Laxmiddag med goda tillbehör!

Stek laxen med champinjoner som jag kryddar med salt, peppar och persillade. 

Jag kokar sparrisen först ”al dente” och steker den sen i smör och skivar sist över parmesanost.

Såsen blandade jag i mixern.

Körde ner ruccola och bladspenat med creme fraiche smaksatt med honung och getost, lite balsamic glace och några skedar ”Crema di Salvia” från Matric.

Kryddade med mitt goda salt, och sen var det bara att sätta snurr på maskinen.

”Voila” – en grym sås till grillat!

Kan serveras kall , men är även god att värma lite på spisen.

Som tillbehör brukar jag förutom en god sallad ha fullkornsbulgur, råris eller quinoaris.

Bon apetite!

7 reaktioner på “Laxmiddag med goda tillbehör!”

  • Anna skriver:

    gud så gott :-) du borde öppna restaurang eller åtminstone skriva en kokbok med allt smarrigt du ”slänger” ihop….

  • bloggdesign (Lenita) skriver:

    För att vara växtätvägrare (typ) så måste jag säga att den där maträtten såg filibabba ut! Grym ihopsättning av ingredienser.

  • Ulrica skriver:

    GRATULERAR på PERNILLA-dagen!!!

    Hoppas du har en fin dag. Låter smaskigt… Är som vanligt lika kul att läsa ALLT du skriver…

  • lisa skriver:

    grattis på namnsdagen!

  • Sara Ch skriver:

    Grattis Pernilla på namnsdagen å tack för en fin blogg!

  • Cissi skriver:

    Hej,det ser kanongott ut måste testa såsen. :-)

  • Evelina skriver:

    Hejhej!
    Det där ser inte fel ut! Nu blev jag jätte sugen på det, så jag ska nog säga till mamma att göra det:) Eller kanske man ska testa själv?.. Kram Evelina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram