Ny hårfärg…!

Så här lagom till melodifestivalen kände jag att det kunde vara kul med en ny hårfärg!

Som ni vet är jag ju ”spokesperson” för Garnier i Sverige, och har tack vare detta  fått testa ett ganska stort antal olika nyanser på färger i håret! 

Och en sak är säker. Det är KUL med förändring!!

Men nu är frågan.

Vilken färg ska jag ta denna gång….?!

Vad säger ni?  Har ni några egna favoriter….?!

Den populära macadamia kanske…?

Eller varför inte en Golden pralin…?!

 Mörkt hår och med en liten Theo i magen…..

Under filminspelningen av min tredje reklamfilm för Garnier.

En väldigt blond Pernilla….

En väldigt mörk Pernilla.

Ljusa slingor med high light kit kanske vore nåt…?

För en herrans massa år sen var jag både blond och rödhårig – samtidigt!!

Och för exakt 25 år sen när jag gjorde Melodifestivalsdebut ,så var det blonda slingor och upptuperat a la Micke Beindefeldt som gällde….!

Så frågan är. Vad gäller i årets melodifestival?!

Kommer jag fira mitt 25åriga schlagerjubileum med en platinablond pudelfrisyr igen…?!

Kommer jag att vara mörk , ljus, mellan, brun eller rödhårig?

Ja, vad tror ni kära bloggläsare…..?

 

9 frågor om hårfärgning

9 frågor om hårfärgning

1. Hur undviker man att få grönt hår när man blonderar sig?
Svar : För att undgå ett grönt resultat på ett blekt hår kan man förpigmentera håret med en toning som har en guldig reflex/nyans och som är ljusare än den valda permanenta hårfärgen.

2. Hur täcker jag grått hår?
Svar: Använd permanenta hårfärger som täcker upp till 100 % grått hår. Massera noggrant in cremen på de partier som är gråa. Vissa skarpa reflexfärger och de allra ljusaste nyanserna kan ha svårt att täcka grått hår då de innehåller för få färgpigment. Läs alltid på förpackningen om hårfärgen täcker grått hår.


3. Varför har mitt hår blivit orange när jag avfärgade/blekte?
Svar: Eftersom avfärgningen/ blonderingen inte har verkat tillräckligt länge. Mörka färgpigment blir orange innan de blir ljusa så en avbruten verkningstid ger ett orange resultat. Observera att om du är mörkhårig (mörkbrun eller mörkare) kan du inte alltid nå ett mycket ljust resultat.

4. Hur gör jag ett överkänslighetstest?
Svar: Tag av eventuella örhängen. Applicera med hjälp av en bomullspinne lagom mängd oblandad färgcreme för att kunna täcka 1 cm2 yta av huden bakom örat. Upprepa 2-3 gånger och låt cremen torka emellan. Skruva åter på korken noggrant. Vänta 48 h utan att tvätta. Om det under denna tid uppstår klåda, rodnad, eller svullnad skall du ej använda produkten.

5. Hur undviker jag en synlig utväxt vid hårrötterna?
Svar: Du ska använda liknande nyans som senaste gången du färgade ditt hår. I bruksanvisningen kan du se hur du ska fördela produkten vid hårbotten och hur länge färgen ska verka. Notera att det finns två metoder att följa; en metod för ofärgat/naturligt hår och en metod för dig som redan har ett färgat hår.

6. Hur undviker jag att få färg i ansiktet?
Svar: Du kan applicera fuktcreme till hårfästet och öronen innan du påbörjar själva färgningen. Om du fått färg i ansiktet får du bort detta med vatten och tvål innan det har torkat in. Förstör jag mitt hår när jag färgar det?Nej, inte om du följer rekommenderad verkningstid och de övriga bruksanvisningarna.Du kan med fördel använda Garniers och L’Oréal Paris produkter då de bevarar hårets styrka och glans. Vi rekommenderar dock att du inte gör drastiska ändringar till din nuvarande hårfärg och att du inte bleker ditt hår alltför ofta då känsligt hår kan tappa glans och inte ge det färgresultat som förväntas.

7. Hur länge ska jag vänta mellan färgningarna?
Svar: Garnier och L’Oréal Paris rekommenderar cirka 4-6 veckor mellan varje färgning.

8. Hur vet jag vilken hårfärg jag får efter jag färgat det?
Svar: Resultatet beror på din naturliga hårfärg och den färg du eventuellt redan har använt I ditt hår. På Garniers och L’Oréal Paris förpackningar finns bildexempel på olika hårfärger
och vad resultatet blir. Observera att om du redan har ett färgat hår kan du inte ljusa upp det, såvida du inte avfärgar först. Ett ofärgat hår kan däremot ljusas upp två tonhöjder.Använd gärna hårfärgskartorna för råd.

9. Kan hårfärg leda till att jag tappar håret?
Svar: Absolut inte. Hår tappar man på grund av exempelvis hormonella förändringar i kroppen, dåliga kostvanor, stress och medicin.

 

 

 

284 reaktioner på “Ny hårfärg…!”

1 17 18 19 1 17 18 19

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram