Min Pinocchio-tårta!

Pinocchio-tårta i långpanna!

 Sockerkaksmet :

 1 1/2 dl vetemjöl

 1 dl strösocker

 2 tsk bakpulver

 150 g smör (smält)

 3 äggulor

 5 msk mjölk

 

 Marängsmet :

 3 äggvitor

 2 dl strösocker

 1 tsk vaniljsocker

 mandelspån

 

 Fyllning eller dekoration:

 3 dl vispad grädde

 Rikligt med bär ( T ex hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär eller vinbär.)

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med sockerkaks-smeten :

Vispa ihop det smälta smöret med äggulorna och mjölken.

Blanda vetemjöl , strösocker och bakpulver i en annan skål och vispa ihop det med den flytande smeten.

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.

Gör sen marängsmeten :

Vispa äggvitor, strösocker och vaniljsocker till en tjock maräng. (Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att smeten rinner ut!)

Bred ut marängen ovanpå den första smeten. 

Strö över mandelspån.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min eller tills marängen fått lite färg.

Dela kakan på mitten och lägg bär och grädde på den ena halvan.

Lägg på den andra halvan. Garnera med bär och pudra över florsocker!

Är ni fler än 8, och vill göra det lite enklare för er, så gör som jag gjorde.

Jag gjorde en dubbelsats. Sen lät jag kakan vara som den var i långpannan utan att dela den på mitten.

Istället för att ha grädde och bär som fyllning , så bredde jag grädde över hela marängtäcket och garnerade med massor av färska bär!  

17 reaktioner på “Min Pinocchio-tårta!”

1 2
  • Tina skriver:

    Hej, fråga, ska sockerkaksbotten alltså inte gräddas innan man har på marängen? Utan det är bara en gräddning? Låter som att det blir smetigt…
    Ser väldigt god ut!

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram