Mot Israel! 


I morse eller i natt ringde väckarklockan kl 03.30 …! 

Och nu är vi på Arlanda på väg till Israel! 

Micke ska visa mig och Bianca sitt Israel! 

Ska bli sååå kul och intressant och härligt! 

Vi landar i Tel Aviv , men kommmer även att besöka Jerusalem! 

Stort att få se en sån historisk plats! 

Hörs när vi har landat! :-) 

31 reaktioner på “Mot Israel! ”

1 2 3
 • Kristian skriver:

  Härligt Pernilla,
  Hoppas du får en trevlig resa och att du står upp mot tokvänstern i Sverige!

 • Jan Östberg skriver:

  Stå på dig, Pernilla! Ett fint land i denna dela av världen. Det andra länderna är fantastiska också när om kommer dit. Bara det att man är rädd för att besöka dem i nuläget, tråkigt nog. Ha en fin tid tillsammans där med din värd!

 • Johan skriver:

  Hej,
  Jag blir så glad över att läsa dina inlägg om Israel och se alla härliga bilder. Jag har själv besökt landet och kan verkligen tänka mig att åka dit igen.
  Det som gör mig ledsen är alla tråkiga kommentarer du får om resan. Att människor kallar Israel för apartheid stat och andra sjuka saker tyder på en stor okunnighet. Tyvärr hjälper svensk media till att så gott de kan sprida lögner om Israel.
  Åter igen, tack för de härliga inläggen från resan :)

 • Maurice skriver:

  Hej Pernilla! Vad kull att du besöka Israel. Jag ska dit också någon dag speciella efter hag har sett dina bilder där. Am Yisrael Chai!

 • Johnny skriver:

  Helt rätt att besöka Israel. Man behöver inte stödja allt som regeringen där hittar på men det är viktigt att ge sitt stöd till mellanösterns enda demokratiska stat. Många kritiker förstår inte vilka fiender Israel står emot och vad som krävs för att hålla terrorismen borta från den egna befolkningen.

 • Roro skriver:

  Pernilla du är en person som jag har följt rätt så länge i mitt liv, jag har kollat på youtube kanal när du och din son gör pranks på varandra och tyckt att du alltid varit jordnära och glad person och gud vilka underbara barn du har. Men detta gud vad ont i hjärtat jag fick när du kallar mitt land Israel och dessutom åker ner till mitt land som är förtryck och människornas behandlas värre än vad judarna behandlades under Hitlers tid. Besviken och rörd av en av mina idoler är så glad att hon åker till en land som barn blir dagligen skjutna och hamnar i fängelse bara 8 år gamla. Ja ja hoppas du njuter av din resa och kan åtminstone besöka de ockuperade städerna och se hur de har det.

 • Anna skriver:

  Hej,

  Hoppas att du tar dig tid att läsa kommentarerna här och tar en stund och reflekterar över varför folk kritiserar din resa. När Mikael Bindefeldt visade Mat-Tina ”sitt Israel” blev det en stor skandal som fick uppmärksamhet i DN och TV4 fick plocka bort programmet från sin hemsida. Det berodde bland annat på att de pratade om palestinska Östra Jerusalem (varifrån du visar några bilder) som Israel, vilket strider mot Internationell rätt.

  Hoppas att du tar dig tid att besöka Västbanken också, så att du får se muren, vägspärrarna, flyktinglägren, soldaterna och de illegala bosättningarna som är delar av Israels brutala militärockupation.

  Hälsningar
  //Anna

 • Anna skriver:

  Hej Pernilla,

  Hoppas att du tar dig tid att läsa kommentarerna här och tar en stund och reflekterar över varför folk kritiserar din resa. När Mikael Bindefeldt visade Mat-Tina ”sitt Israel” blev det en stor skandal som fick uppmärksamhet i DN och TV4 fick plocka bort programmet från sin hemsida. Det berodde bland annat på att de pratade om palestinska Östra Jerusalem (varifrån du visar några bilder) som Israel, vilket strider mot Internationell rätt.

  Hoppas att du tar dig tid att besöka Västbanken också, så att du får se muren, vägspärrarna, flyktinglägren, soldaterna och de illegala bosättningarna som är delar av Israels brutala militärockupation.

  Hälsningar
  //Anna

 • Lama skriver:

  Oj så besviken jag blir. Hela ditt engagemang du förmedlat tidigare förvandlades helt plötsligt till ett meningslöst jipppo. Så besviken att du stoltserar med att besöka en ockupationsmakt, en Apartheidstat där människor inte är lika värda. Där ett helt folk förstrycks i sitt eget land. Hade du haft någon slags omvärldsuppfattning eller analys av läget i världe så hade du inte valt att besöka en av de värsta förtryckarstaterna. En av de längsta orättvisorna som döljs för den naivas ögon.

  Usch. När du kommer tillbaka, vänligen använd inte andras utsatthet för din vinning. Det är minst sagt osmakligt!

