Nu måste vi agera!!!

Det som händer i Syrien och Aleppo just nu är så fruktansvärt att det egentligen inte går att ta in. Men när man ser bilderna och filmerna på hur verkligheten ser ut just nu för alla de oskyldigt drabbade som lever mitt i kriget så går det inte att blunda!

Vi MÅSTE göra något!  Alla tillsammans!!!

Vi kan inte åka ner och bära bort alla barn från hemskheterna hur mycket vi än vill, men vi kan hjälpa genom att se till att de finns pengar så att hjälporganisation kan göra sitt bästa!

Jag och Sofia tog upp ämnet i vår Pod , och just det faktum att man känner sig så hjälplös!! Man vill hjälpa men HUR??

Så fick jag detta sms av Bianca , och förstod plötsligt vad vi faktiskt kan göra  :

 

 

 

img_1103-1.jpg

 

Om vi alla tänker som Bianca  så MÅSTE det ju i slutändan leda till att vi hjälper åtminstone några av alla de barn och vuxna som just nu går igenom ett HELVETE i Syrien-  och i Aleppo framförallt!

 

SNÄLLA följ Biancas råd och köp till dig själv, eller ge bort ett Katastrofpaket i Julklapp!

 

img_1113-1.jpg

 

Här nedan kan ni läsa om läget just nu i Aleppo och vad Unicef gör för att hjälpa :

Tusentals barn har evakuerats från östra Aleppo

I morse evakuerades 47 barn som varit instängda i ett barnhem i östra Aleppo, och fördes till säkerhet. Sedan slutet av förra veckan har tusentals barn evakuerats, men fortfarande finns många barn kvar i staden.

Några av barnen som evakuerades från barnhemmet var svårt skadade och led av uttorkning. UNICEF och partners finns på plats och ser till att barn som evakueras får vård, vaccin, näring och varma vinterkläder. Vi arbetar också för att de ensamma barn som evakueras ska kunna återförenas med sina familjer.

 

Ahmed, 10 år, bor i ett flyktingläger i Jibreen i utkanten av Aleppo. Han och hans fyra syskon har förlorat båda sina föräldrar i konflikten. Foto: © UNICEF/Al-Issa

Ahmed, 10 år, bor i ett flyktingläger i Jibreen i utkanten av Aleppo. Han och hans fyra syskon har förlorat båda sina föräldrar i konflikten. Foto: © UNICEF/Al-Issa

 

– Evakueringen är en strimma av hopp för barnen i Syrien, säger Geert Cappelaere, chef för UNICEF i regionen. Men vi är fortsatt mycket oroade för de barn som fortfarande befinner sig i östra Aleppo.

UNICEF uppmanar alla parter att se till att barnen tryggt kan evakueras och vi finns på plats och följer situationen noggrant. Vi gör allt vi kan för att hjälpa barnen och deras familjer.

UNICEFs insatser för barnen i Aleppo

Under de senaste veckorna har minst 40 000 människor tvingats på flykt inom eller från östra Aleppo. UNICEF finns på plats och ger livräddande stöd:

 • Sex miljoner liter vatten körs in på lastbilar till flyktingläger och skolor varje dag, vilket når 300 000 människor. Vi ser också till att underhålla och förbättra toaletter och sanitetsanläggningar. Vi har system på plats för att kunna skala upp insatserna för att nå 800 000 människor när behoven ökar.
 • Vi levererar bränsle till fyra stora vattenpumpstationer så att 1,2 miljoner människor i Aleppo kan få rent vatten.
 • Sjukvårdsprodukter och mediciner finns på plats för familjer på flykt, och våra mobila sjukvårdsteam hjälper barn i flyktingläger och andra delar av staden. Omkring 14 000 barn på flykt har fått vaccin mot polio och andra rutinvaccinationer.
 • Vi fortsätter arbetet för att undersöka och behandla barn mot undernäring, både i flyktingläger och genom de mobila teamen. Omkring 7 600 barn och kvinnor har fått näringsprodukter.
 • Vi delar ut varma vinterkläder för att skydda barn mot den extrema kylan. Hittills har över 5 000 barn nåtts i Jibreenområdet, i Aleppos utkanter, i Hanano, Shaar och i östra Aleppos gamla stad.
 • Några familjer har börjat flytta tillbaka till områden som nyligen var under hårda strider i östra Aleppo, och risken för odetonerade sprängmedel är stor. Vi informerar om hur barn och deras familjer kan skydda sig från minor och andra sprängmedel och har hittills nått 12 000 barn med livräddande information. En större kampanj är också på gång i de områden dit människor återvänder.
 • Mer än 9 000 barn har fått psykosocialt stöd. Vi ser också till att barnen får gå i tillfälliga skolor som ger en känsla av rutin och vardag, och kan hjälpa barn hantera trauman.
 • I västra Aleppo levererar vi bränsle till 90 brunnar som vi också reparerat, för att stärka tillgången till rent vatten.
 • Vi reparerar hälsocentraler och stöttar återöppningen av 13 skolor i områden som människor nu återvänder till i östra Aleppo.

 

 

160504131831-aleppo-burning-exlarge-169 aleppo-1-1024x768 aleppo-1024x768 main_900

 

Bilder som dessa borde inte få finnas , men så här ser verkligheten ut just nu för barnen i Aleppo…..

Mitt hjärta blöder och tårarna forsar ner för kinderna när jag skriver detta…

 

UNICEF finns på plats och kämpar för barnen, men behoven i Syrien är enorma!

 

 Stöd deras katastrofinsatser – genom att klicka HÄR!

Barnen behöver DIG nu! 

 

 

Du kan även swisha valfri summa till dessa hjälporganisationer nedan :

 

 

img_1114.jpg

 

 

Snälla,  låt DETTA bli ÅRETS JULKLAPP!

katastrofpaketet_webb

Ett Katastrofpaket kostar 199 kr och innehåller :

– en filt
– 450 vattenreningstabletter (som kan rena upp till 2 250 liter vatten)
– 25 påsar vätskeersättning
– 30 påsar nötkräm mot undernäring

JULKLAPPAR SOM RÄDDAR BARNS LIV

Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest. Du får fina gåvobevis att ge bort i julklapp. Handla senast 20 december för att hinna få tryckta gåvobevis före julafton.

 

Gör din beställning HÄR!

 

Så här skrev Biancasin blogg :

 

”Jag köpte 5 st Katastrofpaket igår för 995kr och det är de mest värdefullaste spenderade pengar jag NÅGONSIN har spenderat!!!” 

 

 

26 reaktioner på “Nu måste vi agera!!!”

1 2
 • Jaana skriver:

  Det är så fruktansvärt hemskt som händer i Syrien! Önskar så att eländet och mardrömmen tar slut!
  Vi på mitt bolag bestämde i år att vi inte köper julklappar till våra kunder utan har istället köpt katastofkit via Röda Korset! De är i större behov än vi här hemma! 💖

 • Petra Andersson skriver:

  Tack för att du lade upp länken till Unicef! Fick verkligen fart och beställde direkt paket till alla mina företagskunder som tack för året som gått. God Jul önskar jag dig och din härliga familj!

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram