför med all respekt för livets okränkbarhet be Freddie Wadling ärligt om ursäkt. I den s.k. ursäkten eller snarare förklaringen hon gav, där hon även skyllde på att det var cigaretten som föranlett hennes blogginlägg, ville hon istället berätta för oss att hon tyckte det var “lite kul” att hon rört om i grytan. Vilken gryta? Dufårinteseutsomduvill-grytan? Det ska man kanske inte vara så stolt över i så fall.

  Inte coolt att röka i hennes mening, men det är inte coolt i min mening att ta till personangrepp gällande utseende (snudd på förtal). Jag menar, “inte direkt hälsan själv”, vad i hela fridens namn menas med detta när Wahlgren verkar i en scen där det går ut på att vara toksnygg och piffad till max, kanske till och med plastikopererad? FÖR ATT MAN SKA VARA SNYGG SOM ARTIST. Usch och fy, skäms på er som instämmer i detta trångsynta uttalande. Varför måste man vara vacker och “hälsan själv” för att betraktas som en storslagen artist? Det finns väl dessutom ett gäng artister som är extremt snygga, som inte direkt har hälsan i behåll för det?

  Jag älskar Freddie Wadling och hans musik, kanske till och med lite mer nu efter Wahlgrens urbota dumma påhopp.

 73. underhållen skriver:

  hahahahahahahahah. Tack Pernilla och alla hennes lobotomerade fans för en underhållande läsning.

  Personligen ser jag hellre att mina framtida barn blir influerade av freddie och gör konst som faktiskt betyder något. Hoppas du har grävt din egen grav. skjut dig själv och skit i andra… eller förlåt sköt dig själv ska det vara

 74. Anna W skriver:

  Hej Pernilla! Skriv vad du vill i din blogg och var glad att du skapar lite debatt! Du får fler besökare och uppfattas lite mindre “snäll”. Bara bra! Däremot har du kanske inte rätt i sak, men vad gör det? Fredde Wadling behöver inte kritiseras för att han är sig själv, antagligen har han alltid en cigg i handen, han har heller inte utgett sig att vara en bra förebild för unga och har antagligen inte så unga fans.

 75. Carola skriver:

  Haha nä men ääärligt!
  Får man inte skriva vad man tycker längre?? JÄklar var många negativa kommentarer om Pernillas inlägg. Som VANLIGT då hon säger något negativt som inte passar läsarna. Det är för sjutton en blogg. Pernillas blogg och där får hon väl skriva vad HON vill och vad hon känner? Eller??

  Bara för att Perilla är kändis så får hon väl också tycka illa om vissa människor som alla andra. Jag vet nog inte en enda människa som aldrig sagt något illa om någon annan människa och Pernilla är en av oss alla. Hon är inte moder jord även om vi vill hihi ;-)
  Nä men ärligt…Man måste väl få tycka om saker och ting utan att hela jäkla läsarspalten blir nägativa och tar åt sig. Rökare hela högen eller?
  Själv håller jag med Pernilla till fullo i sitt inlägg och hon som tog bort “gilla på facebook”…då trycker jag på gilla ytterligare en gång :-)

  Tycker om dig…för den DU ÄR!

  KRAM på dig fina du!

  http://www.flottforsmatt.blogspot.com

 76. Ann-katrin Andersson skriver:

  Hej Pernilla

  Jag förstår vad du menar, du gillar inte cigaretter men i detta fall tycker jag att du hoppar på honom som person vilket jag aldrig tycker är ok vem som än gör det.

  Jag trorr du behandlar honom som du själv inte skulle vilja att någon behandlade dig. Du har rätt att tycka det du vill och vi som läser har rätt att tycka att du har fel.

  Jag hoppas din familj inte får bedömningar skrivna om dem i tidningar utifrån vad folk tror . Jag hoppas din familj inte får samma behandling som du ger andra i medierna.

  Jag hoppas också att detta inte är en blogg där man måste hylla dig som en gud och alltid tycka att du har rätt utan att man kan ha olika åsikter om det du sktriver, ibland bra i bland tycker man kanske inte om allt.

  Hälsningar Ann- katrin

 77. Ronny skriver:

  Haha. Alltså, vilka larviga människor det finns. Pernilla får väl skriva vad hon vill och ni som ojar er över vilken hemsk människa hon är för att hon har åsikter är ju bara hycklare. Ni sitterhemma och gömmer er bakom era datorer och bara väntar på att PW ska skriva nåt som ni kan hugga på. Så ni har bara goda ord att säga om allt och alla? Pernilla skriver ju bara självklarheter: Wadling SER läskig ut. Han SER ohälsosam ut. Det är fakta. Och Pernilla får väl tycka vad hon vill om hans artisteri. Tack Pernilla för att du vågar tycka saker, för att du står på dig, och för att du underhåller oss dagligen. Strunta i alla bråksugna nättroll och håll huvudet högt.

 78. Sallan skriver:

  Men herregud, vilken ålder finns det på många av människorna här inne?
  Jag tar inte någons parti. Men jag tycker det är fjantigt att försöka läxa upp en annan människa. Bara för att hon är ett ansikte utåt har hon samma rättighet att tycka. Jag personligen har stark avsky mot cigaretter o tycker inte att det passar sig att skylta med. Det är ingen statusgrej som man blir cool av, det är bara ännu ett sätt att förstöra sig själv på. Jag fyller 17 på julafton o jag skriver mer vettigt än flera av er som skriver här. O nej det är inte okej att kränka någon men alla får tycka. Faktum är att ett flertal här inne som är emot kränkning gör det själva i samma inlägg.
  Nej låt människa vara människa .

 79. Maria skriver:

  Måste bara få säga…Ni som verkar irritera er på pernilla hela tiden och drar upp vad hon skrivit förut eller inte har skrivit. Varför går ni ens in på hennes blogg om hon nu är en sån skitsnackande, sminkad, ytlig,mobbare, ja you name it. Skaffa er en egen blogg där ni kan skriva vad ni vill och gå inte in här om ni nu irriterar er på henne så mycket. Vuxna mäniskor!!???

 80. Helene skriver:

  Så du tror att alla som ser snälla ut är ok att möta i en mörk gränd? att de som gör saker mot människor alltid är elaka och våldsmän? syniskt och korkat! den som förgrep sig på mig var då en riktig snygging men inte trevligt för det? och din ex-man?

  Du får tycka att han inte ser ut som hälsan själv men vem frågade? måste du kommentera det? kan inte alla få ha sitt liv? nej plastigt leende och massor av smink det är hälsan själv det!

 81. Sandra 32 Jkpg skriver:

  Tyck vad du vill finaste Pernilla <3

  Stor KRAM Sandra <3

 82. Lollo skriver:

  Nu får ni väl ge er alla lågintelligenta!!! Det är för faan på tiden att alla i det här bortklemade samhället inser att var och en har ett alldeles eget ansvar. Pernilla har på inget sätt hängt ut någon, man kan snarare säga att hon gett herr Wadling en spark i arslet i rätt riktning. Som offentlig person har man väl ändå ett litet ansvar, åtminstone behöver man alltså inte röka på en planerad bild. Är det lika ok tycker ni när han på nästa bild sitter med en pava i andra handen?? För övrigt är det NI uttrycker rena kränkningar. Men visst, ni kanske också har ett yttre märkt av flera års missbruk och känner att ni måste försvara detta, någon annan förklaring ser jag inte till dessa uppenbara low life-yttringar……

 83. Christina skriver:

  Pernilla, det här inlägget var inte så trevligt.
  Känns mycket lågt att du skriver så.
  Vad det gäller cigaretten så slår du ju in öppna dörrar med att skriva om det. Det finns väl INGEN nuförtiden som tycker att det är ok att annonsera med en cig i näven. Varför öht göra detta inlägg och visa bilden då?
  Det känns nästan som om du tar bilden som förevändning för att kunna skriva elaka saker om FW.
  Han är ingen favorit hos mig heller och jag har heller “aldrig förstått hans storhet”, men ALDRIG skulle jag skriva ett sånt här inlägg som du gjort för det. Det måste vara nån personlig vendetta er emellan som gör att du skriver som du gör?
  Varför blir du rädd när du ser & hör honom? Ditt inlägg är verkligen konstigt och kryptiskt….
  Undrar om du tänker alla dessa kommentarer stå oemotsagda.
  ,

 84. Riitta skriver:

  Freddie Wadling är ett amfetaminberoende KOL-sjukt vrak som enligt rykten har fått sina sista tänder inslagna av annan sk kändis. Han är sämre än medioker som artist och absolut ingen bra förebild för ungdomar.Han figurerar i alla möjliga brottsutredningar, framför allt narkotika. Det är inte OK att göra smyreklam för tobak och i detta fall kan man verkligen undra vad cigaretten verkligen innehåller. Något mera än tobak kanske? Summa summarum: Freddie är en knarkare,har ett knarkarutseende och påserar med en cigarett i handen. Det ÄR 2011 nu,moderna tider som går i hälsans tecken. Det är UTE att vara beroende av stimulantia. Gäller även bag in box. Många av er som fäller konstiga kommentarer här är enfaldigt bonniga.Pinsamt dumma i huvudet helt enkelt. Ni är resultatet av inavel i flera generationer. Jag tycker inte ens synd om er.

 85. NETTAN skriver:

  Nu är jag besviken på dig Pernilla,läser ofta din blogg tycker du skriver roligt och trevligt.Varför är du rädd för honom? Fult att slå ner på en människas utseende.Såg en bild på dig här på bloggen för en vecka sedan troligen tagen på morgonen där du var OSMINKAD på den bilden var du inte till din fördel.
  Så visst kan smink göra underverk..

 86. Anders skriver:

  Tror bestämt att jag har sett fröken själv på krogen med en cigg i käften;o)

 87. Jimmy skriver:

  Du menar på fullaste allvar att en cigg på bild är mer stötande, än när du bild efter bild , viker ut dina barn med en massa löjliga Poco loco kläder. Du måste fan skämta…..

 88. Lina skriver:

  Men jösses, hellre 100 sånger med Wadling än en med Pernilla W, som dessutom gärna stoltserar i äkta päls i tron att det är snyggt! Du borde skämmas för både det ena och det andra tycker jag eftersom du sannerligen inte är någon stor sångerska själv. Wadling är i alla fall äkta, tant har ju fejkboobs och lite annat smått och gått både här och där…

 89. Ulrika skriver:

  …men hallå Pernilla, att smaken är som baken det är en sak, men att döma honom efter hans utseende det är lågt. Följer din blogg rätt ofta men nu får jag ta mej en funderare om jag ska fortsätta…
  Förövrigt var Freddie med i På spåret igår 9/12. Gjorde en superbra duett med
  Sofia Karlsson. Take a look at that. “Vilken combo” som Niklas Strömstedt sa.

 90. Elisabeth skriver:

  Jag funderade på hur jag skulle formulera mina tankar ang detta inlägg och fann att Josefinas kommentar redan uttryckte det jag känner :-)

  Fokus ska väl i detta fall ligga på det totalt onödiga med ciggen på affischen, inte utseendet…

 91. Soffan skriver:

  Inte coolt att röka på sin marknadsföring. Inte heller coolt att hänga ut honom offentligt och säga man blir rädd när man ser honom. En lose-lose!

 92. Veronika skriver:

  Håller fullt med dig Pernilla!

  Vi lever i en värld där vi vet att rökning endast skadar hälsan…..

  Cigaretter är lite papper i den ena änden och en idiot i den andra!

 93. Denise skriver:

  Ja det är onödigt att posa med en cigg på affischen , men ni som gnäller över att någon hade lagt ut en bild på Pernilla när hon har en cigg i handen, vad tusan har det med saken att göra? Den bilden är ju inte med på en affisch ellerhur? Sluta gnäll, hon får ju tycka som hon vill!

 94. Josse skriver:

  Är trött på dina återkommande inlägg där du klankar ner på andra: folk som handlar på Gekås, folks utseende etc. Rätt som det är ger du dina medmänniskor ett tjuvnyp här i bloggen.

  Så, nu har du en mindre som “gillar” dig på facebook. Och jag tar även bort bokmärket till din blogg.

  Hoppas att din syn på andra vidgas och att din, som det verkar, ganska trångsynta värld, blir större och mer ödmjuk.

 95. Josefina skriver:

  Freddie Wadling är en stor artist! Lyssna på hans version av Somewhere over the rainbow. Ljuvligt! Hur han ser ut spelar väl ingen som helst roll. Varför öht kommentera det? Däremot håller jag med om att cigaretten är väldigt onödig.

 96. Helena skriver:

  Jag har läst din blogg sedan starten och tycker mycket om det du skriver och har fått en annan bild av dig som person. Jag har aldrig kommenterat tidigare men nu var jag bara tvungen att hejja på dig! Jag håller med om vartenda ord du skriver och tycker det är otroligt bra att du tar upp detta. Jag blev helt förvånad att folk reagerade tvärtemot i denna frågan. Affischen skulle verkligen passa i en antirökkampanj! Att dricka lite champagne lite då och då går inte att jämföra med att vara rökare. För övrigt har jag aldrig hört talas om denne personen men väljer man en sådan här idiotisk affisch så får man tåla lite kritik.

 97. Anna Lejon skriver:

  Usch, jag blev väldigt ledsen när jag läste detta inlägg. Har läst din blogg rätt länge, Pernilla, inte för att jag ser din storhet som artist (skulle aldrig betala för att se en konsert), men för att jag har tyckt att du verkar vara en varm och snäll människa som man vill läsa om. Men nu känns det som om jag har haft fel bild av dej. Hur kan du skriva så om Freddie Wadling? Han är en människa som inte haft det speciellt lätt i sitt liv, men som i mina ögon är en stor artist. Att gå till personangrepp mot honom (och nu menar jag inte ciggen) känns så främmande från den person jag trodde du var. Vad ger du för signaler till dina barn? Tycker du det är OK att de mobbar andra? För det är faktiskt det du gör här. Förut blev jag glad av att läsa din blogg, men nu blev jag bara beklämd. Jag vet att du inte bryr dej om att just jag slutar läsa, men det är just det jag ska göra. Och Ewa – att säga att man blir rädd när man ser och hör en person anser jag vara att klanka ner på den personen. Tack och hej.

 98. LL skriver:

  Måste bara kommentera; att Pernilla röker på en SMYGFOTAD bild är ju en helt annan sak, än att röka på en TURNÈAFFISCH – det skriver ju också Pernilla, att man behöver ju inte ha med något så onödigt som en cigg på en turnéaffisch.

  Men vissa tar bara in en tiondel av informationen, man hör det man vill höra – så då är det “fritt fram” för (medvetna) misstolkningar.

  För övrigt, håller med Pernilla, så himla onödigt stoltsera med en cigg, känns otroligt UTE. Man reagerar faktiskt! Och visst tar rökningen på utséendet, det är ju fakta och inget personangrepp, eller hur nu vissa uttryckte sig.

  Håhåjaja! ;-)

 99. Ewa skriver:

  Fy vad mycket skit det sägs om Pernilla Kan inte se att hon klankar på personen Freddy bara för att hon tycker att han inte behöver skylta med zigg på bild .
  Fortsätt säg vad du tycker Det är en bra egenskap. Det är få kändisar som gör det

 100. stefan pettersson skriver:

  Att dricka rosévin och Champagne är inte särskilt bra det heller. Det innehåller något som heter alkohol. Hört talas om det??? Att sedan kommentera folks utseende är så jävla lågt.

 101. Lilian skriver:

  Det var det mest korkade jag läst på länge! VARFÖR???? skriva negativt om personers utseende?? Skäms!!

 102. Viv skriver:

  Bra skrivet Anna-Panna. Detta är Pernillas blogg och hon har rätt att uttrycka sina personliga åsikter och det är just det som gör bloggen personlig. Ingen är perfekt och bakom artisten Pernilla finns en “vanlig tjej” som i min mening oftast vill väl. Hoppas att du Pernilla inte tappar lusten att uttrycka dina åsikter!

 103. Linda skriver:

  Hej!
  Vad jag har sett så finns där väl någon bild på dej på med en cigg i handen.
  Det ver typ en tjejmiddag med Perelli och du blev smygfotad sedan lade de ut bilden i tidningen.

 104. Minna skriver:

  Mobba en 60-årig man?! Tänk på vad du skriver människa, särskilt när du har barn som väl läser din blogg.

 105. Minna skriver:

  Förstår att du från ditt plastlivsperspektiv har svårt att relatera till och förstå hur vanliga människor har det. Men håll dina åsikter för dig själv. Du gör dig själv inte direkt en tjänst genom sådana här uttalanden.

 106. Anna-Panna skriver:

  Intressant hur många av bloggvännerna som känner så starkt att de bara måste uppfostra Pernilla i hur man får uttrycka sig eller inte! Pernilla delar med sig av privata händelser och åsikter genom bloggen vilket de flesta av oss läsare tycker är roligt och spännande, hon har tagit makten från skvallerpressen kan man säga, och sanningshalten känns högre i det vi får veta om vår idol. Hon inspirerar och väcker tankar. Mer än så är det väl inte? Hennes “position” i detta forum gör henne inte helig eller felfri och det är ju inte så att man är kompis med henne “på riktigt”;0).

 107. agneta blomberg skriver:

  Hej! Jag som trodde att det bara var jag som tyckte att det var taskigt av dig Pernilla. Jag var visst inte ensam om det. Jag trodde att jag skulle få skit av dina fans. Det var någon som skrev att gillar man inte vad Pernilla skriver så läs inte bloggen. Jag blir lite irriterad på det för jag tycker att man ska få skriva vad man tycker bara man inte är för otrevlig.Tror att Pernilla pallar med att folk tycker annorlunda. Måste man vara så smörig jämt och ständigt. Alla kan väl göra fel i livet till och med Pernilla. Tycker det blir så larvigt om alla måste jamsa med hela tiden. Jag skulle verkligen inte vilja att folk fjäskar för mig utan kom igen var ärliga. Tycker det blev en intressant debatt om detta.
  Apropå rökning så röker väldigt många ungdomar. Jag blir lite förvånad för som Pernilla skriver så vet man ju hur jävla dumt och farligt det är. Själv är jag slav under sockret. Älskar godis av alla sorter. Mums!!!
  Du som tog in bilden där Pernilla röker, det var coolt och lite roligt faktiskt. Måste ju skratta lite åt det. Har själv både rökt och snusat till och från. Jag slutade för 16 år sedan när jag blev sjuk. Hade bara rökt ofta i något år innan jag slutade. Jag umgicks med en kille och en tjej som rökte så då blev det att jag rökte mer och mer. Började med en cigarett utan filter det första jag gjorde på morgonen. Det går så fort att bli beroende. Jag köpte inga cigaretter till slut för jag ville sluta men då blev jag så desperat så jag plockade fimpar på min gata mitt i natten. Det är det äckligaste jag någonsin gjort. Är glad att jag är fri från skiten. Det är som med droger man ska ALDRIG börja röka. Okey! Nu går vi vidare i livet och det blir en annan dag. Kram till Pernilla och alla andra debattörer på Pernillas blogg. Mer debatt för det är intressant. Det är bra att du rör till i grytan Pernilla så det händer lite på bloggen ha,ha. Det där med päls är ju också ett intressant ämne (och hemskt) för att inte tala om botox och mössen. Tänk vad många kvinnor och jag vet även män som fullständigt skiter i mössen bara för det har blivit ett sjukt mode att använda botox. Dom har botox fest i Hollywood och säkert i Sverige också. Okey nu ska ju inte jag styra och ställa här på bloggen men det är ett intressant ämne att ta upp. Nu menar jag givetvis INTE att Pernilla botoxar sig så nu ingen tror att jag tror det på något sätt. Hon/du är lyckligt lottad för du är så vacker utan botox. Jag menar alla kalle anka trutar ser dom inte hur dom ser ut?!!
  Trevlig och lugn helg till alla här på bloggen.
  Kramar till alla från Agneta Blomberg

 108. Lotta skriver:

  Hmm…lite lustigt att det till största delen är rökare som tycker du klankar ner på honom .Håller fullständigt med dej Pernilla. .Det är som sagt var 2011! Man borde fatta bättre !

 109. Linda Ö skriver:

  Pernilla är en kvinna som nog tycker att det är positivt att vara bitchig.

 110. hampus bleckberg skriver:

  Verkligen sant!!!
  Skulle vilja se dig i debatt eller kvällsöppet haha…
  Kram!!!
  /Hampus

  http://www.finest.se/hampussen

 111. André skriver:

  Att mobba någon för sitt utseende och för att röka är inte en fjäder! Speciellt inte om man heter Pernilla Wahlgren och mest gillar fashion.. 1+2=utseende, karriär är viktigast för henne.. inget djup här bara ytlighet.. Jag röker.. tar dock inte åt mig eftersom jag har bra självförtroende men blir bara så irriterad på såna åsikter.. har kikat in här på Pernillas blogg ibland för jag trodde hon var en goo tjej.. dock lite udda, intressant men svår att få grepp om hur hon är egentligen.. integritet som det heter.

 112. Anette skriver:

  “att folk orkar” – jag håller med. MEN det är ju precis som vi försvarar Pernilla hit o dit och överallt :) Freddie kan ju vara glad att han också har fans/folk på sin sida (om han ens vet om Pernillas tyckande, men jag antar att hans fans kommer upplysa honom om det). Han inser nog själv att det är olämpligt med ciggen, men han valde det då.

  Och nu valde, och jag tror i ren ilska, Pernilla att skriva om detta – tror Pernilla och hennes familj är RÄTT trötta på påhoppen om hur den Wahglrenska circusfamiljen är och gud vet vad som skrivits om dem. Ja, hon har valt att vara offentlig och får ta det (säkert med en viss sorg i bland) och Freddie valde att sitta med ciggen. Sucka mitt hjärta. Pöss

 113. Kristina skriver:

  “Att göra en höna av en fjäder ” ;=)
  Att ni orkar?
  Kram till er alla och en riktigt skön helg!

 114. Hanna skriver:

  Freddie är en av Sveriges största nu levande konstnärer. Att du som är artist inte förstår det säger mer om dig än om honom. Han är äkta. Nej, det är inte hälsosamt att röka, det vet vi alla och så säkert även han. Men att ge dig på honom på det här sättet? Varför? Det känns kallt, hårt och kärlekslöst.

 115. Gunnis skriver:

  Nån skönhet är han inte, det kan man inte anklaga honom för. Och ciggen är nog det minst onyttiga i hans liv, men han är Unik. Det finns bara en av honom och det är han och han är speciell. Han spelar inga vackra spel, han gör sig inte till, han är den han är. Och det ska han ha heder för, tycker jag.

 116. André skriver:

  Hej Pernilla! Jag röker sedan länge, inget jag är stolt över alls.. men väldigt svårt att sluta om man inte har supermotivation. -Visst man kanske inte ska posera på bild med cigg som Wadling gör men att klanka ner på hans utseende, herregud vad hjärtlöst! Jag har inte lika många rynkor som dig trots att jag nästan är lika gammal(39år)… tränar o ser fortfarande bra ut trots mina cigg.. och menar du att utseende betyder så mycket!? -Dina 1000 par skor o söta klänningar o mega smink.. Herregud.. väx upp nån gång!!.. tur jag är kille.. o inte bryr mig om sånt skit.. o inte gillar sex and the city.. världens sämsta ytliga serie!

 117. Maja http://blogg.vk.se/Mexan skriver:

  HATAR rökning, men jag gillar Freddis röst och “konst” å jag står ut med dina shoppingkassar, fast DE är “skadliga” hahaha!

  Denna är ju underbar med Fläskkvartetten! Lyssna å njut!
  http://www.youtube.com/watch?v=ojwgeZNZL4Q

 118. schlagertokigtjej skriver:

  Snygga Pernilla!Du är ju för hääärlig :)…….Pernilla har all rätt att skriva vad hon känner i sin egen blogg.Till er som inte gillar vad hon skriver,läs inte hennes blogg,svårare än så är det inte.Hoppas verkligen att vi som gillar dig Pernilla vinner dina julklappar.Bloggen läser vi ju för att vi älskar dig för den du är.En mycket trogen läsare.Tusen kramar till dig från mig

 119. Sylvia skriver:

  Coola Pernilla…om du bara visste hur mycket jag håller med dig!! Själv är jag uppvuxen (uppfostrat av en stor rökare..min mor.. som jag har kämpat i alla dessa år i min uppväxt för att morsan skulle åtminstone öppna ett fönster när hon rökte,ja jamen hon rökte på inomhus..det var inte jätte viktigt att barnen (jag och syrran)”rökte på”…..men efter 30 år av rökning fick hon hjärtinfarkt och vips-la hon av ciggen. Så..för att göra en låång story kort är jag en jäääte cigg hatare!och det fick jag höra massor av att jag inte förstår rökare.. ,men det bryr mig jag inte om!!IAtt röka är inte så coolt längre! Kramar och stå på dig!Sylvia.

 120. Lotta skriver:

  Vad har Freddie Wadling gjort dig?????? Varför måste du klanka ner på andra? så onödigt.

 121. Daniella skriver:

  Måste skriva igen, jag förstår inte hur du kan vara så okänslig? Varför låter det alltid som att du är bättre än alla andra? Alla har inte haft samma förutsättningar som du har haft, inte heller jag. Jag har mått dåligt under min uppväxt och han har säkerligen inte heller haft det så lätt, så jag förstår inte hur du kan klanka ner på andra människor som du gör. Varför ska man alltid ha förutfattade meningar utan att veta bakgrunden? Vad ger det för tankar för barn och unga när du pratar så, du är ju seriöst vuxen? Bete dig som en sådan också. Du har ungdomar, som jag, som läser din blogg så ändra synsätt, i allafall det du gör offentligt.

  Men det finns positiva sidor av dig, men den här sidan gillar jag absolut inte.

 122. Eva skriver:

  Jag vet faktiskt inte heller vem personen är egentligen men han var med på “PÅ spåret” idag och jag sa ändå till min sambo att han ser egentligen inte ut som en person som kan sjunga. Men så fint han sjöng. Till och med Niklas Strömstedt som var med i programmet hyllande honom för hans insats.
  Och jag tycker inte man ska klanka ner på hur någon ser ut. För en person som inte är bildskön kan vara tusen gånger bättre än en person som är jättevacker.
  Men absolut tycker jag att det med cigaretten var onödigt att ha med på turnebilden.

 123. Louise Pettersson skriver:

  nu vet inte jag vem denna mannen är och har aldrig lyssnat på ngt av hans “verk”. jag tycker väl att alla har sin egna image. om hans nu är den lössläppta “jag bryr mig inte om vad andra tycker”stilen så är de väl ändå upp till honom.

  röka är ju rätt vanligt och jag tror inte fler börjar röka bara för att han sitter med en cigg i handen. när du säger så så tycker jag de är du som är bakåtsträvande. 2011, alla gör som dom själva vill. speciellt som vuxna.

  om han nu gillar att kröka, röka och va fasiken han nu gör så är de väl upp till honom? de är väl hans musik som ska recenseras inte han som person?
  och att gå på utseende är inte särskilt framåtsträvande PERNI. de är elakt och omoget gjort av dig. så snackar vi om näthat i andra mening. vad sänder de ut för signaler till folk???? är de OK att hoppa på ngns utseende bara för att dem posera med en cigg?

 124. Annika skriver:

  Håller fullkomligt med dig. Fruktansvärt otidsenligt!!

 125. Lena skriver:

  Rökning är hemskt, men dina statusprylar är inte hälsosamt heller!

 126. rebecca skriver:

  Okej, visst är det dåligt att röka och skylta med det på en bild. Men du behöver inte klanka ner en annan människa för att få fram den åsikten. Speciellt inte inom ditt arbetsområde. Jag är 16 år, tycker du det är okej att du ger en tonåring intrycket att hon kan kommentera och kränka folks utseénden och hurvida dem väljer att leva sitt liv?

  Känns otroligt dumt att jag ska behöva tillrättavisa dig. Visst är det otroligt dumt att han gör så och det är bakåtsträvande, men det finns säkert en tanke bakom, eventuellt finns det sponsorer, och oavsett vad så tåls allt levande att accepteras. Man behöver inte vara en rymdfarare för att förstå det.

  Det är dock inte samma sak som att tycka att det är okej. Du får tycka att det är icke-okej.. För det tycker jag också. Men kränkningar, det är under all kritik! Tack.

 127. Anna skriver:

  Kristina:Det var två stycken Annor som skrev här. Vet inte om det var till mig du riktade till. Jag håller fullt med dig, att Pernilla har ett gott hjärta och bryr sig, då är det barn och barnhemmet i Thailand.
  Och ungdomar som mår dåligt, som skriver här ibland, hon bryr sig det har jag sett. Därför grillar jag inte henne helt, däremot att attackera personer och inte bry sig om djur – päls i det syftet, då tycker jag till.

 128. Tindra skriver:

  Har ingen aning om vem han är, men har har säkert rökt i många år och cigaretten är väl svår att släppa som för många andra storrökare. Tycker inte att du ska lägga din värdering i det…..alla kan inte fotas med Gucciskor och andra märkesprylar..!!!!

 129. pernillajobs@hotmail.com skriver:

  Vilket onödigt inlägg, jag gillar inte alls ditt personangrepp på honom :(

 130. Sandra skriver:

  Fy va hemska ord du skrivet, personangrepp på hög nivå! Alla vet att cigaretter inte är bra för kroppen, det är skit! Men att gå på honom som person och utseende är inte okej Pernilla!

 131. Sanna skriver:

  Håller helt med. Inte alls coolt och jag förstår inte varför han skulle vara en förebild överhuvud taget. Den mannen har tagit starkare saker än cigg!!!

 132. Sanna skriver:

  Helt rätt! Jag tycker man får säga vad man vill och jag VET att cigarett inte är det starkaste den mannen har intagit. Och den varan är inte ok.

 133. Anna W skriver:

  Vilket onödigt inlägg.. Man får tycka vad man vill men varför kändes det relevant att lägga upp här? Fine att inte gilla rökning och skriva rent generellt men att som offentlig person gå till personangrepp känns bara onödigt tycker jag. Annars tack för trevlig blogg!

 134. Kristina skriver:

  Anna: Pernilla har ett mycket stort hjärta och är mycket empatisk som person. Självklart ska man vara lite försiktig med vad man säger om andra människor, det har du helt rätt i.Men, vi måste alla vara lite mer ödmjuka och vara lite mer försiktiga med att hitta fel på andra människor ♥

 135. Humlan13 skriver:

  Men oj, vad förvånad jag blev över detta inlägg. Det behövs inte mycket för att man ska trampa i klaveret, tyvärr. Jag tycker inte man säger så offentligt om en annan människa om man är en person i din position. Han är dessutom din kollega.
  Som någon skrev, vad vet du egentligen om honom? Njäe, det där var inte till din fördel. Dumt.

  Maria i Dubai

 136. Malin Andersson ( Pernilla wahlgrens största fan ) skriver:

  Bästa pernilla jag håller absolut med dig att det är inte schysst att visa cigaretter på turneaffisch fy sjutton :-( Man borde förstå att cigaretter är livsfarligt och borde absolut inte visa upp på turneaffisch éller kampanj man är med i…Buuu åt rökare…..Tack och lov röker jag inte …HEEEJJJJAAA pernilla :-)

  Krammmmm från mig

 137. Fredrix skriver:

  Underbara Pernilla, coolt att du är en av få som vågar dissa honom, har aldrig förstått varför det är sånt ståhej om honom. Och dessutom med ciggen på bilden. Heja Dej.

 138. Anna skriver:

  Nu attackerar du folk igen. Så fort det inte passar dig, och så fort du ej gillar dom. Du grillade Gunilla Persson och nu gör du det igen..!
  DU stoltserar ju med att klä upp dig i pälskläder, den där päls-saken där du sov för några dagar sen. DET ÄR INTE COOLT!!!!!! Så barbariskt helt enkelt..!
  Det väcker starka känslor, och man bör titta på din empati, vart den tagit vägen. Men det finns inte i din kropp, inte ett uns alls.

  Varför blir du mörkrädd när du hör eller ser honom. Vad har han gjort dig egentligen?! Säg det du

 139. Kristina skriver:

  Håller med dig, rökning ska inte marknadsföras!!!

 140. Hannalena skriver:

  Anna hann före mig. Hon skrev precis vad jag tänkte. Vare sig cigg eller päls är ok 2011.

 141. Jenny skriver:

  Vill bara påpeka att han heter Freddie och inte Fredde.
  Att totalsåga någon och samtidigt kalla honom för fel namn känns ganska pinsamt.

 142. Martina skriver:

  PERNILLA!
  Snälla säg att “rädda schlagern” tröjan går att köpa nånstan vill verkligen ha en sån !

 143. Kamelen skriver:

  Rökningen kanske du har rätt i. Men det du skriver om hans utseende är elakt och inte okej.

 144. Elin skriver:

  Jag tycker faktiskt att du är orättvis nu – att säga att man blir rädd när man ser nån är faktiskt inte OK Pernilla!!
  Jag föreslår istället att du läser hans bok “Freak” som kom 2005, och bildar dej en ny uppfattning om denna sargade människa… Istället för att döma ut honom för hans utseende. Cigaretten däremot hör kanske inte dit, men det är i grunden inte den som skrämmer dej vad det verkar…
  Dessutom röker du väl själv?
  Eller har gjort iallafall.
  http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1265568!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg

 145. Yvonne Andersson skriver:

  Jag är inte något fan av honom och tycker som du när det gäller cigaretten. Men du är onödigt elak mot honom och det känns som mobbing av en man som inte haft det lätt i livet. Hur tror du han känner sig om han får läsa detta och en dag kanske ni står på samma scen – hur kommer du att känna dig då?

 146. Anna skriver:

  Rökning är dumt, liksom folk som använder riktig päls/skinn i sina kläder. Antingen tar du död på dig själv och till viss del omgivningen (rökning) eller så är man för att döda djur för utseendets skull…….. Båda lika dumma.

 147. Malena skriver:

  Så bra skrivet Pernilla! Så töntigt med en cigarett på affischen 2011!
  Och nej, det är inte mobbning att skriva det. Suck!

  Trevlig helg!

 148. Daniella skriver:

  Tror ungdomar röker oavsett om det finns en affisch i skolan eller inte, det har då aldrig hindrat mig från att röka (däremot röker jag bara på fest, men det kan ju bli en hel del då). Däremot är jag ju myndig (21) men tror ändå inte att en affisch minskar rökningen hos unga människor.

  Sedan måste man vara snäll mot alla människor, oavsett vad man gillar om dem. Meningen är väl att man ska lära barn att inte vara elak, säga tråkiga saker om andra människor och så gör du nästan samma sak i inlägget? Inte heller coolt.

  Annars bra blogg.

 149. Laila skriver:

  Alla rökare är “helt rökta” !!!

 150. Therése skriver:

  Håller med dig, Pernilla! han får röka så mycket han vill, men det ser väldigt tråkigt ut på affischen. Lika tråkigt som det såg ut när han satt med en ölflaska brevid sig under ett gig jag såg.

 151. agneta blomberg skriver:

  Pernilla känner lite mobbingvarning när jag läser vad du skriver om denna man som inte har haft det så lätt i livet. Alla kan ju inte vara lika vacker som du! Han sjunger ganska bra. Du är lite ytlig nu tycker jag. Det är bra att du skriver vad du tycker och känner. Men du är allt lite taskig. Hellre en sådan man än kärringar som sprutar i sig botox för att vara snygga. Eller för att plåga möss till döds. Håller med om att det är dumt att han röker på bilden.
  Agneta Blomberg

 152. Jonas skriver:

  Håller helt med om rökning, så totalt avtändande, mår illa när jag är i närheten av en storrökare.. :(

 153. agneta blomberg skriver:

  Feströker inte du?! Det har jag sett på någon kändisfest.Har du slutat och i sånna fall good on you.
  Agneta Blomberg
  Cigaretter är skit!!!

 154. Jonas skriver:

  Vet inte men jag hade aldrig klarat EN HEL konsert med honom, knappt en låt heller., Har dock inget emot honom i övrigt får väl tilläggas..

 155. Tilda skriver:

  Håller helt med! Snacka om totalt onödigt. Han hade ju lika gärna inte behövt haft den där? Det går ju en del andra rykten om honom eller sanningar väl till och med då det stått i tidningen och det kan ju lätt kopplas samman med den där cigaretten.. Usch!

Lämna ett svar