 • josefin skriver:

  Hej Pernilla,

  för oss som med egna ögon har sett hur Israel fängslar och skjuter barn är det svårt att inte få ont i magen av ditt inlägg. Men förhoppningsvis kommer resan att vidga dina vyer. Besök gärna tex staden Nablus på Västbanken och låt en palestinsk familj berätta för dig om sitt liv. Du kan också hälsa på i eyy av flyktinglägren och se hur livet för ett av barnen ter sig, till skillnad från de i Tel Aviv.
  Mvh och förhoppningar om upplysning
  /Josefin (skådespelare)

 • Andreas Malmberg skriver:

  Hej Pernilla,

  Jag är alltid glad när människor vidgar sina vyer i omvärlden. Det finns ständigt nya saker att lära så länge vi lever. Ibland är våra upptäckter oproblematiska – ibland är det totalt tvärt om. Och det sistnämnda gäller verkligen det ställe du besöker nu.

  Jag ska inte mästra dig om mänskliga rättigheter, internationell humanitär rätt, rättsstatsprinciper etc. eftersom jag utgår ifrån att du vet att det sedan länge finns två sidor av det mynt som går under begreppet Israel och Palestina – detta är ofrånkomligt. Jag har besökt regionen tolv gånger – bl a som folkrättsobservatör – och sett hur exempelvis barn, med- eller omedvetet, blivit brickor i ett segdraget politiskt spel. Kanske är du i landet för första gången? Det enda jag önskar är att du gör en ansträngning att se båda sidor av myntet. Men i o m detta måste du vara medveten om att du kommer att stöta på många personer som på olika sätt försöker förhindra dig från detta – inte omöjligen Micael Bindefeld själv. Och det kan även vara så att han redan initialt sagt att du bör bortse från den här sortens meddelanden som jag nu försöker förmedla till dig.

  Jag hoppas att du kommer att besöka båda sidor av den gröna linjen. Folk kommer att vilja övertyga dig om det ena och det andra när det gäller benämningar och rättigheter till landområdet. Men var stark och bottna i tanken att världssamfundet (läs bl a FN) och Israel benämner Västbanken / Judéen och Samarien på olika sätt – ockuperat kontra omtvistat. Om dina resplaner i princip bara innefattar att spendera tid innanför den gröna linjen så är detta väldigt olyckligt. Be därför om att åtminstone få besöka H2-området i Hebron och gör en promenad längs Shuhada Street. Innanför den gröna linjen – dvs. i Israel – så kommer du onekligen att träffa så mycket folk och så många organisationer som förnekar Palestiniernas rätt till landet att det inte är mer än rätt att du även träffar några palestinska organisationer för att höra deras syn på saken. I Hebron finns exempelvis Youth Against Settlements. Men då jag anar att man kommer att försöka förhindra dig från att besöka palestinska områden (till skillnad från möjligen bosättningar i område ”C”) på ockuperat område så finns det även bra organisationer i Israel; människorättsorganisationen B’Tselem, följeslagarprogrammet EAPPI (finns i det, enligt världssamfundet, ockuperade Östra Jerusalem på Via Dolorosa) där du ev. kan träffa svenska folkrättsobservatörer, Mossawa som tar tillvara palestinska rättigheter i Israel, samt organisationen Breaking The Silence – de sistnämnda en visselblåsarorganisation bestående av före detta israeliska IDF-soldater.

  Tänk på att de som motsätter sig att du vill se båda sidor av myntet kommer att missbruka begreppen antisemitism och islamofobi på ganska grova och orättfärdiga vis.

  Tack på förhand, Pernilla, för att du väljer att hålla båda ögonen öppna.

  -Andreas

  PS. Och om du nu, mot förmodan kommer att besöka Hebron – vilket jag tyvärr tror att man kommer att finna allsköns invändningar emot – kan du som förstudie studera detta domslut för Israels högsta domstol från 2011: http://www.hamoked.org/files/2014/1156710_eng.pdf I detta fall är det alltså inte fråga om en mellanstatlig process, utan en mellan enskilda palestinier och staten Israel inklusive militären samt ett förvaltningsorgan på ockuperat område. Du kan alltså analysera materialet ur perspektivet av strikt rättsstatliga principer. DS.

 • Lena Lönnqvist skriver:

  Hej,
  Var snäll och blunda inte för att det finns två folk i landet, där det ena folket, dvs palestinierna, är förtryckta och lever under helt andra villkor än israelerna.
  Eftersom du är engagerad för barns villkor, föreslår jag att du besöker Defence for Children International i Ramallah och får veta lite om vad man kan göra för att stödja utsatta barn. Kontakta Ayed 00972 2 2427530 för tidpunkt. Se mer på http://www.dci-palestine.org
  Med vänlig hälsning
  Lena Lönnqvist

 • Hanna skriver:

  Pernilla detta är skamligt!

 • Tamara skriver:

  Usch!!! Hur kan du stötta en apartheidstat som dessutom kallblodigt mördar och fängslar unga och barn? Hur kan du göra något så hemskt utan att inse hur fel det egentligen är?

 • Anen Makboul skriver:

  kan tyvärr inte önska dig en trevlig resa då du valt att besöka en av FN erkänd apartheid stat och en stat som av exempelvis Amnesty och Rädda Barnen gång på gång kritiserat för brott mot mänskliga rättigheter och brott mot barnkonventionen Att en artist som du som vurmar för barn väljer att åka till Israel som kränker, fängslar och dödar palestinska barn är skamligt.

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram