Och livet går vidare….

…för många av oss.

Men inte för alla tyvärr.

Jag storgrät på morgonen när jag läste om attentatet,  och det faktum att det nu står klart att en 11-årig flicka är en av dödsoffren …       Ett oskyldigt barn!!      En liten flicka på väg hem från skolan  som skulle möta sin mamma..

Men hon kom aldrig fram…..

Jag tänker på hennes familj och vänner och vad dom måste gå igenom nu.

Mina tankar går till alla offren , de drabbade, vittnena och alla de som får men för resten av livet av detta – både psykiskt och fysiskt.  Bilder och ljud som inte går att suddas ut.

Jag är så tacksam , så tacksam att ingen i min närhet var där.

Det har också varit fint – mitt i allt det onda – att se hur vi människor står enade när en sån här sak händer och hur vi hjälper varandra.   Vilka fantastiska människor det finns i vårt land med stora öppna hjärtan!

Jag är också oerhört tacksam till att vi har en sån fantastisk polis i Sverige!  Vi svenskar ska verkligen vara stolta över det otroliga jobb som dom har gjort – och gör!

 

Livet går vidare .

 

img_7653.jpg

 

I går hade Theo fotbollscup .    Våra barn ska inte behöva vara rädda så vi vuxna måste vägra vara det. 

 

img_7638.jpg

 

Tacos till middag.

 

img_7637.jpg

img_7639.jpgimg_7641.jpg

 

Tallrikarna från MiNilla och skålarna är från min egen serie Piccadilly 

 

img_7647.jpgimg_7697.jpg

 

Vill bara vara hemma och ha min älskade barn nära mig nu….. ♥

 

 

I dag släppte vi också nya avsnittet av vår Pod Wahlgren & Wistam .

Ett avsnitt som vi spelade in timmarna innan attacken ägde rum – då när man naivt trodde att ondskan inte skulle drabba oss.

Kanske är ni inte redo ännu.

Men när ni känner att ni behöver skratta eller tänka på något annat så kan ni lyssna på avsnittet HÄR.

26 reaktioner på “Och livet går vidare….”

 • Ledsen skriver:

  Ni är ledsna och era tankar går hit och dit. Ni är framför allt så oändligt goda. Förstår ni inte att det är er så kallade ”godhet” som förstör Sverige för alltid?! Det var ett tryggt land före all invandring. Nu läser vi om knivskärningar, våldtäkter, bränder och mord varje dag. Det kastas sten på polisen och eldas bilar i förorten nästan dagligen. Terrordådet är bara det första i troligen en lång rad i framtiden. Sverige blir aldrig vad det var. Nästan en tredjedel av befolkningen kommer från andra länder. Många föraktar oss och våra seder. Många har inbördes stridigheter. Sverige är utsatt för inbördes slitningar som i framtiden kan leda till inbördeskrig.
  Och ni kändisar som skrivit på Kändisupproret är bara så utnyttjade av globalisterna som vill avskaffa alla nationalstater. Tänk er för, ni förstör för oss alla. Ni är de verkligt onda som förstör vårt land. Vart ska vi svenskar fly sedan när vi blivit av med vårt land, som ni så godhetsfullt ger bort utan att fråga?

  • Maggan skriver:

   Stopp där! Vi är ca 10 miljoner invånare i Sverige och utrikesfödda är 1.784.497 31 december 2016 varav
   242.720 från Norden
   345.571 från EU28
   243.844 från övriga Europa
   194.758 från Afrika
   36.858 från Nordamerika
   69.645 från Sydamerika
   630.570 från Asien
   5575 från Oceanien
   5638 från Sovjetunionen
   osv
   Inte en tredjedel av Sverige, plus att de flesta är skötsamma och bidrar till samhället som alla vi andra.

   • Ledsen skriver:

    Svar till Maggan:

    Den socialdemokratiska regeringen ändrade år 2003 definitionen för utländsk bakgrund. Då sjönk antalet med utländsk bakgrund med nästan 600 000 personer från ca 1 911 000 till 1 358 000. Gissa varför! Kanske för att mörka sanningen?

    Med den gamla definitionen är personer idag med utländsk bakgrund 3 060 000 personer! Nästan 30 procent av befolkningen!

    I åldersgruppen 25-34 år har nästan 40 procent utländsk bakgrund, enligt den gamla definitionen! Hur tror ni det ser ut i Sverige om 20 år? Vi är snart i minoritet i vårt eget land!

    Även om många är skötsamma så kan vi ändå inte fortsätta så här utan att förlora vår kultur och vårt land. Förstå det.

    Källa: http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/03/27/11430294-utlandsk-bakgrund-i-riket/

   • Maggan skriver:

    Svar till Ledsen: Japp, jag försvann från den statistiken eftersom min pappa är född i Finland. Min man försvann också då hans pappa inte är svensk. Så nu räknas vi inte ha utländsk härkomst längre. Kan lova dig att vi och våra föräldrar betalar skatt och firar Midsommar och t.o.m döpt våra barn i kyrkan.
    Förstår att du är orolig eftersom du läser Avpixlat och sånt skit.

 • Malin skriver:

  Vilken onödig kommentar Jenny. Hur kan man vara så missunnsam när det gäller ett (förmodat) terrordåd mot svenska folket? Klart det är deras jobb men för den sakens skull är de väl värda beröm för sin insats. Det var ju knappast en vanlig dag på jobbet. Jag jobbar som sjuksköterska och att vårda gör vi dagligen, men ibland har vi extrema arbetspass med tuffa livshotande situationer och trauma. Och ja, då klappar vi varandra extra mycket på axlarna och konstaterar att vi är jävligt bra. Och vi brukar också få mycket värmande ord av patienter och anhöriga då. Vad man än jobbar med så är man ingen robot, beröm och uppskattning behöver vi alla då och då. Har du själv ett jobb där du aldrig blir uppskattad, eller vad är problemet?

 • Jenny skriver:

  Förstår inte varför alla hyllar polisen. Det är ju deras jobb. Som dom får lön för. Hade dom inte hjälpt till hade dom ju inte gjort sitt jobb. Det är ju inte så att polisen är där som privatpersoner och hjälper till. Märkligt att man hyllar människor bara för dom gör det dom är anställda för.

  • Jenny skriver:

   Det är ingen som hyllar kassörskor på Ica för dom gör sitt jobb eller en frisör för hon gör sitt jobb. Polisen är anställda för att hjälpa, rädda, skydda människor. Det är deras arbetsuppgifter. Så dom gör ingen hjälteinsats. Dom gör det dom får betalt för.

  • Helena skriver:

   Fyra människor har dödats, flera skadats och väldigt många traumatiserats. Och du hakar upp dig på att polisen får beröm för sin insats?? De gjorde sitt jobb och de gjorde det förbannat bra, vilket flera har intygat. Tänk vilket tråkigt samhälle vi skulle få om vi aldrig kan lyfta varandra och ge den uppskattning som förtjänas. Sorgligt.

  • Lotta Lux skriver:

   Polisen hyllas för det sätt de utförde sitt jobb på, bland annat för sin snabba insats, för sitt arbete som de utförde lugnt och utan aggressivitet som polisen i många andra länder visat efter terrorbrott. De fick snabbt fram en bild på den misstänkte och han kunde gripas snabbt. Och levande. Den svenska polisen visade ett fint lugn. Det var väldigt viktigt att gärningsmannen kunde gripas levande så han sedan kan förhöras. Och så småningom dömas för sitt fasansfulla brott. I många andra länder skulle han ha skjutits vid minsta motstånd. Den svenska polisen utstrålar lugn och trygghet. I andra länder jag varit i efter terrorbrott har känslan varit helt annorlunda. Övriga inblandade; räddningspersonal, ordningsvakter, vårdpersonal m.fl har också hyllats. Samt privatpersoner. Det är förståeligt att polisen visat att vi kan kan lita på dem! Känna oss trygga!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Tack alla fina ni för fina ord. Kärlek till er alla där ute…. Tur att vi har varandra . Tillsammans är vi starka .

 • Pernillas största fan Malin skriver:

  Kära och fina Pernilla det var hemskt det som hände i fredags och jag kan inte fatta att det har verkligen hänt :-( Jag var hos terapi i Älvsjö och därefter tänkte jag åka in till t centralen och sen till MiNilla och köpa ljuslykta men fick huvudsvärk och tog taxi hem istället tack och lov att jag inte åkt in till stan och jag ska träffa min läkare imorgon därefter till MiNilla och hämta ljuslykta kram fina du ps fina bilder från mingel :-) kram

 • Solveig skriver:

  Vi är många som är berörda av den 11-årig skolflickans grymma, jag och mina barn och barnbarn rördes till tårar. En bild som etsats sig fast i minnet, är när hennes familj ska identifera hennes skolväska…

 • Solveig von Sydow skriver:

  Mycket välformulerat och riktig gripande skrivet. I din text lyckas du få med allt, som vi alla känner. Du borde ha blivit journalist, Pernilla, du har helt klart en skrivtalang!

 • Maria skriver:

  Hej..
  Så fint skrivet. Känner sorg efter det hemska som hänt. Tänker på 11 åringens familj. Vilken sorg de går igenom just nu.
  Tack för dagens podd. Kände att jag behövde lite glädje efter att ha suttit klistrad framför Tv:n hela helgen, då jag själv var på Drottninggatan ett dygn innan. Tack för att ni piggade upp mig. 😘

 • Linda H skriver:

  Så fruktansvärt o hemskt det som hänt :( finner inga ord. Sorg o vrede. Alla tankar till offren o anhöriga. All kärlek till alla! Jag har börjat lyssna lite på senaste podd avsnittet o det känns skönt att få annat att tänka på o skratta lite.

 • Malin skriver:

  Återigen lyckas du så bra med att sätta ord på svåra saker Pernilla! Ha en skön söndag mitt i allt! ❤️

 • Silvia skriver:

  Tragiskt. Tankar gor till barn i Irak och Syrien som upplever detta fruktansverda varje dag. Blod och death och terror er deras vardag

 • Tara skriver:

  Av någon anledning, tycker jag det är så fint av dig att skriva ”Kanske är ni inte redo.” Kan verkligen inte förklara varför..

  ❤️

  • Magdalena skriver:

   Hej! Håller med dig! Det är okej och man behöver vara ledsen. Ibland är det skönt att vara det. Naturligtvis gillar jag podden massor och det kommer bli toppen att bryta av med den senare. / Magdalena

  • Pia skriver:

   Precis så kände jag också! Det gick rätt in i hjärtat på något vis.

  • Nelly skriver:

   Märkligt sammanträffande att vid Berlinattentatet var terroristen också nekad uppehållstillstånd.Tyskland hittade inte fanskapet i tid.Han kunde därför genomföra sitt illdåd Förlåt,men jag är mera förbannad änsorgsen.

 • Monica Karlsson skriver:

  Pernilla, du skriver så fint och man blir så berörd.
  Livet går vidare för oss som inte blev drabbade.
  Påsken står för dörren,
  och då får vi träffa våra nära och kära och ha trevligt med god mat och riktigt rå om varann!
  Jag önskar dej och dina fina barn en trevlig fortsättning på denna dagen!
  Kram

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Fint skrivit Pernilla ❤️
  Så fruktansvärt allting men livet måste gå vidare och det är ännu viktigare att visa att det gör det i dessa svåra stunder. Hatet och rädslan får inte övervinna.
  Jag är så tacksam för att ni alla i din familj är välbehållna ❤️🙏🏾❤️
  Samtidigt tänker jag på alla de drabbade och dess anhöriga ❤️❤️❤️❤️
  De som föll offer för attacken, mitt hjärta brister 💔 jag hoppas ändå att deras liv gå vidare på en annan plats i en ljusare värld fri från ondska ❤️🌹
  Hoppades in i det sista att den 11 åriga flickan inte var ett av offren samtidig som det fanns med mig i bakhuvudet. Men vet inte vad som skulle vara värst att hon var spårlöst försvunnen och inte hittats eller att hon blev ett av offrena. Pest eller kolera!
  Ni som har möjlighet och är fler i familjen kramar om varandra lite extra.
  Jag tar hand om mig själv lite extra.

  Kanske bli att jag spara poddavsnittet tills nån dag i veckan.
  Kramar Sandra ❤️

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Fint skrivet Sandra. Ja alla mina tankar går just nu till flickan och hennes familj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram